![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Aceasta este "practica pomenirii la cerere" la sfintele taine. F. multi isi roaga fratii , si nu numai, sa ii pomeneasac la Sf. Liturghie sau Maslu, pt. cine stie ce pricina , fara insa sa dea detalii amanuntite, ca sa zic asa, despre felul de viata pe care o duce . Mi-aduc bine aminte , ca am fost injurat de multe ori cind , mai ales, pt. pomenirea la rugaciune , ceream amanunte despre viata celui care solicita aceasta . Cu atit mai mult pomenirea la Liturghie sau si mai si la Sf. Proscomidie. De departe , cele mai multe pacate ale cuplului ca si ale tinarului f. tinar sunt legate de sex, si care sunt pacate f. grele ! Ori de multe ori nici cuplul si nici tinarul nu stiu in primul rind ce este pacat si ce nu . Nestiind f. bine aceasta , evident ca nici nu se marturiseste de placerile lui trupesti , iar ca o face el (nemarturisit dar trecut pe pomenlnic) este cum este , dar ca sa te faci si tu partas pacatelor lui (prin pomenirea la sfintele taine) pote deveni un lucru periculos . In urma cu vreo 3 ani , adica la putina vreme dupa intrarea mea pe forum , cind activau Fany, Ori, Melisa,Andreicozia, MariS,Noesissa &comp., era asa o emulatie si o forfota prin forum care incuraja faptul de a ne ruga , de a pomeni , de a ajuta cu rugaciunea pe oricine indiferent de credinta iar Fany chiar critica faptul ca ce tot timpul o dam cu duhovnicul in sus si in jos de parca el ar fi elementul esentia pt. viata ortodoxului. Acum lucruruile sunt mai asezate, mai clare , unii chiar patiti cu cite ceva , doctrina mai sigura, astfel incit efortul colectiv de rugaciune are o forma mai duhovniceasca si mai putin de cooperativa. Si probabil ca pe masura ce patimirile vor aparea sau se va constientiza mai bine care este cauza patimirilor indelungate si practica de a ne pomenii unii pe altii la sfintele taine nu se va mai face decit cu mult discernamint . Daca este facuta cum trebuie , conform cartii care conteaza, atunci este de un mare folos dar daca nu se face asa se poate intoarce ca o mare urgie ! De asemenea , a cunoaste intr-atit de bine pe aproapele incit sa il poti pomeni la Sf.Taine insemneaza mare, mare lucru !
Credinta dreapta este medicamentul cel mare si cel dintii al mintuirii !- Sf. Maxim Marturisitorul . Last edited by zaharia_2009; 23.07.2012 at 18:45:03. |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Folosirea optima a functiilor forumului | tabitha | Reguli generale de utilizare a forumului | 48 | 15.11.2024 22:28:24 |
Viteza forumului | sophia | Reguli generale de utilizare a forumului | 4 | 02.08.2012 14:03:02 |
Reguli de folosire a forumului. | admin | Reguli generale de utilizare a forumului | 1 | 14.01.2011 18:08:27 |
|