Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserici Protestante
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.07.2012, 16:47:56
Adrianna Adrianna is offline
Banned

Data înregistrării: 22.06.2012
Implicit

Lamuriti-ma si pe mine va rog: este adevarat ca adventistii considera ca ei ar fi singurii care traiesc ca apostolii (au exemplu trairea apostolilor) asa cum vad scris despre ei aici?
Multumesc!
Vechi 08.07.2012, 17:08:36
bluester's Avatar
bluester bluester is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2012
Locație: Constanta
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul

Din păcate, majoritatea românilor sunt sărmani și triști. Unele sondaje spun că țara noastră e pe un loc fruntaș (în lume, nu doar în Europa!) în ce privește numărul nefericiților. Ontopic: iată încă un motiv pentru care pleacă oamenii din Ortodoxie. Nu mai vor să fie sărmani și nefericiți. Dreptul la căutarea fericirii este un drept fundamental al omului. Aveți ceva împotrivă?
Am inteles... adventismul daruieste fericire pe paine.

Citat:
Ce înseamnă "aprox."? Care e marja de aproximație?
Venirea Sfantului Apostol Andrei , increstinatorul Dobrogei si al intregii Romanii.
Citat:
Nu am de ce să mă "întorc", deoarece eu n-am venit de acolo; sunt român născut în România. Cum v-ar suna în urechi ca cineva să vă trimită în Bulgaria, ori Grecia? Știți vorba aceea: Comunismul a venit la noi pe tancurile rusești și Ortodoxia pe căruțele bulgărești și grecești.
Sincer , nu am auzit vreodata acea vorba... poate si din cauza ca nu sunt adventist anti-ortodoxie.
Am vrut sa zic ca adventismul era strain de Romania pana in al doilea razboi mondial (cel putin in Dobrogea)...iar toti pastorii adventisti erau innebuniti sa atraga cat mai multi naivi.Imi povestea bunica mea ca in satul ei natal era un pastor care ,de fiecare data cand iesea afara , pe strada , striga ca "a venit vremea pocaintei" si ca "vine Domnu" , cu toate ca toti satenii din sat erau crestini ortodocsi - acel pastor nu tinea cont de asta si facea tot posibilul de a atrage oameni la secta lui.
Asa cum am mai spus... Sfantul Ap. Andrei a increstinat populatia de pe teritoriul actualei Romanii... nu cred ca are rost sa mai continui cu Imperiul roman de apus / rasarit si toate cele.
Vechi 08.07.2012, 17:26:30
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Adineauri vorbeati de prejudecata "nu conteaza ce face popa cu banii bisericii".
No offence, dar încercați să citiți de două ori postările înainte de a răspunde.

Citat:
daca singura preocupare a bisericii dumneavoastra ar fi mintuirea sufletului nu ar trebui sa va preocupe ce se intimpla cu banii.
Un creștin conștiincios trebuie să fie interesat de situația banilor oferiți în Biserică și e numai normal ca să verifice și să-și dea tot concursul ca aceștia să fie folosiți cât mai eficient. Nu știu cum e la dumneavoastră, însă în biserica mea se dau rapoarte periodice cu privire la modul cum au fost folosiți banii în diferitele fonduri și proiecte. Nu cred că transparența e rea, mai ales în ce privește finanțele.

Citat:
Dar, cum v-am aratat, biserica dumneavoastra are metode de expansiune asemenea multinationalelor. Adica e lumeasca, foloseste metode lumesti de existenta/expansiune/promovare si te intrebi care-i scopul? Nu e preocupata de mintuirea sufletului omului la care nu a ajuns Evanghelia Lui Hristos
Da, are metode de expansiune în toată lumea, tocmai pentru că e interesată de mântuirea semenilor. Dar o face cu mijloace pașnice, nu cu arbaleta și archebuza ca știm noi cine...

Citat:
Bineinteles ca sesizez diferenta, dar nu despre asta e vorba. Este vorba despre faptul ca propovaduiti fals ca sinteti asemenea apostolilor/primilor crestini
Vă atrag atenția pentru a doua oară, că nu asta am spus și nu asta propovăduim noi. Dacă la nivel teologic ai doctrina apostolilor, nu înseamnă automat că ai și viața lor curată, desăvârșită și jertfitoare.

