Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.09.2012, 15:56:06
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Diavolul e in detalii - zice o vorba iar daca matale ai vrea sa fii mai istet facand abstractie de apartenenta confesionala ai observa ca este un context diferit si pozitia diferita fatza de cele doua entitati enuntate.

Adica, pe scurt sa pricepi si mata - adventistii cred in EGW ca profet al lui Dumnezeu
Degeaba încerci să dregi busuiocul, mai bine ai recunoaște că ortodocșii conferă părinților bisericești același credit. În plus li se și închină - lucru pe care adventiștii nu-l fac față de EGW.

Citat:
Binenteles, cu diferenta (din perspectiva in discutie) ca cel de 13-14 i se ofera iluzia unei decizii si la randul tau iti permiti sa imbii cu aceasta iluzie, fiind de fapt conditionat de parinte iar celalat e liber e aceasta iluzie.
Bineînțeles, de neînțeles

Citat:
Ceea ce au in comun ambele cazuri - acel botez nu le limiteza capacitatea de alegere mai tarziu
Cu alte cuvinte, un ceremonial inutil, împlinit doar pentru a bifa o poruncă ne-evanghelică.

Citat:
asadar protestele sunt neintemeiate si bazate probabil pe anumite frustrari ale celor are isi inchipuie ca fac "evanghelizare" in Romania iar adeptii nu se inghesuie la usa lor cum s-ar astepta si se gandesc ca poate le-ar fi mai usor daca i-ar gasi nebotezati.
Aiurea! Oricum evanghelizarea aceea s-ar adresa unei populații deja botezate în proporție de 99%...
Reply With Quote
Vechi 03.09.2012, 16:20:22
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Degeaba încerci să dregi busuiocul, mai bine ai recunoaște că ortodocșii conferă părinților bisericești același credit. În plus li se și închină - lucru pe care adventiștii nu-l fac față de EGW.
AM trait s-a vad si pe asta: recunoasteti ca va bazati pe invataturile lui Ellen White. Diferenta fundamentala nu consta in inchinare, ca toti ne inchinam numai Domnului. Diferenta consta in faptul ca in timp ce dumneavoastra acuzati ortodocsii si catolicii ca iau aminte la invataturile Sfintilor Pariniti si ai celorlati sfinti ai Bisericii, dumneavoastra faceti exact acelasi lucru.

PS Si cam care ar fi diferenta intre un ortodox care aseaza icoana sfantului Vasile la loc de cinste si dumneavoastra care asezati tot la loc de cinste scrierile profetesei? Cred ca nici una.

Last edited by nutucutu; 03.09.2012 at 16:23:32.
Reply With Quote
Vechi 03.09.2012, 16:49:31
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
AM trait s-a vad si pe asta: recunoasteti ca va bazati pe invataturile lui Ellen White. Diferenta fundamentala nu consta in inchinare, ca toti ne inchinam numai Domnului. Diferenta consta in faptul ca in timp ce dumneavoastra acuzati ortodocsii si catolicii ca iau aminte la invataturile Sfintilor Pariniti si ai celorlati sfinti ai Bisericii, dumneavoastra faceti exact acelasi lucru.

PS Si cam care ar fi diferenta intre un ortodox care aseaza icoana sfantului Vasile la loc de cinste si dumneavoastra care asezati tot la loc de cinste scrierile profetesei? Cred ca nici una.
Ba o diferenta foarte mare...nu o sa comparati, sper, Sfintii Parinti cu unii ca EGW sau Miller.

Iar adventistii au si ei icoane (am una de la ei, un fel de reproducere realista - format calendar de buzunar) dar asa cum imaginea Domnului Hristos din inima lor este desacralizata prin invataturile mincinoase ale celor sus amintit, nici icoanele tiparite de ei nu au o valoare sacra.
Reply With Quote
Vechi 03.09.2012, 16:52:42
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În cazul acesta, botezul bebelușului e absolut inutil. "Păcatul strămoșesc" (dacă ar exista așa ceva) a fost acoperit deja de jertfa lui Hristos.
Si deci, dupa tine, te poti mantui si fara botez atat timp cat crezi in jerfa lui Hristos, botezul vostru fiind de fapt doar un ceremonial formal?

