![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Cat va tine forumul asta ,nu cred ca o sa ai ocazia sa vezi vreo convertire,nici intr-un sens nici in altul.Doar cineva parca zicea ca a fost ajutata de un baiat de pe forum sa se intoarca la ortodoxie. Cine si ar lasa credinta pt niste vorbe? Mie imi place f mult cum gandeeste Adriana ,pentru ca surprinde esenta crestinismului . Si pentru caldura ei sufleteasca,Domnul o va indruma poate si spre credinta adevarata ( eu nu stiu care e aceea,eu doar cred intruna ) La fel cum si tu,sub aspectul tau morocanos esti plin de iubire,deci faci parte dintre iubiristi :P . Exista un limbaj al cuvintelor,si exista un alt limbaj al inimilor . In mod normal ar trebui sa turbez ca iubirea e luata in deridere. Dar ma amuz si ma umplu de drag,imi place mult termenul asta de iubiriist, pentru ca imi intareste convingerea ca a-ti inteles esentialul: prin iubire, in ortodoxie, catre iubire . |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Era vorba de acea iubire desavarsita a Tatalui Ceresc pe care trebuie sa o avem si noi pentru a putea ajunge fiii Lui, ca altfel nu trecem de la moarte la viata in Imparatie ci facem coada la Judecata. Nu cred ca aceasta iubire desavarsita a Tatalui la care suntem cu totii chemati isi merita calificativele enuntate de dvs. Multa pace si lumina intelegerii desavarsite sa va dea Domnul! |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Cristi vede iubirea impreunata si cu dogma credintei.De aceea e el impotriva noastra,dar el nu e impotriva iubirii. El nu vede dogma credintei in noi,si i se pare ca atunci si iubirea noastra e ratacita. Nu batjocoreste iubirea,ci ii e mila de noi cei rataciti. In final o sa ne convingem toti ca de fapt vorbim de acelasi lucru.Dar pt asta noi va mai trebui sa invatam putina dogma,ca nu e rea, iar el va mai trebui sa invete putina iubire.Nu e minunat ca putem progresa impreuna? |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Daca asa stau lucrurile cu Cristi, atunci e minunat cum sa nu! :) Poate ca ar trebui creata si dogma iubirii desavarsite a Tatalui precum si dogma chemarii noastre la aceasta desavarsire pentru a putea deveni fiii Sai si a mosteni astfel Imparatia (caci mostenirea se da doar fiilor), si apoi totul va fi in armonie :) |
|
|
|||
|
|||
|
„Iubirismul” cred că s-ar traduce prin „iubire declarativă”, „sentimentalism”, „iubire inconsistentă”. Iar la el se ajunge dintr-o credință naivă că iubirea este la îndemâna tuturor, că putem lăsa toate învățăturile deoparte și să ne apucăm să-i iubim pe toți.
Or, de la cei care s-au îndeletnicit cu deprinderea iubirii vreme îndelungată, putem vedea că nu-i deloc ușor, că pentru a iubi trebuie să ne dezbărăm de toate formele egoismului nostru, să ne lepădăm de noi înșine; să ne deprindem cu o viață jertfelnică. Iar pentru a o practica pe aceasta e nevoie de învățătură și de învățători. Întrucât așa a lăsat Domnul. A venit, i-a învățat pe apostoli și le-a spus să meargă și să dea mai departe ceea ce au primit. Altfel spus: Iubirea e treabă serioasă. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Oarecum in zona zic si eu: libertatea e o floare care creste cu multe ingradiri. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Iubirism și relativism sunt două aspecte ale modernismului, adică acea deviere numită de Sf Pius al X-lea "panerezia secolului nostru" și împotriva căreia el, predecesorii și urmașii lui au scris numeroase documente culminând cu "Pascendi Dominici Gregis" a cărui traducere o voi termina în curând. De ce "panerezie" și nu "erezie" ? Fiindcă, până acum, Biserica s-a obișnuit cu erezii punctuale, cu o negare (sau greșită interpretare) a unuia sau altuia dintre articolele credinței. Or, panerezia secolului nostru este "transversală peste dogme", impregnând cu eroare fiecare aspect. Asta o face proteică (iubiriștii și relativiștii au oroare față de orice sistemă) și mereu surprinzătoare: nu știi niciodată din ce tufiș apare iepurașul. Sau tăurașul Ferdinand, dacă preferați.
