![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
In plus daca oamenii au crezut in Iisus si in mesajul Sau, incepand cu Apostolii si continuand cu ucenicii lor, nu e absurd sa crezi ca acestia au deformat mesajul si l-au alterat? E evident ca au existat si astfel de cazuri, dar daca Hristos era Dumnezeu nu inseamna ca ar fi avut grija ca totusi unii (preferabil cei mai multi) sa pastreze mesajul sau in forma originala. Si aici imi veti spune: dar ortodocsii nu sunt cei mai multi. Nu, nu sunt. Dar daca unii, multi, din mandrie, s-au departat de invatatura Bisericii nici nu putea, respectandu-le libertatea, Hristos sa ii tina cu forta. Si iar e improbabil sa fi tinut invatatura un numar extrem de restrans (care ar putea fi nici nu stim) pentru ca astfel nu s-ar mai da ocazia multora sa aiba acces la invatatura si la mantuire.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si inca ceva. Putem interpreta acel canon si din punct de vedere legislativ. Orice religie acceptata in Romania trebuie sa nu contravina legislatiei nationale si europene. Ori drepturile omului sunt in acest caz incalcate printr-o lucrare/dogma a omului. Last edited by euroloser; 01.07.2012 at 18:37:08. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Si da, canonul acesta s-a "nascut" datorita nevoii de ordine, de coordonare-comunicare. Dar firesc sa fie asa. Si am sa dau un alt exemplu de canon. Se refera la intreita afundare a celui botezat. Dupa logica noastra am putea spune, dar ce o data nu e suficient? Are nevoie Duhul de mai mult efort ca sa lucreze? Nu. Dar e nevoie de ascultare. Pentru a fi preot trebuie sa respecti niste reguli stricte (in vremurile noastre nu prea se intampla asa, dar nu asta e subiectul discutiei). Daca cineva pleaca (in preot caterisit) pleaca din eparhia sa si este numit de un alt episcop, episcopul respectiv, care evident nu il cunoaste, cum poate proba indeplinirea conditiilor pentru ca acela sa fie preot?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ma indoiesc ca a primit girul lui Hristos si a Duhului Sfant. Exista dovezi ca o lucrare a omului a primit acest gir ? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Dovada este insasi existenta Bisericii si a harului ce lucreaza prin ea. Atat timp cat Biserica lui Hristos este cea care pastreaza toate invataturile Sale nealterate si neschimbate si singura despre care nu se poate spune, aducand vreun argument, ca a schimbat sau adaugat ceva este BO, prin anologie, se demontreza ca a primit girul lui Hristos.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
PS: Biserica se datoreaza jertfei Mantuitorului pe Cruce.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Eu în locul luzarului m-aș duce la culcare: face mai mult rău schismaticilor ăia decât bine. Ridicolul e la el acasă.
|
||||
|
||||
![]()
Da????? Si daca legislatia europeana va spune ca, pentru a nu discrimina, orice religie este obligata sa savarseasca Taina Cununiei inclusiv homosexualilor? Cum ar trebui sa procedeze BOR?
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sfintii Parinti - Sfantul Ioan Casian (Cele opt ganduri ale rautatii) | cristiboss56 | Pocainta | 13 | 24.07.2013 22:13:37 |
Manastire in ialomita. am nevoie de ajutor | FlorinRV | Pelerinaje la locuri Sfinte | 0 | 06.09.2012 12:05:42 |
A fost cineva la parintele de la Reviga? | JustNicol | Generalitati | 2 | 19.04.2012 21:50:02 |
Minunea din satul Elet din RUSIA -VIDEO | Laurentiu | Generalitati | 8 | 17.06.2008 00:04:50 |
PS Casian prezent la resfintirea bis armenesti | partenie | Stiri, actualitati, anunturi | 2 | 03.05.2008 16:17:48 |
|