![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Conducerile laice ale acestui popor ortodox"? Dar suntem condusi de americani sau de japonezi? Nu sunt in conducere tot romanasii nostri, alesi de noi, cei care ne consideram drept credinciosi, de orice religie am fi? Avem conducerea pe care o meritam si care ne seamana foarte bine: vorbe multe si fapte putine. P.S. Sunt de acord ca nu trebuie sa-ti lasi familia si sa pleci, cel putin nu mai mult de cateva luni. Mai bine ramai si rabdati impreuna decat sa lasi familia fara protectie, spirituala in primul rand. Insa daca se poate pleca cu familia, e ok.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 Last edited by Doriana; 23.06.2012 at 11:30:59. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
El a fost nedemn? Oare prin plecarea în străinătate îmi afirm eu demnitatea de... român, de... creștin, de..., de ce? Citat:
Ar trebui să citești foarte mult din VT ca să înțelegi că robia este un păcat al lui Israel, adică în ”robie”(parabolă) au fost duși cei mai bogați iudei, iar cei săraci au rămas acasă. De ce? Pentru că de robia afacerilor erau vrednici doar cei bogați; ”armata” lui Nabucodonosor era formată din contabili, negociatori, profitori șamd, iar ”cetatea” Ierusalumului este credința în Dumnezeul propovăduit de Moise, iar zidurile acesteia n-au rezistat ”ofertei” lui Nabucodonosor și s-au ”spart”. Citește Iezechiel cap.17. La fel ca plecarea în strănătate, topicul de față, unde se pleacă doar pentru lipsuri materiale, nu pentru Cuvântul lui Dumnezeu. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sau ca Romania este formata din oameni demni, crestini exemplu, etc? ![]() De fapt plecatul din tara sau ramasul in tara nu au nicio legatura cu cat suntem de crestini, ci cu planul lui Dumnezeu pentru fiecare personal. Pe unii Dumnezeu ii cheama in strainatate, pe altiii ii vrea in tara. Iar Dumnezeu are dreptul sa isi diversifice planurile, chiar daca noi nu putem gandi decat intr-o singura directie. Iar cei care ne acuza ca am plecat dupa bani (desi oamenii pot pleca si din alte motive) as vrea sa ii vad cum ar reactiona ei in fata unei oferte de munca in strainatate, cinstita si platita dupa merit. Am aflat de la un parinte bun ca patriotismul este o calitate, insa nationalismul este un pacat. Pana la urma de unde invatatura asta cu "Nu plecam din tara ca Dumnezeu e roman!"?
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]()
Hi, hi, hi, hi!
|
|
|||
|
|||
![]()
Asa motiveaza, mai ales penticostalii, decizia lor de a emigra intr-o tara bogata material, spun ca Domnu' i-a chemat acolo, in realitate decizia a fost una data de dorinta de innavutire si de parvenire !
Realitatea este ca acesti penticostali "emigranti", nu au niciun fel de calauzire de la Duhul Sfant, singurul lucru ce-i calauzeste este dorinta de a face multi bani si ei se folosesc ba chiar de aia intra in acest cult ! pentru a emigra mai usor, pentru a pleca din tara lor natala ! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mai putin sunt cei ignoranti. |
|
|||
|
|||
![]()
Până la urmă cine suntem noi să ne dăm cu părerea/ să judecăm dacă e greșit să pleci din țară? Fiecare dintre noi își trăiește viața sa, așa cum poate și consideră că e mai bine...
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Hristos il stia hot dar ca sa nu il sminteasca mai mult l-a lasat asa pentru ca oricum nu s-ar fi schimbat. Dumnezeu a ingaduit pentru unii sa plece ,sa nu ne gandim ca acesta este planul Lui. Si apoi nu stim ce se va intampla pana la sfarsit ,daca ii va fi de folos unei persoane sa plece ,daca nu va regreta. Unii au plecat de disperare altii ca sa aiba mai mult. Nu sunt de acord cu familiile destramate ,se creaza mult disconfort si se pierd clipe fericite pe care nu le mai putem trai. Apoi traiul printre straini nu e usor chiar daca sunt mai corecti sau civilizati decat romanii. Pe de alta parte copiii din Romania care fac parte din familii sarace nu au nici o sansa sa studieze ,statul roman nu da burse acestor copii. E trist.Poate acesti parinti isi vor ajuta copiii sa invete ,sa se afirme. Marea majoritate a celor plecati in Europa se vor intoarce in tara ,ma refer la cei manati de saracie sa lucreze in UE. |
|
|||
|
|||
![]()
"Un cumnat, Ovidiu, a fost inchis, pe vremea lui Ceausescu, pentru trecerea frauduloasa a granitei. Am fost cu sora mea, Nela, la Parintele Arsenie ca sa-i spunem. Parintele ne-a zis: „Sa-i para bine ca n-a fost puscat“. Apoi s-a intors catre lume si a zis: „Mai, sa stiti ca multi vor pleca din tara, dar putini se vor intoarce. Va veni vremea cand ar dori sa se intoarca si n-or mai putea, caci Romania va fi inconjurata de flacari”. Parintele nu prea era de acord sa-ti parasesti tara."
Nu toata lumea care a parasit Romania a facut-o de voie, ci de nevoie. Foarte multi nu au plecat sa se imbogateasca in alta parte, ci nevoiti, datorita situatiei economice din tara. Fiecare a avut propria motivatie. Eu nu as invinovati pe nimeni pentru aceasta decizie. Ar trebui sa ne amintim toti, pe langa alte pareri exprimate de parintii citati, de cuvintele parintelui Arsenie Boca, scrise putin mai sus, caci ce spune parintele acolo ne priveste pe toti, si pe cei ce au plecat si pe cei ce au ramas. Last edited by Adriana Cluj; 26.06.2012 at 22:25:24. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Un an de la plecarea la cele vesnice a Mitropolitului Bartolomeu + | cristiboss56 | Stiri, actualitati, anunturi | 2 | 31.01.2013 20:52:23 |
Sofian Boghiu - 8 ani de la plecarea la Domnul | cristiboss56 | Stiri, actualitati, anunturi | 11 | 13.09.2010 21:36:45 |
Rugaminte pentru cei din strainatate | Va_iubesc | Umanitare | 9 | 07.01.2010 02:03:50 |
Munca in strainatate | Anca-Miha | Stiri, actualitati, anunturi | 18 | 17.04.2009 06:59:49 |
adresat celor din strainatate | C-tin | Biserica Ortodoxa Romana | 71 | 13.07.2008 00:33:31 |
|