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc ! www.catehism.com http://regnabit.wordpress.com Last edited by Mihnea Dragomir; 28.08.2012 at 07:42:16. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Trebuie invatator cu siguranta insa trebuie ales bine invatatorul. Pentru o nevointa atat de deosebita si dificila, desavarsirea in iubire, trebuie ales invatatorul cel mai bun si mai iscusit iar acesta nu este decat unul singur: cel ce a zis "fara Mine voi nu puteti nimic" si "sa nu numiti pe nimeni invatator caci voi un singur invatator aveti, pe Mine". Cine crede ca poate invata desavarsirea avand invatator mai mic decat Acesta, se inseala. Iar cine se intreaba cum poate el sa il aiba invatator pe Iisus avand in vedere ca nu il poate vedea niciodata cu ochii trupesti si nici auzi cu urechile trupesti, este foarte simplu cum trebuie facut: cum a zis Invatatorul: cereti Duh Sfant si veti primi iar Duhul Sfant va va aminti cele spuse de El. Cu alte cuvinte, prin Duhul Sfant invatatorul vorbeste cu toti ucenicii Sai iar acest Duh Sfant trebuie pur si simplu cerut cu credinta si el va fi primit. Si de aceea Invatatorul a spus ca stie cum anume sa isi recunoasca apoi ucenicii: dupa iubirea pe care au avut-o pentru ceilalti... Last edited by Tartaruga; 28.08.2012 at 10:10:57. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Ce inseamna moartea? Despartirea trupului de suflet. Moarte nu inseamna suprimare. Hristos a fost om si Dumnezeu si cele doua firi au fost nedespartite. Au fost nedespartite si in momentul "desprinderii" trupului de suflet. Tocmai jertfa pe cruce si prezenta si a firii dumnezeesti pe cruce ne-a mantuit pe noi. Ps1: Hristos a spus si despre noi ca putem fi fii ai lui Dumnzeu, iar asta nu ne face dupa fire dumnezei. Ps2: Deci nu invataturile si dogmele au despartit crestinismul, ci mandria si egoismul. Invataturile nu au fost inventate, ci comunicate de Hristos si revelate de Duhul Sfant. Despartirea a survenit ca urmare a schimbarii lor de catre unii.
|
|||
|
|||
|
Citat:
Daca incluzi in "dogma" doar ceea ce a spus Domnul in Evanghelie, ca de exemplu cele ce le-ai afirmat aici, atunci intr-adevar aceasta invatatura si dogma nu separa crestinatatea nici la ora actuala, toti crestinii cred in Evanghelie. Eu insa nu despre acestea vorbeam ci exact despre celelalte care nu sunt in evanghelie, acelea ii separa pe crestini. |
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Dogmatica Patristica Ortodoxa | myself00 | Generalitati | 7 | 10.09.2012 20:23:37 |
| Despre lectura, in general | Lilith23 | Generalitati | 26 | 15.06.2011 13:11:07 |
| sentimentalism si un dumnezeu general | lareine | Generalitati | 0 | 31.12.2009 02:15:25 |
| Sf. Andrei este sarbatoare cu rosu/mare in general? | sophia | Diverse Sarbatori | 3 | 13.11.2009 12:07:58 |
| Scrisoarea unui general roman catre Nero,despre Hristos | ortodox4life | Generalitati | 18 | 14.10.2008 23:09:52 |
|
|