Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.07.2012, 20:28:19
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Religia: Ortodox
Implicit

sa va casatoriti religios e cel mai important !
Reply With Quote
Vechi 11.07.2012, 22:19:30
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de patricia2006 Vezi mesajul
doamne ce soacra am.....nu i pasa deloc de mine si de prob pe care am avut-o....ma pune sa fac treaba si ea se menajeaza de nu iti vine sa crezi....azi i sa pus pata ca nu am ajutat-o sa care graul....sa stau eu in soare.......acu nu mai vb cu mine si mi-a facut niste reprosuri........fetele ei le menajeaza,eu sa fac in gradina si ea sa dea productia la fete.NU O MAI SUPORT...SA MA IERTE DUMNEZEU.....
Maica-mea, Dumnezeu să o ierte, a fost de meserie avocată. Adesea îmi spunea: "fiule, statul împreună cu soacra este pâinea noastră, a avocaților !".

Este important nu numai să vă căsătoriți religios, ci și să aplicați învățătura Domnului: "pentru aceasta, VA LĂSA OMUL PE TATĂL SĂU ȘI PE MAMA SA și se va lipi de femeia sa (...)". Îndemnurile Domnului nostru sunt pentru noi, oamenii, ca să ne fie nouă bine. Cine le urmează, va fi fericit nu numai în Cer timp de o eternitate, ci va fi fericit cât va trăi pe pământ. Încercările nu îi ocolesc nici pe cei drepți, dar fericirea seninătății lor este posibilă numai urmând calea lor, care este calea Domnului, pe când orice altă cale duce la tulburarea inimii.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 11.07.2012 at 22:22:38.
Reply With Quote
Vechi 12.07.2012, 00:47:38
Adrianna Adrianna is offline
Banned

Data înregistrării: 22.06.2012
Implicit

Eu nu inteleg de ce soacra e suparata pe nora pentru ca nu vrea sa se insoare religios fiul, in loc sa fie suparata pe fiu?
Reply With Quote
Vechi 12.07.2012, 01:39:16
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.03.2012
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adrianna Vezi mesajul
Eu nu inteleg de ce soacra e suparata pe nora pentru ca nu vrea sa se insoare religios fiul, in loc sa fie suparata pe fiu?
Pentru ca nora este vinovata pentru tot ce este rau :) cum ar putea sa fie suparata pe fiul ei, acesta stie ce face si daca amana are motivele lui, cu siguranta nora nu este in regula, are ea ceva ce nu-i convine lui, stie el mai bine, ea e de vina :) Nu o luati ca o parere personala, este doar modul in care am vazut ca inteleg situatia soacrele.

Draga Patricia, asa cum a scris si domnul Dragomir, singura solutie este sa va separati, altfel...nu e de bine. Dar cum situatia in tara noastra este extrem de delicata, cred ca faceti parte din multele familii tinere care nu au posibilitatea sa aiba casa lor, iar chiria iti ia si pielea de pe tine...aproape ca nu poate fi luata in calcul. Este tare greu, mai mult de atat nu sunt in masura sa mai adaug.
Reply With Quote
Vechi 12.07.2012, 06:24:04
patricia2006 patricia2006 is offline
Banned

Data înregistrării: 19.05.2012
Implicit

deci oameni buni..........nu ca nu vrea sotul sa faca nunta cu mine inseamna ca are ceva impotriva.altfel nu faceam pe cea civila.....avem casa noastra cu toate necesitatile,avem gradina noastra dar patrea proasta e ca avem in aceeas curte cu soacra....nu are ceva special cu mine soacra doar ca e mai egoista si vrea sa fac eu ceea ce imi spune ea....daca ii faci tot anul tot ceea ce spune si nu vrei odata,poate de oboseala poate nu vrei,poate nu e corect tu sa faci prea mult si ea deloc,poate te-ai saturat........gata sa stricat jucaria si incepe....i se pune pata si....mai departe stiti cam fiecare ce se intampla.........deci cam asta e......
Reply With Quote
Vechi 12.07.2012, 06:53:18
Adrianna Adrianna is offline
Banned

Data înregistrării: 22.06.2012
Implicit

Si nu este chip sa fie educata ca nu-i drept ceea ce face si intr-o zi va da socoteala Celui care este mai presus de ea?
Reply With Quote
Vechi 12.07.2012, 07:30:10
Banned

Implicit

ce adriana....ca ea nu e nimeni....ne-a si spus ca ea este....."necuratul"in curte......totul se face dupa cum vrea ea.......asa sa exprimat.sa ma scuzati.......deci....nu ai cu cine sa te intelegi...
Reply With Quote
Vechi 12.07.2012, 08:31:55
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Și de ce nu plecați de acolo?
Reply With Quote
Vechi 12.07.2012, 08:54:20
Banned

Implicit

sa plecam?????pai daca ne-am facut casa cu etaj cu tot topt ce trebuie.....aici ne-am bagat tot timplul si agoniseala,cum sa pklecam?tu ai pleca?
Reply With Quote
Vechi 12.07.2012, 09:10:54
CelMandru's Avatar
CelMandru CelMandru is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.04.2011
Locație: București
Implicit

"A spus avva Antonie: am văzut toate mrejele vrăjmașului întinse pe pământ, și am suspinat zicând: cine o să treacă printre ele? Și am auzit o voce care zicea: smerenia." (Despre avva Antonie, Patericul Egiptean)
"A fost întrebat avva Ammona ce este calea cea strâmtă și îngustă, și a zis: calea strâmtă și îngustă înseamnă a-ți struni gândurile, și a-ți nimici voia ta, de dragul lui Dumnezeu. Asta înseamnă „iată noi am lăsat toate și ți-am urmat Ție“ (Matei, XIX, 27.)." (Despre avva Ammona, Patericul Egiptean)
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare