![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Dragă Ioan Cezar, mesajul de mai sus mă face să mă alătur și eu admiratorilor stilului dvs. literar, sincer, sugestiv și amuzant!
Ne bucurăm că ați fost prins de brațele iubitoare, chiar dacă mai pestrițe, ale Bisericii :-) |
|
|||
|
|||
![]()
Formalismul în Biserică pleacă de la formalismul din... viață. Corect într-o anumită limbă ”formală” este: God bless you(!!); oare cum o fi corect în românește?
|
|
||||
|
||||
![]()
Da stiu , abia am vazut ca am gresit uitand sa pun ''L'' :))
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Altfel spus, privești lucrurile formal, nu în profunzime. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by anisoara ; 15.08.2012 at 23:41:42. |
|
|||
|
|||
![]()
Nimic nu este mai frumos ca omul.Biserica este alcatuita din oameni. Asa cum s-a zis si pe acest topic, diversitatea pestrita a celorlalti, oglindeste de fapt propria noastra amestecatura. De am fi ciopliti dintr-o bucata ,si nu plin de compromisuri,de ar fi posibil asa ceva,atunci si Biserica in care am merge ,ar fi plina doar de rugatori si de sfinti.Dar asa...Diumnezeu ne arata ca intr-o oglinda propria noastra fire. Si in plus ne mai arata un lucru: ca nu suntem in stare sa nu judecam,ca inca avem repulsii si respingeri,ca nu avem sufletul inundat de iubire,care ne-ar face sa pupam toate babutele ce le am intalni in cale.
In surzenia lor si pierderea lor de control,ele de fapt ne arata drumul: sa fim surzi si nebuni acestei lumi ,ca sa reusim sa ne rupem din izolarea tot mai accentuata care pare a pune stapinire pe tot ce e 'sanatos' si 'intelept' Intalnirea cu Dumnezeu trebuie sa fie rascolitoare in Biserica.Lacrimile ar trebui sa ne inunde intreaga slujba . Iar daca nu facem aceasta ,mai bine sa stam la o sueta cu vecina ... Tot ce conteaza este sa nu ne mai iubim atit de mult pe noi insine. |
|
|||
|
|||
![]()
Oh, Iustin, daca ne-am iubi sufletul macar un strop!...
(ca ne dam singuri la toate silniciile si ratacirile, inchipuindu-ne ca ne purtam de grija) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
Templierule, te rog frumos, maine dimineata te duci la biserica. Daca observi cumva vreo baba uitandu-se ciudat la tine, raspunde-i cu un zambet! Uite asa, ca asta -
![]() Sa ne spui maine cum a fost.
|
||||
|
||||
![]()
Of of Doamne Doamne si cind ma gindesc ca toti ajungem babe si mosi.
![]()
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Papa - Biserica Catolica - Singura Biserica | legionar | Biserica Romano-Catolica | 133 | 16.07.2013 11:22:01 |
biserica catolica versus biserica ortodoxa | sovidiu | Biserica Romano-Catolica | 36 | 08.06.2013 23:58:51 |
Formalism si fariseism in credinta | MariS_ | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 47 | 08.09.2011 22:01:51 |
Biserica Sfantului Mormant - Biserica Invierii | GabrielaV | Intrebari utilizatori | 0 | 06.04.2010 15:04:27 |
|