![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Poate nu v-ati prins, dar Adriana nu este aici ca sa invete ci ca sa va invete, ori daca nu va lasati invatati, nu o scoateti la capat cu ea.
Orice i-ati spune pana la urma tot o sa zica la o cafelutza cu o colega tot "neo" ca ortodocsii de pe forumul ala sunt varza si cat s-au straduit tot nu au reusit sa-i biruie rationamentele de fier si binenteles, habar n-aveti de Sfanta Scriptura :) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De la premisa asta plec, altfel ar fi o incurcatura pe care eu as ocoli-o. Iar pentru a se lamuri vreunul dintre noi, prima conditie e sa avem bunavointa pentru un dialog onest. Poate ca fiecare forteaza un pic nota, uneori... Insa cu vremea lucrurile se limpezesc, nadajduiesc eu. Ii cerem Adrianei onestitate si multe altele. Propun ca mai intai sa le oferim noi, aratind ca suntem deja in posesia acestor folositoare insusiri. Altminteri cum de-i cerem ei? Avem inca de invatat cum sa dialogam de pe pozitii fie si diferite, ori de-a dreptul contrarii. Eu asa cred, facind referire aici mai intai la mine. A dezbate aceste teme cu bunavointa nu insemana ca suntem ecumenisti, in sensul lamurit de Catalin (mai ales). Nu. Noi suntem crestini, majoritatea ortodocsi, si se cuvine sa probam aceasta pana la capat, in toate aspectele dialogului nostru. Desi ne e greu deseori, intr-adevar. Dar cine alearga dupa confort si facil in astfel de situatii?... Eu unul ma straduiesc sa n-o fac si rog sa fiu iertat cand calc in strachini. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De altfel parerea mea e ca pe forum majoritatea persoanelor nu intra pentru a invata ceva, ci pentru a-si expune coneptiile. Altfel doar ar citi forumul. Mai sunt cei care au nevoie de comunicare cu alti ortodocsi credinciosi. De exemplu eu am intrat pe forum in principal ca sa scriu despre conceptiile ecumeniste si ce stiu eu despre asta. Pentru ca am vazut ca s-au raspandit la multi ortodocsi si chiar la unii preoti. |
|
|||
|
|||
![]()
Isi verifica inconstient noile convingeri si incearca sa afle astfel ceva mult mai profund si dureros, adunat cu anii... Probabil multi dintre noi facem acelasi lucru. Nu doar pe forum.
De aceea, cata vreme ma tin nervii si cata vreme nu se incalca minimalele reguli ale forumului si cata vreme am o oarecare satisfactie din discutiile astea, voi continua din cand in cand sa imi exprim punctul de vedere. Nu am nimic personal cu Adriana, ba mai mult ma ajuta sa iau contact cu lumi noi si necunoscute... Pe care le consider omenesti, desi citatul camuflat mai sus e din StarTrek. Partea cea mai buna e ca incep sa imi amintesc ceva: convingerile irationale profunde sunt aparate pana in panzele albe. De ce? Omul are setata teama adinca (si falsa) ca daca ar ceda si ar accepta ca a gresit, atunci ar pieri instantaneu. E o groaza de moarte aici, infantila, nerealista, care ne tine pe toti prizonieri ai unei iluzii sau alteia. De obicei noi oamenii avem mai multe lanturi, nu doar unul. Asa am aflat pana azi, asa ma cunosc si pe mine. Nu imi mai fac iluzii privind metanoia... Nu e deloc la indemana oricui, precum se sustine in catehismul de masa... Gogosi de adormit Mitzura... Adriana insa imi e de mare folos deoarece eu reincerc sa invat umilinta. Si nimic nu e mai umilitor decat sa duci poverile altuia, cu rabdare si dragoste de aproapele. Ehe, dar eu am mult de cerut lui Dumnezeu pe tema asta... Mare nevoie de modestie am eu. SI iata, Adriana, prin modul in care nu face clickul, ma ajuta in exercitiile mele chinuite. Nu pot decat sa-i fiu recunoscator. Am ce invata despre mine, cu sprijinul ei incomod. O iau ca pe o tocila a asperitatilor mele nebunesti si grotesti. In rest, scrie multe lucruri bune, cand nu se pierde singura in dueluri barbatesti. Dar, deh, nu-i nimeni perfect, nici macar femeile feministe, rebele... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Doamne ajuta.
Pr. Arsenie Boca: "In mintea stramba si lucrul drept se stramba"; "Sa-ti feresti capul de frig si de prostie!"; "Mustrarea invinge, dar nu convinge"; "Bobul lui de grau se preschimba in taciune, iar el se crede grau nedreptatit"; |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Doamne ajuta.
Pr. Arsenie Boca: "In mintea stramba si lucrul drept se stramba"; "Sa-ti feresti capul de frig si de prostie!"; "Mustrarea invinge, dar nu convinge"; "Bobul lui de grau se preschimba in taciune, iar el se crede grau nedreptatit"; |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta | Ioana-Andreea | Secte si culte | 77 | 16.11.2013 22:42:56 |
Mantuirea | Daniel777 | Biserica Ortodoxa Romana | 11 | 02.06.2010 12:15:26 |
Mantuirea in lume | Nicolae | Calugarul | 21 | 18.06.2007 15:24:08 |
Mantuirea | danyel | Despre Biserica Ortodoxa in general | 1 | 24.12.2006 22:39:15 |
Mantuirea | vsm | Stiri, actualitati, anunturi | 1 | 02.11.2006 23:56:38 |
|