Citat:
Ati sesizat bine: 3 din cei 4 bunici ai mei nu au vorbit limba romana ci maghiara. La a 3-a generatie noi vorbim limba romana (imperfect, stiu bine acest lucru)
În cazul acesta îmi retrag cuvintele și-mi cer scuze.
Vechi 08.07.2012, 17:27:47
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
numai ca Canright a avut dreptate in cartea lui. Asta nu ai realizat? Ciudat!
Probabil i-ai citit și tu cărțile (nu doar fragmentele postate pe internet) și i-ai studiat biografia, de ești atât de sigur pe tine. Ciudat...
Vechi 08.07.2012, 17:29:09
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adrianna Vezi mesajul
Lamuriti-ma si pe mine va rog: este adevarat ca adventistii considera ca ei ar fi singurii care traiesc ca apostolii (au exemplu trairea apostolilor) asa cum vad scris despre ei aici?
Multumesc!
Nu trebuie să credeți orice vorbă aruncată pe forum. Adventiștii au drept exemplu trăirea apostolilor (mai corect: viața lui Hristos), dar nu reușesc totdeauna să ducă și o viață conformă cu aceste standarde. Din nefericire nu toți sunt sfinți.
Vechi 08.07.2012, 17:32:26
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de bluester Vezi mesajul
Am inteles... adventismul daruieste fericire pe paine.
Nu adventismul, ci Hristos. Și nu pe pâine, ci în suflet.

Citat:
Venirea Sfantului Apostol Andrei , increstinatorul Dobrogei si al intregii Romanii.
Hai să fim serioși! Să nu confundăm Sfânta Aproximație cu Istoria, România cu Dobrogea, iar Dobrogea cu Sciția.

Citat:
Sincer , nu am auzit vreodata acea vorba...
Ei bine, ați auzit-o acum cel puțin o dată...

Citat:
Am vrut sa zic ca adventismul era strain de Romania pana in al doilea razboi mondial (cel putin in Dobrogea)
Pleosc! Cea mai veche comunitate adventistă din țară este tocmai în Dobrogea, la Viile Noi (CT), fondată la 1899.
Vechi 08.07.2012, 18:05:57
bluester's Avatar
bluester bluester is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2012
Locație: Constanta
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Nu adventismul, ci Hristos. Și nu pe pâine, ci în suflet.
Sa inteleg ca doar la adventisti exista Hristos... in Biserica Ortodoxa nu exista Hristos. Dupa vorbele tale , Hristos se muta de la o biserica la alta.

Citat:
Hai să fim serioși! Să nu confundăm Sfânta Aproximație cu Istoria, România cu Dobrogea, iar Dobrogea cu Sciția.
Dobrogea se afla pe teritoriul Romaniei (asta se invata in clasa a4a). Scythia minor = Dobrogea (asta se invata la istorie in clasa a8a).
Vechi 08.07.2012, 18:07:53
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Da, are metode de expansiune în toată lumea, tocmai pentru că e interesată de mântuirea semenilor. Dar o face cu mijloace pașnice, nu cu arbaleta și archebuza ca știm noi cine...
Asta face parte din metoda 2. Produsul nostru e minunat, al concurentei e prost. Metoda noastra e minunata, a concurentei e proasta. Si dumneavoastra sinteti intoxicat de marketingul practicat pastorii/sefii dumneavoastra.
Vechi 08.07.2012, 18:21:57
Banned

Implicit

Citat:
Sa inteleg ca doar la adventisti exista Hristos...
Înțelegeți ce vreți, dar eu n-am spus și nici n-am sugerat asta.

Citat:
Dobrogea se afla pe teritoriul Romaniei
Dobrogea nu se aflá pe teritoriul României (ah, diacriticele astea!)

Citat:
Scythia minor = Dobrogea (asta se invata la istorie in clasa a8a).
Cine a vorbit despre Scythia Minor?
Vechi 08.07.2012, 18:23:24
Banned

Implicit

Citat:
Asta face parte din metoda 2. Produsul nostru e minunat, al concurentei e prost. Metoda noastra e minunata, a concurentei e proasta. Si dumneavoastra sinteti intoxicat de marketingul practicat pastorii/sefii dumneavoastra.
Dacă produsul/metoda dumneavoastră este minunată, Pentru ce pleacă oamenii din Bisericile istorice? Parcă despre asta vorbim [câteodată] pe acest topic...
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Hristos S-a nascut pentru toti oamenii! laurastifter Alte Religii 24 05.04.2013 14:10:48
De ce romanii nu mai fac filme istorice. Theodor_de_Mopsuestia Generalitati 22 27.03.2012 17:53:00
Bisericile din Apocalipsa joseph_ben_iacob Secte si culte 36 01.01.2011 14:38:29
Ingerul pazitor,pentru toti oamenii sau numai pentru crestini? mihailt Generalitati 45 12.11.2010 18:46:27
Cine cunoaste adaposturi pentru oamenii fara casa ? irina1f Umanitare 3 24.12.2008 08:47:09