Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.06.2012, 19:22:56
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
Adică ai obosit să-L urmezi smerită pe Hristos?
El a fost nedemn?
Oare prin plecarea în străinătate îmi afirm eu demnitatea de... român, de... creștin, de..., de ce?
Ce ar trebui sa inteleg de aici? Ca Hristos a fost roman si nu ar fi parasit in veci Romania? Caci apostolii au tot umblat prin tari straine. Si Avraam, si Moise, si Iosif cu fecioara Maria si pruncul, si alti sfinti...
Sau ca Romania este formata din oameni demni, crestini exemplu, etc?

De fapt plecatul din tara sau ramasul in tara nu au nicio legatura cu cat suntem de crestini, ci cu planul lui Dumnezeu pentru fiecare personal. Pe unii Dumnezeu ii cheama in strainatate, pe altiii ii vrea in tara. Iar Dumnezeu are dreptul sa isi diversifice planurile, chiar daca noi nu putem gandi decat intr-o singura directie. Iar cei care ne acuza ca am plecat dupa bani (desi oamenii pot pleca si din alte motive) as vrea sa ii vad cum ar reactiona ei in fata unei oferte de munca in strainatate, cinstita si platita dupa merit.
Am aflat de la un parinte bun ca patriotismul este o calitate, insa nationalismul este un pacat.

Pana la urma de unde invatatura asta cu "Nu plecam din tara ca Dumnezeu e roman!"?
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 24.06.2012, 23:41:30
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
... Pe unii Dumnezeu ii cheama in strainatate, pe altiii ii vrea in tara. Iar Dumnezeu are dreptul sa isi diversifice planurile,...
Hi, hi, hi, hi!
Vechi 25.06.2012, 10:12:36
sad story sad story is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.05.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
Hi, hi, hi, hi!
Asa motiveaza, mai ales penticostalii, decizia lor de a emigra intr-o tara bogata material, spun ca Domnu' i-a chemat acolo, in realitate decizia a fost una data de dorinta de innavutire si de parvenire !
Realitatea este ca acesti penticostali "emigranti", nu au niciun fel de calauzire de la Duhul Sfant, singurul lucru ce-i calauzeste este dorinta de a face multi bani si ei se folosesc ba chiar de aia intra in acest cult ! pentru a emigra mai usor, pentru a pleca din tara lor natala !
Vechi 25.06.2012, 13:31:12
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sad story Vezi mesajul
Asa motiveaza, mai ales penticostalii, decizia lor de a emigra intr-o tara bogata material, spun ca Domnu' i-a chemat acolo, in realitate decizia a fost una data de dorinta de innavutire si de parvenire !
Realitatea este ca acesti penticostali "emigranti", nu au niciun fel de calauzire de la Duhul Sfant, singurul lucru ce-i calauzeste este dorinta de a face multi bani si ei se folosesc ba chiar de aia intra in acest cult ! pentru a emigra mai usor, pentru a pleca din tara lor natala !
Marea majoritate a celor care parasesc ortodoxia sunt tentati de castiguri materiale.
Mai putin sunt cei ignoranti.
Vechi 25.06.2012, 13:42:37
Annyta
Guest

Implicit

Până la urmă cine suntem noi să ne dăm cu părerea/ să judecăm dacă e greșit să pleci din țară? Fiecare dintre noi își trăiește viața sa, așa cum poate și consideră că e mai bine...
Vechi 25.06.2012, 14:06:06
Kronos's Avatar
Kronos Kronos is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.06.2011
Implicit

Sunt curios dacă cei care sunt împotriva plecării în străinătate și o privesc ca pe o ruptură de ortodoxie și-ar menține părerea dacă vreun copil sau un nepot de-al lor ar lua decizia aceasta. Sau poate cei care-și dau cu părerea încă nu au copii.
Vechi 25.06.2012, 14:07:54
simona's Avatar
simona simona is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.10.2005
Locație: italia
Implicit

