![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cat despre riscul de a va lua valul si a deveni un critic al Ortodoxiei, va lansez spre comparatie pe insisi acei preoti ortodocsi care s-au abatut de mult de la Ortodoxie prin modul de vietuire si prin abuzurile de putere si prin multe alte samavolnicii... As adauga si pe episcopii spagari, pe monahii filmati in toiul orgiilor s.a.m.d. Ei nu doar critica Ortodoxia, ci o batjocoresc pe fata, inaintea oamenilor si a lui Dumnezeu. Tineti-va la curatie inaintea lui Hristos si aratati-va dragostea de Ortodoxie prin modul de a fi. Candva, la ceas stiut doar de El, Dumnezeu va va rasplati pentru dragostea si rabdarea pe care ati aratat-o asteptind o slujba intr-o biserica ortodoxa, fie si rugindu-va lui Dumnezeu impreuna cu crestinii de alta confesiune. Nu lasati diferentele, oricare ar fi, sa stearga puterea dragostei de Dumnezeu. Nu fiti mai ortodoxa decat e Papa crestin!... Asa cred eu, imi cer iertare celor care cred altfel. P.S. Reprimarea impulsului de a va bucura de-o rugaciune (in definitiv a dumneavoastra, in propriul suflet, asa cum hotariti s-o faceti, ca un crestin ortodox) eu cred ca duce sigur la imbolnavire psihica. Sunt gata sa ma bat cu oricine pentru aceasta ipoteza. Intrucat sunt convins ca suferim de mari neintelegeri si ca toata boala e la cap, din pricina impietririi inimii. Ortodoxismul e mai rau decat oricare dintre adversarii nostri inchipuiti pe care ii numim in fel si chip... Pentru ca ortodoxismul e o maladie clara a fricii, a necredintei in puterea si Pronia Domnului, precum si a mandriei ascunse ca sunt ortodox (de parca am inventat eu asta, buricul pamantului). E multa paranoia si multa rautate si multa viclenie in ortodoxism. In definitiv, intuneric gros. Vreun strop de smerenie? N-as zice. Doar Bunul Dumnezeu mai stie!... Last edited by ioan cezar; 03.09.2012 at 00:41:38. |
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
Trist, f. trista perspectiva asupra ortodoxiei. Citat:
Inca o data, trista lipsa de discernamant. Citat:
Cineva care se pune in locul lui Hristos ca si cand El ar fi absent aici si acum...poate fi crestin? Citat:
Citat:
Nu e vorba de a reprima o rugaciune - se poate face f. bine si acasa ci a evita o inselare, ca intr-o biserica apartinand unei confesiuni care a deviat substantial de la credinta, gasesti acelasi har ca intr-o biserica ortodoxa. Citat:
Exista categoric si "ortodoxism" in sensul unei manipulari spre extremism a valorilor ortodoxe dar nu cred ca a face o diferenta sobra intre o biserica catolica si una ortodoxa se incadreaza aici. |
|
|||
|
|||
![]()
Alin, cred ca te-ai grabit in aprecieri si ai contrat cam prea dur. Probabil spiritul tau analitic, riguros si meticulos, centrat pe copaci, te face sa pierzi din atentie intregul, padurea. Precum si contextul mesajului pe care il adresez unei anumite persoane, care se afla intr-o anumita situatie (e un topic anume, specific, totusi...). Daca vorbeam cu tine pe aceeasi tema, aveam probabil o alta abordare.
Ma supara totusi ca mi-ai atribuit cateva pozitii pe care nu le am (sau, ma rog, nu mi le recunosc in analiza ta). Nu stiu cum ai receptionat tu mesajul meu, insa e clar ca ai facut-o mult prea critic. Simt ca te-ai departat singur de la mesajul meu din acea postare. Imi pare rau. Nu am atins nici genunchiul broastei in astfel de ziceri, asa incat presupun ca e foarte probabil ca vorbele mele incropite din cateva resurse insuficiente: pe unii sa ii nemultumeasca, pe altii sa ii bucure iar pe altii sa ii lase nepasatori. Imi cer iertare ca ti-am adus, se vede, mahnire. Voi fi mai atent la cum scriu (desi nu promit ca voi reusi performanta dorita). P.S. Cat priveste crestinii de alta confesiune/denominatiune, eu asa am invatat ca se zice la facultatea de Teologie, asa am si studiat in manualul de dogmatica pentru seminarul teologic etc. Probabil ca tu vroiai sa faci diferenta dintre Biserica Ortodoxa si Biserica Catolica precum si alte organizari declarate crestine. Crestin e tot omul care crede in Hristos, chiar daca nu e botezat in BO. In fine, nu cred ca are rost sa deschidem acum o noua polemica... In orice caz, eu n-o vreau. Last edited by ioan cezar; 05.09.2012 at 00:37:27. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Dati-mi un sfat va rog! | alinutzica | Generalitati | 14 | 06.07.2011 15:25:18 |
Dati-mi un sfat, va rog | Ana_Maria | Generalitati | 97 | 23.06.2011 11:32:44 |
Dati-mi va rog un sfat | mariuszamfirescu | Nunta | 8 | 08.02.2009 23:00:49 |
dati-mi un sfat | sadiy | Umanitare | 5 | 21.07.2008 22:07:31 |
Dati-mi un sfat | Dia | Rugaciuni | 7 | 15.12.2006 23:26:26 |
|