![]() |
![]() |
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Citat:
Citat:
Fericire, fiindcă dacă ne-ar fi invitat capuchehaia Americii la București de 4 iulie la recepția oferită de ambasadă am fi fost foarte fericiți. Dacă am fi ajuns până acolo încât, ne-ar fi chemat, după nume, însuși Padișahul Obama, am fi fost în culmea fericirii și ne-am fi gândit că noi, ființe insignifiante, nu merităm asemenea invitație la ospețe înalte. Dar, cel Care ne cheamă acum este Împăratul Împăraților, în mâinile Căruia sunt popoarele și conducătorii lor. Recunoștință, fiindcă Sf Liturghie este mai mult decât un ospăț împărătesc. Este jertfă actuală. Și astăzi, la aproape 2000 de ani de la urcarea pe Muntele Calvar, Domnul nostru șade în Sfânta Sfintelor cea cerească și mijlocește, ca Mare Arhiereu, în fața Tatălui Ceresc. Pentru noi o face, pentru ca să ni se șteargă nouă nenorocitele alea de păcate, că El nu are nevoie. Uniți cu El prin Liturghie, suntem poporul Lui adunat în curtea Templului, în Ierusalim. Cum să nu plângem, atunci ? Dar nu e plânsul amar al lui Petru care se dezice de Domnul, nici nu sunt lacrimile care se vor fi scurs pe obrajii lui Adam izgonit, ci este plânsul speranței, sunt lacrimile fericirii regăsite.