Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserici Protestante
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.07.2012, 09:48:57
Adrianna Adrianna is offline
Banned

Data înregistrării: 22.06.2012
Implicit

Conform celor scrise in Biblie, apostolul Pavel muncea pentru a se intretine si a-si plati chiria. Domnul a spus ca cei ce predica Cuvantul isi merita plata, insa nu era considerata o meserie ca astazi, nu se traia numai din predicare.
Vechi 07.07.2012, 09:58:17
sad story sad story is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.05.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adrianna Vezi mesajul
Conform celor scrise in Biblie, apostolul Pavel muncea pentru a se intretine si a-si plati chiria. Domnul a spus ca cei ce predica Cuvantul isi merita plata, insa nu era considerata o meserie ca astazi, nu se traia numai din predicare.
Ma bucur pentru ce ati scris, sunteti in asentimentul meu. Primii crestini oferea bunuri materiale si probabil si bani (ca doar existau monezi!) ca "ajutor" si "multumire" insa niciodata nu au instituit un sistem de plata asemanator functionarilor zilelor noastre, angajati ai Statului sau ai societatilor comerciale. Biserica nu este SRL sau SA.
Vechi 07.07.2012, 10:08:12
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
... aveți impresia că toți banii aceia intră într-un singur buzunar? .
Nu toti, evident, doar o mica parte (doar 1% si e deja enorm).
Citat:
Chiar de ar fi să vă cred, eu cunosc incomparabil mai mulți adventiști decât dvs. și n-am auzit încă pe niciunul (niciunul măcar) să afirme despre sine că e "asemenea apostolilor". Dacă tot spuneți că lucrați cu cifrele, faceți încă o mică socoteală statistică: cine are șanse mai mari să fie credibil?
Citat din scrierile unui adventist:
"Am prieteni care au rămas impresionați de faptul că trăim adevărul așa cum au trăit apostolii împreună cu Domnul Isus fără nici o modificare". Internetul e plin de astfel de afirmatii. Unii au ajuns sa spuna ca apostolii formau o secta, asemenea sectei din care ei fac parte!
Oricum, nu caut sa ma intrec in credibilitate cu dumneavoastra si cu nimeni altcineva. Chiar nu-mi pasa daca sint sau nu credibila.
Vechi 07.07.2012, 12:00:11
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Nici eu nu am zis altceva daca ati citit integral postarea. Dupa cum am remarcat, fiecare spune acelasi lucru dar in felul sau.
Eu nu am vrut sa fac o dezbatere teologica (nu am pregatire pentru asa ceva); am vrut sa punctez ca Biserica Catolica pune accent pe comuniunea cu Isus Hristos in Biserica, iar aceasta comuniune conduce la sfintenia si sfintirea noastra, a oamenilor obisnuiti.

Citat:
In legatura cu cine trebuie sa se adapteze: biserica credinciosului sau credinciosul bisericii? Apostolul Pavel a spus ca se facea grec cu grecu, evreu cu evreul etc pentru a-i aduce pe cati mai multi la Hristos, deci se adapta biserica credinciosului si metoda acestui apostol a dat cele mai multe roade dupa spusele sale. Dvs. sunteti catolica si exact pe catolici i-am avut in minte cand am scris pentru ca africanii catolici danseaza mult in biserica si canta pe ritmurile lor africane iar Domnul Iisus este negru. Daca li s-ar fi impus Liturghia latina cu muzica de orga si cu un Iisus alb, crestinizarea africanilor ar fi fost un mare esec. Ca sa nu mai vorbim de greco-catolici versus romano-catolici etc. Este biserica cea mai variata si inomogena, adaptata oamenilor si este un plus pentru ea, a facut-o cea mai mare biserica crestina la ora actuala.
Sint perfect de acord. Cum as putea eu sa-i aduc slava Domnului nostru cu daruri (haruri) pe care nu le posed? Cine e bun dansator poate sa danseze pentru DOmnul, cine canta bine poate sa cante pentru Domnul, iar cine e afon poate sa taca pentru Domnul.

