![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
doi lacrimi neascultatoare se prelungeau pe obrajii...
Am ramas mai saraci cu un parinte duhovnicesc si totusi...mai bogati cu un rugator in cer.
|
|||
|
|||
|
Interviu cu Părintele Justin de pe meleagurile dobrogene: „Mai am o singură neliniște: să îi văd pe acești martiri canonizați”
http://atitudini.com/interviu-cu-par...ri-canonizati/ |
|
|
||||
|
||||
|
"Constantin (Costache) Oprișan - bărbat trecut de 30 de ani. Șeful Frățiilor de Cruce pe țară. Om de un caracter și o cultură impresionantă. La Pitești, Țurcanu i-a pregătit cele mai groaznice torturi, distrugându-l fizic și umilindu-l mai jos decât pământul. Spatele lui, de la ceafă până la călcâie, era numai cicatrice lângă cicatrice. Carnea toată i-a fost ruptă în fâșii. A reușit Țurcanu să-l "disciplineze" în sensul de a-i executa ordinele, dar n-a reușit să-i întoarcă conștiința spre a-l face comunist convins, așa cum i-a făcut pe alții. Era prea puternic acest Costache Oprișan. În celulă [la Jilava n.n.] era singurul care avea dreptul să stea întins pe pat. Era bolnav de tubercloză în ultima fază."
"Să nu te-ntorci din cale, prin a Sodomei carceri Când duhul tău te minte. Prin foc, prin fier, prin ape, dar numai inainte! Căci drumurile-n spirit nu suferă intoarceri." http://www.fericiticeiprigoniti.net/constantin-oprisan
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Sfintii inchisorilor | alynnna | Mari Duhovnici si predicile lor | 283 | 23.08.2015 16:44:00 |
| Sfintii inchisorilor comuniste | doctor_faustus | Biserica Ortodoxa Romana | 0 | 16.12.2010 21:48:29 |
| Sfintii Inchisorilor | Hartford | Generalitati | 9 | 18.07.2009 16:04:53 |
| Sfintii Inchisorilor | ortodox4life | Generalitati | 7 | 14.11.2008 10:43:05 |
| Serial Sfintii Inchisorilor | Cezarina | Stiri, actualitati, anunturi | 6 | 18.10.2007 17:24:48 |
|
|