Last edited by AlinB; 03.09.2012 at 16:56:04.
Reply With Quote
Vechi 03.09.2012, 16:55:38
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Desigur ca li se ofera statutul de indrumatori, dar in timp ce voi ne criticati pentru asta, spunand ca sunteti chipurile "Sola Scriptura", faceti acelasi lucru cu dna. "profeteasa".

Si nu, nu ne inchinam lor, ii cinstim asa cum si voi va cinstiti "profetesa".

Citat:
Cu alte cuvinte, un ceremonial inutil, împlinit doar pentru a bifa o poruncă ne-evanghelică.
Te referi la baitza adventista facuta celor care au deja botez crestin?
Fara doar si poate.

Citat:
Aiurea! Oricum evanghelizarea aceea s-ar adresa unei populații deja botezate în proporție de 99%...
Pai se adreseaza - insa rata succesului este destul de mica cu toate fondurile investite masiv, stiu sigur ca rata satisfactiei e destul de redusa :)
Reply With Quote
Vechi 03.09.2012, 16:57:31
Banned

Implicit

Citat:
AM trait s-a vad si pe asta: recunoasteti ca va bazati pe invataturile lui Ellen White.
Ne bazăm pe Scriptură, pe învățătura lui Hristos.

Citat:
Diferenta fundamentala nu consta in inchinare, ca toti ne inchinam numai Domnului. Diferenta consta in faptul ca in timp ce dumneavoastra acuzati ortodocsii si catolicii ca iau aminte la invataturile Sfintilor Pariniti si ai celorlati sfinti ai Bisericii, dumneavoastra faceti exact acelasi lucru.
Dacă "facem același lucru", unde este diferența?

Citat:
Dimpotrivă, sunt deja două diferențe aici:
  1. E diferență între o icoană și o scriere
  2. Dumneavoastră vă închinați la icoană, noi nu ne închinăm la scriere (sau mă rog... la poza Ellenei White)
Reply With Quote
Vechi 03.09.2012, 16:59:55
Banned

Implicit

Citat:
Si deci, dupa tine, te poti mantui si fara botez atat timp cat crezi in jerfa lui Hristos, botezul vostru fiind de fapt doar un ceremonial formal?
Botezul (pe baza mărturisirii și în urma învățării și acceptării personale a învățăturii) este un comandament hristic, nu un "ceremonial formal". Despre botezul infantil nu putem spune același lucru.
Reply With Quote
Vechi 03.09.2012, 17:08:41
Banned

Implicit

Citat:
Desigur ca li se ofera statutul de indrumatori, dar in timp ce voi ne criticati pentru asta, spunand ca sunteti chipurile "Sola Scriptura", faceti acelasi lucru cu dna. "profeteasa".
Ei bine, nici nu vă mai critic pentru acest motiv, mi-e indiferent că cinstiți învățăturile patristice ori filosofia lui Platon atunci când ele sunt nescripturistice și chiar antiscripturistice.

Citat:
Si nu, nu ne inchinam lor, ii cinstim asa cum si voi va cinstiti "profetesa".
Pardon! Noi nu ne cinstim profeteasa închinându-ne înaintea pozei ei, aprinzându-i candelă, ori tămâind-o...

Citat:
Te referi la baitza adventista facuta celor care au deja botez crestin?
Fara doar si poate.
"băița adventistă" e comandament hristic, efectuat în urma învățării și mărturisirii personale - așa cum am spus mai sus.

Citat:
Pai se adreseaza
Deci totuși se adresează... mulțumesc pentru confirmare!