Citat:
Si nu vad ce este rau a fi asemenea apostolilor. Ap. Pavel spune sa il imitam pentru ca el il imita pe Domnul (nu imi amintesc exact cuvintele folosite dar asta era sensul). Este ceva rau? Nu. Rau este contrariul.
Nu e nimic rau a imita apostolii. Vad rau cind incercarea de a imita apostolii duce la fariseism.

Citat:
Vad ca prin indumnezeire intelegeti faptul de a fi desavarsit ca si Tatal Ceresc. In cazul asta nu inteleg de ce considerati ca Adam si Eva nu se aflau pe aceasta treapta inainte de cadere.
Lucrurile astea ma depasesc. Nu inteleg nimic prin indumnezeire si nici un mi-am pus problema vreodata ce inseamna. Poate m-am exprimat confuz; imi cer scuze.
Vechi 07.07.2012, 14:33:27
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sad story Vezi mesajul
Dimpotriva, tot mai multe biserici renunta la aceasta practica, pentru a deveni mai credibile.

Zeciuiala nu este o practica nou-testamentara, oricat de "incontestabil" vi s-ar parea contrariul!
În definitiv, fiecare biserică e liberă să-și bazeze practica pe ce dorește: unele pe Scriptură, altele pe Scriptură+Tradiție, altele pe cine știe ce alte considerente. Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea a ales această cale și nu deranjează prin aceasta finanțele ne-membrilor ei. Corect?
Vechi 07.07.2012, 14:34:18
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de sad story Vezi mesajul
Stiti ca exista adunari crestine in care liderii nu primesc salarizare de niciun fel? si au servicii ca oricare alt individ? iar lucrurile merg foarte bine.
Foarte posibil, dar știți că doar o parte din zecime ia calea salarizării pastorilor? Unde mai pui, că pastorii la rândul lor dau zecime din salariul lor...
Vechi 07.07.2012, 14:36:13
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Nu toti, evident, doar o mica parte (doar 1% si e deja enorm).
Pot să știu și eu al cui e acel buzunar în care intră 1% din totalul zecimilor a 18.000.000 de adventiști? Sau mai bine lăsați... o să fiu acuzat că v-am instigat la o nouă declarație mincinoasă...

Citat:
Citat din scrierile unui adventist:
"Am prieteni care au rămas impresionați de faptul că trăim adevărul așa cum au trăit apostolii împreună cu Domnul Isus fără nici o modificare". Internetul e plin de astfel de afirmatii.
E atât de "plin" de astfel de afirmații, încât singurul rezultat al acestui citat pe Google e postarea dumneavoastră...

Citat:
Chiar nu-mi pasa daca sint sau nu credibila.
Aici aveți dreptate... se vede cu ochiul liber...
Vechi 07.07.2012, 20:22:07
bluester's Avatar
bluester bluester is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2012
Locație: Constanta
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În definitiv, fiecare biserică e liberă să-și bazeze practica pe ce dorește: unele pe Scriptură, altele pe Scriptură+Tradiție, altele pe cine știe ce alte considerente. Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea a ales această cale și nu deranjează prin aceasta finanțele ne-membrilor ei. Corect?
Iar Biserica Ortodoxa a ales sa-si bazeze practica pe invatatura Sfintilor Apostoli :)
Vechi 07.07.2012, 21:07:50
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
atat timp cat nu vezi paiul din ochiul altuia e ok
Vechi 08.07.2012, 04:06:28
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de bluester Vezi mesajul
Iar Biserica Ortodoxa a ales sa-si bazeze practica pe invatatura Sfintilor Apostoli :)
Până și dvs. vă vine să râdeți de această afirmație.
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Hristos S-a nascut pentru toti oamenii! laurastifter Alte Religii 24 05.04.2013 14:10:48
De ce romanii nu mai fac filme istorice. Theodor_de_Mopsuestia Generalitati 22 27.03.2012 17:53:00
Bisericile din Apocalipsa joseph_ben_iacob Secte si culte 36 01.01.2011 14:38:29
Ingerul pazitor,pentru toti oamenii sau numai pentru crestini? mihailt Generalitati 45 12.11.2010 18:46:27
Cine cunoaste adaposturi pentru oamenii fara casa ? irina1f Umanitare 3 24.12.2008 08:47:09