![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Stii si pe mine ma enerveaza chestia asta cateodata,te inteleg, si i-am zis si eu parintelui, " parinte ma enerveaza babele astea vor sa para asa smerite cand ele defapt is doar niste prefacute " , acum o zic cu rautate, adica toata viata ai facut pacate si acuma vii la biserica si tot impietrit esti?, nici stare de pocainta nici o lupta? nimic? asa si stii ce mi-a spus parintele, " ceea ce te enerveaza la ceilalti este defapt la tine" eu ramasesem uimit, nu stiu de unde a scos fraza asta dar nu intelegeam si apoi mi-a explicat " uite daca pe tine te enerveaza ca is prefacute defapt tu esti prefacut fiindca oamenii sunt oglinda nooastra". Nici acum nu mi-a trecut dar nu mai am ura aia ca inainte
,,Cu Dumnezeu nu-i nevoie să fii politicos; pur și simplu, varsă-ți inima ta în fața Lui." Pr Sofronie Saharov Last edited by Marcel_Ionut; 14.08.2012 at 23:25:28. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by anisoara ; 15.08.2012 at 23:41:42. |
|
|||
|
|||
![]()
Nimic nu este mai frumos ca omul.Biserica este alcatuita din oameni. Asa cum s-a zis si pe acest topic, diversitatea pestrita a celorlalti, oglindeste de fapt propria noastra amestecatura. De am fi ciopliti dintr-o bucata ,si nu plin de compromisuri,de ar fi posibil asa ceva,atunci si Biserica in care am merge ,ar fi plina doar de rugatori si de sfinti.Dar asa...Diumnezeu ne arata ca intr-o oglinda propria noastra fire. Si in plus ne mai arata un lucru: ca nu suntem in stare sa nu judecam,ca inca avem repulsii si respingeri,ca nu avem sufletul inundat de iubire,care ne-ar face sa pupam toate babutele ce le am intalni in cale.
In surzenia lor si pierderea lor de control,ele de fapt ne arata drumul: sa fim surzi si nebuni acestei lumi ,ca sa reusim sa ne rupem din izolarea tot mai accentuata care pare a pune stapinire pe tot ce e 'sanatos' si 'intelept' Intalnirea cu Dumnezeu trebuie sa fie rascolitoare in Biserica.Lacrimile ar trebui sa ne inunde intreaga slujba . Iar daca nu facem aceasta ,mai bine sa stam la o sueta cu vecina ... Tot ce conteaza este sa nu ne mai iubim atit de mult pe noi insine. |
|
|||
|
|||
![]()
Oh, Iustin, daca ne-am iubi sufletul macar un strop!...
(ca ne dam singuri la toate silniciile si ratacirile, inchipuindu-ne ca ne purtam de grija) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
Templierule, te rog frumos, maine dimineata te duci la biserica. Daca observi cumva vreo baba uitandu-se ciudat la tine, raspunde-i cu un zambet! Uite asa, ca asta -
![]() Sa ne spui maine cum a fost.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Parintele Cleopa- CELE 14 REGULI PENTRU MERGEREA LA BISERICĂ
“Fraților, trebuie să știți că un creștin care merge la biserică are 14 reguli canonice de bună cuviință, dacă vrea să-i folosească mersul la sfânta biserică. Dacă nu le împlinește, se duce la biserică spre osândă..... 5. A cincea condiție canonică este să nu vorbiți în biserică, că este mare păcat. Dacă este mare nevoie să vorbiți, vorbește în șoaptă sau prin semne. 8. A opta condiție canonică. Să știți că după ce dă preotul binecuvântare de Sfântă Liturghie, nimeni nu mai are voie să se închine în biserică sau să mai ducă daruri la altar, că este mare păcat.Când auzi că zice preotul: „Binecuvântată este Împărăția Tatălui și a Fiului și a Sfântului Duh, totdeauna, acum și pururea și în vecii vecilor”, este gata! De atunci fiecare stă la locul lui liniștit, nu se mai duce să se închine. Chiar de-ai venit cu un dar în biserică, cu lumânare și cu prescură, le dai la urmă.Că din timpul acela preotul intră în Sfânta Liturghie și nu mai are timp să ia darul. Că dacă te duci și el se oprește de la Liturghie, îi rămân o mulțime de rugăciuni și are păcat. Deci darurile se dau la biserică până se dă binecuvântarea de Liturghie.De atunci înainte nu mai este voie nici să te închini, pentru că îi tulburi pe cei care vor să asculte Sfânta Liturghie." -cat despre babe sau altii eu daca stau cu ochii inchisi si sunt atent la Liturghie nu mai vad si aud nimic din jur,adica nu ma deranjeaza (bine sa nu vorbeasca tare ...) -mai rau e cu pacatele si gandurile noastre care ne vin in timpul Liturghiei... Last edited by antiecumenism; 19.08.2012 at 08:00:52. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() De Sfanta Marie, si eu am avut aceasta problema cu muzica populara. Trebuia sa cantam o priceasna pentru Maica Domnului. Imi scot eu foaia cu textul din geanta si ma uit in jur, sa vad, poate vrea cineva sa cante si nu are de pe ce. Gasesc repede o doamna dornica. Mi-a luat foaia si a inceput sa cante o muzica populara, tare si cu multa voiosie, drept in urechea mea. ![]() Templierule, ia zi cum ti-a fost azi la biserica! La noi, la predica, parintele ne-a indemnat pe toti sa ne cerem iertare, daca suntem suparati sau daca am gresit, si "colegilor nostri de rugaciune" din biserica, vecinilor in fata carora ne-am asezat, ca sa vedem mai bine slujba, celor pe care i-am inghiontit sau pe cei pe care i-am deranjat prin atitudinea noastra. Si s-a referit si la cei care se uita urat la credinciosii care vin pentru prima data in biserica si nu stiu unde sa se aseze, in loc sa li se ofere locul cel mai din fata. Ca sa nu ajunga acasa si sa manance masa de pranz cu rautate si suparat pe colegul de rugaciune care uite ce-a zis si ce mi-a facut! Si sa stii ca unii si-au cerut iertare de la vecinii de loc, dupa Sfanta Liturghie...
Pe noi inșine și unii pe alții și toată viața noastră lui Hristos Dumnezeu să o dăm. Last edited by glykys; 19.08.2012 at 19:29:10. |
|
||||
|
||||
![]()
Pai , cum ramane stimata domnisoara cu teoria si formalismul asta ?
Iata :http://www.crestinortodox.ro/forum/s...974#post465974
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Papa - Biserica Catolica - Singura Biserica | legionar | Biserica Romano-Catolica | 133 | 16.07.2013 11:22:01 |
biserica catolica versus biserica ortodoxa | sovidiu | Biserica Romano-Catolica | 36 | 08.06.2013 23:58:51 |
Formalism si fariseism in credinta | MariS_ | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 47 | 08.09.2011 22:01:51 |
Biserica Sfantului Mormant - Biserica Invierii | GabrielaV | Intrebari utilizatori | 0 | 06.04.2010 15:04:27 |
|