Citat:
- insa rata succesului este destul de mica cu toate fondurile investite masiv, stiu sigur ca rata satisfactiei e destul de redusa :)
"Rata succesului" este de câteva sute de ori mai mare decât în sens invers (botezul ortodox efectuat unor adventiști)!
Reply With Quote
Vechi 03.09.2012, 23:41:23
Illuminatu Illuminatu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.03.2012
Locație: Mures
Implicit

Citat:
Intrarea în Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea și legământul prin botez l-am făcut în Numele Tatălui, al Fiului și al Duhului Sfânt și asta o numesc eu o alegere bună. Dacă e să te iau la bani mărunți, tu nici măcar nu ai făcut o alegere. Au făcut-o alții pentru tine...
Da, intr-adevar, nu am ales eu, dar vorbind tot mai mult cu tine realizez ca alegerea a fost cea mai buna! Si daca nu alegeau ei pentru mine imi pierdeam toata copilaria ratacind in afara Bisericii si nu mai beneficiam de darurile Sfantului Duh si de calauzirea Sa.
Daca nu alegeau ei pentru mine cine stie prin ce colt de lume rataceam batjocorindu-ma si batjocorit fiind de altii.
PENTRU ACEASTA ALEGERE A LOR PENTRU MINE LE VOI FI VESNIC RECUNOSCATOR!!!

Iar alegerea facuta de parinti si de nasii de botez nu anuleaza libertatea de a alege ulterior - dovada vie esti chiar tu, care ai ales sa parasesti Biserica.

Insa, cel putin ti-ai petrecut copilaria sub protectia Duhului Sfant, si ai ales la maturitate - cand se presupune ca esti mai destept - sa iesi de sub aceasta protectie!

In ochii mei, esti unul din aceia care a fost mai destept cand era mic decat acum, cand ai devenit mare la stat si mic la sfat!

Marea greseala - a ta si a 99,99% dintre sectari - e ca ati parasit Biserica ... fara sa o cercetati mai intai, fara sa faceti un studiu comparativ si critic intre doctrine. Ati facut in pantaloni de frica atunci cand vi s-a propovaduit de un nu stiu cine instalator sau sudor ca "Domnul vine maine!" si ca trebuie sa va "botezati" - nu ca asa avea ceva cu acesti oameni ai muncii, dar fiecare trebuie sa-si stie locul!

Pentru cineva din afara - unul care judeca mai la rece - gestul acesta este unul cel putin prostesc: sa pleci fara sa stii de unde pleci!

Si acum tu vii sa ne dai lectii de logica? Si te astepti sa te mai si credem, sa credem pe unul care a dat dovada in viata ca nu stie sa cantareasca lucrurile - asta ca sa nu folosesc cuvantul acela care incepe cu "p" si se termina prost.

Cum spune intr-o profetie la Sf.Pr.Isaiia, mi se pare: plecarea ta la sectari se aseamana cu femeia aceea usoara care-si deschide repede picioarele!

Last edited by Illuminatu; 04.09.2012 at 11:22:25.
Reply With Quote
Vechi 05.09.2012, 07:49:36
mistretul mistretul is offline
Banned

Data înregistrării: 16.07.2012
Implicit

Citat:
Ba o diferenta foarte mare...nu o sa comparati, sper, Sfintii Parinti cu unii ca EGW sau Miller.
Sunt adventist si citesc cu mare placere atat din scrierile Ellenei White cat si din scrierile unor Sfinti Parinti (cum ar fi Ioan Gura de Aur). Diferenta consta in faptul ca nu ma inchin nici unuia dintre ei.

Citat:
Iar adventistii au si ei icoane (am una de la ei, un fel de reproducere realista - format calendar de buzunar) dar asa cum imaginea Domnului Hristos din inima lor este desacralizata prin invataturile mincinoase ale celor sus amintit, nici icoanele tiparite de ei nu au o valoare sacra.
Sunteti sigur ca spuneti adevarul? Eu nu am vazut niciodata o iconita adventista. Adventistii nu au icoane (asa cum ne invata Cuvantul lui Dumnezeu).
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Daca nu sintem ecumenisti ce rost are sa discutam cu sectantii? bmd Secte si culte 177 08.11.2010 20:20:53
Ignorati Sf.Asteapta Generalitati 5 03.05.2010 07:01:32