Eu sunt de 4 ani in Italia impreuna cu sotul si fiul nostru,am venit pentru a avea un trai decent,de aici i-mi pot ajuta familia,daca as fi ramas in tara,nu aveam nici noi nici ei.Pot spune ca aici i-mi doresc sa merg cat mai des la biserica ortodoxa care este foarte departe cam 80 km.Iar cand venim in vacanta ma bucur ca un copil mic cand merg la bisericuta noastra de cartier.Nimeni nu pleaca din tara de prea mult bine.DOAMNE AJUTA!
Vechi 25.06.2012, 14:44:31
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Niciodata oaia nu va ajunge pastor. Nu suntem in masura sa spunem cum vede Dumnezeu aceste plecari. Nu spune nicaieri in Scriptura ca este important sa traiesti si sa mori in locul in care te-ai nascut. Insa se vorbeste ca vom primi fericirea sau suferinta dupa starea in care ne aflam. Si nu cred ca doar in anumite locuri dobandim starea care aduce fericirea vesnica.
Vechi 25.06.2012, 18:43:00
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de simona Vezi mesajul
Eu sunt de 4 ani in Italia impreuna cu sotul si fiul nostru,am venit pentru a avea un trai decent,de aici i-mi pot ajuta familia,daca as fi ramas in tara,nu aveam nici noi nici ei.Pot spune ca aici i-mi doresc sa merg cat mai des la biserica ortodoxa care este foarte departe cam 80 km.Iar cand venim in vacanta ma bucur ca un copil mic cand merg la bisericuta noastra de cartier.Nimeni nu pleaca din tara de prea mult bine.DOAMNE AJUTA!
Stai linistita ca nu iti citeste nimeni mesajul,iar daca il citeste nu se va opri nimeni sa-l comenteze sau sa-l aprofundeze!
Nu sunt ei interesati de povesti pozitive,de genul asta...ei vor sa incrimineze,sa arate cu degetul,sa condamne,sa ameninte,sa caute cu lupa o alta categorie de oameni care poate fi pusa la zid,samd...

Nu exista nimic moralizator sau constructiv in acest thread(nu ar fi primul pe acest forum),ci doar ciuda ca strugurii sunt acrii.
Dar aceasta ciuda este anihilata repede de sentimentul relaxant al razbunarii ca "nu se afla mantuire lor",adica emigrantilor!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Vechi 26.06.2012, 09:36:52
sad story sad story is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.05.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de simona Vezi mesajul

Mi se pare rezonabil ce ati scris, insa pacatul este in dreptul celor care spun ca au emigrat, parasindu-si tara natala ca asa a vrut Dumnezeu (mare blasfemie ! cine ia propria dorinta de a face bani drept voia Domnului) si daca te duci sa vezi ce au realizat dupa cativa ani, nu vezi decat case frumoase, masini, lux si distractii ! Nu aude nimeni din Romania de "marea lucrare" la care a fost chemat X in strainatate! decat doar ca-i merge bine si a strans multi euro! Sa le fie rusine unor astfel de ipocriti! Judecata lor va fi foarte aspra! Macar de-ar spune: "fratilor, plec ca asa am considerat eu, nu sa vina cu texte "e voia Domnului, m-a chemat Domnul etc".
Cum se face ca toti penticostalii astia sunt "chemati de Domnul" in tari occidentare bogate gen Franta, Marea Britanie etc. ?!! ca n-am auzit de niciunul sa fie chemat in pustiul Saharei sa predice acelor triburi sau in bazinul Amazonului!
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Un an de la plecarea la cele vesnice a Mitropolitului Bartolomeu + cristiboss56 Stiri, actualitati, anunturi 2 31.01.2013 20:52:23
Sofian Boghiu - 8 ani de la plecarea la Domnul cristiboss56 Stiri, actualitati, anunturi 11 13.09.2010 21:36:45
Rugaminte pentru cei din strainatate Va_iubesc Umanitare 9 07.01.2010 02:03:50
Munca in strainatate Anca-Miha Stiri, actualitati, anunturi 18 17.04.2009 06:59:49
adresat celor din strainatate C-tin Biserica Ortodoxa Romana 71 13.07.2008 00:33:31