Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu
"O cale ușoară"!? Considerați o cale ușoară să părăsești credința familiei tale și apoi să ți-i faci dușmani?
|
Cunosc doua astfel de cazuri. Este vorba de o fosta colega de facultate si de o cunoscuta din orasul in care locuiesc acum. Din pacate fratii dumneavoastra de credinta au avut un singur scop: ca aceste femei sa adere la cultul dumneavoastra. In nici un caz nu le-au indrumat sa sufere si sa se jertfeasca pentru familia lor, asa cum ar fi fost normal. Colega mea de facultate, incurajata de noii ei prieteni adventisti, s-a despartit de sotul ei iar apoi a schimbat nu stiu citi barbati (ultima data cind m-am intilnit cu ea nu se recasatorise). Nu stiu daca cultul dumneavoastra si-a facut vreun "mea culpa" pentru ca a incurajat aceasta femeie sa creada ca e neinteleasa in credinta ei si a despartit o familie!E adevarat ca sotul ei nu i-a permis sa paraseasca credinta ortodoxa. Sustinuta de fratii dumneavoastra de credinta a divortat. Realitatea ulterioara a demonstrat ca nu credinta era problema ei (dovada multimea barbatilor pe care i-a avut dupa aceea). Avea nevoie doar de un duhovnic bun, atit. Si amintiti de archebuzele si halebardele folosite de catolici. Metodele dumneavoastra sint mai periculoase tocmai ca nu urmaresc mantuirea sufletelor ci doar atragerea de noi membri.
Nu va mai povestesc despre al doi-lea caz ca o lungesc.
Iar aici sesizam un caz clasic de inselare si viclenie adventista: pe de o parte sustineti ca atit ortodocsii cit si catolicii care respecta randuiala Bisericii din care provin se mantuiesc, iar pe de alta parte nu ezitati sa smulgeti un om aflat pe drumul mantuirii pentru a va mari numarul membrilor. Va preocupa mantuirea aproapelui in acest caz? Nu; urmariti sa aveti mai multi membri, atit.
Citat:
Să-ți pierzi eventual serviciul (cazul multor adventiști)? Să ai parte de de abstinență în toate formele, considerate de ceilalți adevărata viață? Să ai parte de batjocură și neînțelegerea celor din jurul tău? Asta e "calea ușoară"!?
|
Alta legenda adventista: ca isi pierd oamenii serviciul! Sambata e libera prin lege. Mi s-a intimplat de mai multe ori sa am contacte si contracte cu adventisi pe care i-am rugat sa vina sa lucreze in afara orelor de prgram. Raspunsul era invariabil: dupa program nu se poate, iar simbata, nu, evident. OK, ramine duminica le spuneam eu. Puteti ghici? Au refuzat sa vina si duminica. Va spun din proprie experienta: nici un manager nu e atit de imbecil incit sa renunte la un om valoros. Va cauta solutii sa pastreze acel om. Daca un om insi schimba de mai multe ori locul de munca datorita simbetei, mai mult ca sigur ca problema e omul si nu simbata.
Citat:
Desigur, dacă iei jugul lui Hristos, împreună cu el, acesta nu mai e greu... dar puteți spune că ați experimentat asta, de vorbiți cu atâta ușurință despre?
|
Nu prea inteleg ce vreti sa spuneti. Jugul Lui Hristos e greu sau usor atit cit Domnul nostru binevoieste sa fie. Iar eu nu experimentez acest jug, il traiesc pur si simplu. Uneori e mai greu, alteori mai usor.
Din revelatiile sfintei Faustina: aceasta, cand medita la patima si moarte Domnului nostru pe cruce, a vazut trei multimi imense de oameni. Una era rastignita pe cruce asemenea Domnului, alta nu era rastignita pe cruce dar tineau cu tarie crucea, iar ultima era formata din oameni care isi trageau crucea dupa ei si erau nemultumiti. Eu ma straduiesc sa ma tin de cruce.