![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Mi-aduc si eu aminte ca pe vremea cand aveam 15-16 ani, am mers la Satu-Mare. Am fost la slujba de duminica impreuna cu niste colege. Dintre toate bisericile diferitelor confesiuni de acolo, acea ni se parea noua ortodoxa. Slujba la fel ca la ortodocsi, Crezul fara filioque, niciun cuvant despre Papa, ce-i drept, pe vremea aceea, nu stiam cine e episcopul locului... Banci stiam ca sunt si in bisericile ortodoxe din Ardeal. Nu ne-am impartasit, dar in acea zi am ramas cu impresia ca am participat la o slujba ortodoxa. Mai tarziu am aflat ca era catedrala greco-catolica. Mi se parea mie ciudat ca oamenii erau foarte politicosi si nu se inghesuiau deloc...
|
|||
|
|||
|
Frumos,. dar trist.
Forma da, continut ba. Si multi cauta mai degraba forma si o forma de ajutor/binecuvantare divina, mai mult nu stiu, nu ii intereseaza. Eu am intrat intr-o biserica greco-catolica care cu exceptia cutiei de confesional (care pe moment nici nu mi-a atras atentia, nici nu mi-a spus nimic semnificativ), parea 100% ortodoxa. Culmea, avea icoane mai ortodoxe decat adevarata biserica ortodoxa care am gasit-o mai tarziu, cu icoane intr-un stil tipic romanesc/transivanean care ar putea parea chiar ciudat pentru unii, nici o tangenta cu cel bizantin. Insa senzatia avuta calcand acolo (intr-o biserica greco-catolica) mi-a spus ca ceva nu e in regula, sufleteste nu "mirosea" a ortodoxie. Last edited by AlinB; 13.08.2012 at 01:35:20. |
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Putem fi nasi la tineri greco-catolici? | crisghise | Nunta | 13 | 07.04.2011 10:53:51 |
| am fost botezat la greco-catolici..... | vladicuion | Botezul | 6 | 10.07.2009 15:30:54 |
| Greco-Catolicism | Macarie | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 17 | 14.04.2008 02:50:57 |
|
|