![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Am bolduit mai jos câteva pasaje din mesajul tău inițial, care iarăși sunt foarte grăitoare despre confuzia în care se află cei căzuți în plasa schimbării de dragul necunoștinței și lenei de a căuta în ei înșiși, prin Biserică. Citat:
2. Nici un gram și nici o tonă de practică nu valorează nimic, dacă ești pe calea greșită și nu ai baza corectă dpdv teoretic. (în general vorbind, și în cazul credinței în particular) |
|
|||
|
|||
![]()
Bun. Suntem confuzi si lenesi. Dar slava lui Dumnezeu ca are mila si de cei lenesi si confuzi si le da o speranta, cand fratii lor doar ii acuza.
Eu am spus un lucru simplu: nu stiu de ce nu se intelege: Daca dvs ati creste un copil fara sa ii spuneti ca Biserica dvs ii da mantuirea, ati avea pretentia ca el sa caute mantuirea in aceasta Biserica, din moment ce el stie ca Biserica este doar pentru nunti si inmormantari, eventual injurat, caci doar atat a vazut? Sau e mai convenabil sa il acuzi de lene ca nu i-a picat din cer ideea ca ar exista o mantuire si ca ar trebui sa o caute in Biserica dvs?
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Eu nu-mi imaginez cum poate el sa considera ca pana acum 150 de ani nu a existat mantuire, ca asta reiese din atitudinea lor. Oare cum nu i-a picat ideea ca in Biserica istorica exista mantuire si a plecat sa caute prin alte parti? Chiar crede ca Dumnezeu a abandonat omenirea timp de 1850 de ani?
|
|
||||
|
||||
![]()
Eu nu-mi imaginez cum poate el sa considera ca pana acum 150 de ani nu a existat mantuire, ca asta reiese din atitudinea lui, care a ales sa caute in alte culte. Oare cum nu i-a picat ideea ca in Biserica istorica exista mantuire ? Chiar crede ca Dumnezeu a abandonat omenirea timp de 1850 de ani? As putea sa-l acuz de lipsa de logica si neincredere in lucrarea lui Dumnezeu.
Last edited by ioanna; 13.06.2012 at 23:11:48. |
|
|||
|
|||
![]()
Ioanna, tu te-ai nascut stiind ca in Biserica istorica exista mantuire? Ai aflat nu pentru ca ai fost mai harnica decat altii, ci pentru ca ti s-a spus. Unora insa nu li s-a spus.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
||||
|
||||
![]()
Eu nu m-am gandit niciodata ca neamul meu n-a fost unul mantuit, ca timp de mii de ani oamenii nu s-au mantuit, pana au aparut np. Nu trebuie sa mi se spuna asta, n-am condamnat niciodata omenirea si am fost sigura ca au existat mereu oameni credinciosi. Mi se pare "strigator la cer" gandul ca timp de 1850 de ani omenirea a fost damnata, pana au aparut np. Cum poate un om sa credea asa ceva? Cum poate sa creada ca Dumnezeu sta impasibil in fata unora care-l cauta sau cum crede ca nimeni nu l-a cautat?
Last edited by ioanna; 13.06.2012 at 23:20:11. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dacă Bisericile istorice au adevărul așa cum se laudă, cum se face că s-au împărțit în mai multe Biserici (ortodoxă, catolică, miafizită etc. ) fiecare având adevărul ei ? Adevărul este UNUL SINGUR nu ? Uite că la Bisericile istorice nu este așa ! |
|
||||
|
||||
![]()
Bisericile traditionale merg pe o cale existentiala, in timp ce confesiunile aparute dupa reforma merg pe o cale intelectuala. Viata bisericeasca s-a imbogatit prin constatarile empirice in biserica, e un rod al stradaniei comune, s-a dezvoltat din comuniunea oamenilor, din trairea acestora in biserica. La baza confesiunilor protestante sta insa individul care-si proclama convingerile individuale mentale (dogme, doctrine, principii de aplicare a Evangheliei etc.), iar altii accepta individual aceste formulari teoretice cuprinse intr-o marturisire de credinta. De aceea sunt atatea mii de confesiuni np, pentru ca este absolutizata gandirea individuala a fiecaruia, care n-are o relatie personala cu Hristos, ci prima data se inarmeaza cu convingeri individuale pe baza textului biblic si dupa cauta relatia cu Hristos si prin El cu ceilalti oameni incropindu-si o “biserica”.
Last edited by ioanna; 14.06.2012 at 11:39:55. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Hristos S-a nascut pentru toti oamenii! | laurastifter | Alte Religii | 24 | 05.04.2013 14:10:48 |
De ce romanii nu mai fac filme istorice. | Theodor_de_Mopsuestia | Generalitati | 22 | 27.03.2012 17:53:00 |
Bisericile din Apocalipsa | joseph_ben_iacob | Secte si culte | 36 | 01.01.2011 14:38:29 |
Ingerul pazitor,pentru toti oamenii sau numai pentru crestini? | mihailt | Generalitati | 45 | 12.11.2010 18:46:27 |
Cine cunoaste adaposturi pentru oamenii fara casa ? | irina1f | Umanitare | 3 | 24.12.2008 08:47:09 |
|