Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.09.2012, 14:06:53
Decebal Decebal is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Nu te infierbanta asa, denumirea este una de origine istorica probail, sa zicem chiar arbitrara daca te incalzeste cu ceva (sau racoreste, pe vremea asta..) ungurii o cer in numele lor, nu a celor 3-400 de secui de care zici tu.

Bine zici cu maxima atentie..nu e greu sa se regizeze iar un Tg. Mures '90 ca se gasesc suficienti romani prosti, manipulabili si mitarnici pentru un scandal international, iar de aici la un Kosovo in varianta romaneasca e doar un pas.
Dar nu m-am înfierbântat absolut deloc, eram chiar destul de calm și văd că am răspuns destul de calm față de cum o făceam odată. Așa este exact cum ai spus dumneata; ungurii nu au nici un drept să revendice vreun "Ținut Secuiesc". Acei 300-400 poate ar avea ceva de revendicat pe la ei prin fața televizorului și asta numai așa cu titlu de fabulație pseudo-istorică, așa zisul "ținut secuiesc" este de fapt și de drept pământ românesc.

Nu știu ce a fost în Kosovo, o să mă informez când voi avea timp; însă personal nu cred în această fluturare de marote gen "Kosovo", cred că sunt niște false pretexte pentru a se scuza erori sau trădări imense din alte puncte de vedere.

Citat:
Amar-ironic vorbind, daca vrem sa salvam macar o parte din Romania de romani - sa o dam la unguri.
Amar, nu ironic vorbind, aberezi fără margini. Nu întâmplător vorbea cine despre "vulturii forumului", se pare că au apărut și s-au mai și dat pe față. Asta este o afirmație absolut tendențioasă cum că românii ar trebui să își cedeze suveranitatea că vezi Doamne nu se pot guverna singuri, sau nu le stă bine cu națiune suverană; este vorba exclusiv despre propagandă anti-românească și care merge în continuarea propagandei anti-românești și anti-ortodoxe care se face de peste 20 de ani încoace în această țară. Afirmații tendențioase precum cele de mai sus intră la aceeași categorie cu afirmația unui pseudo-român care vorbea despre industria românească precum despre un morman de fiare vechi; de-asta au și vorbit așa pentru ca să o facă să devină un morman de fiare vechi.
Vechi 05.09.2012, 14:21:29
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Decebal Vezi mesajul
Dar nu m-am înfierbântat absolut deloc, eram chiar destul de calm și văd că am răspuns destul de calm față de cum o făceam odată. Așa este exact cum ai spus dumneata; ungurii nu au nici un drept să revendice vreun "Ținut Secuiesc". Acei 300-400 poate ar avea ceva de revendicat pe la ei prin fața televizorului și asta numai așa cu titlu de fabulație pseudo-istorică, așa zisul "ținut secuiesc" este de fapt și de drept pământ românesc.
Nu stiu pe ce baze il revendica - probabil pe criteriu majoritatii si nu neaparat pe motive de ordin istoric.

Citat:
Nu știu ce a fost în Kosovo, o să mă informez când voi avea timp; însă personal nu cred în această fluturare de marote gen "Kosovo", cred că sunt niște false pretexte pentru a se scuza erori sau trădări imense din alte puncte de vedere.
Ma mir ca o persoana atat de informata ca tine nu a auzit de Kosovo..
Ai sa fii surprins la ce s-a putut ajunge tot in baza unui nationalism de ba(l)ta de care vorbeam mai sus.

Citat:
Amar, nu ironic vorbind, aberezi fără margini. Nu întâmplător vorbea cine despre "vulturii forumului", se pare că au apărut și s-au mai și dat pe față. Asta este o afirmație absolut tendențioasă cum că românii ar trebui să își cedeze suveranitatea că vezi Doamne nu se pot guverna singuri, sau nu le stă bine cu națiune suverană;
Dezastru economic si nu doar de la ora actuala confirma faptul ca romanii intr-adevar nu se pot guverna singuri.

Citat:
este vorba exclusiv despre propagandă anti-românească și care merge în continuarea propagandei anti-românești și anti-ortodoxe care se face de peste 20 de ani încoace în această țară.
Nu amesteca lucrurile, concentraza-te si incearca sa ramai pe subiect.

Citat:
Afirmații tendențioase precum cele de mai sus intră la aceeași categorie cu afirmația unui pseudo-român care vorbea despre industria românească precum despre un morman de fiare vechi; de-asta au și vorbit așa pentru ca să o facă să devină un morman de fiare vechi.
Din pacate se pare ca asta e realitatea - economia romaneasca nu era din cale afara de competitiva dar putea sa supravietuiasca, mai ales la cati bani s-au imprumutat si cheltuit aiurea, se putea face retehnologizare, dar am zis ca au sa faca strainii asta in locul nostru, am vrut economie de piata, privata si salarii ca in Vest, nu?
Vechi 05.09.2012, 14:28:45
Decebal Decebal is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Implicit

Citat:
Dezastru economic si nu doar de la ora actuala confirma faptul ca romanii intr-adevar nu se pot guverna singuri.

Din pacate se pare ca asta e realitatea - economia romaneasca nu era din cale afara de competitiva dar putea sa supravietuiasca, mai ales la cati bani s-au imprumutat si cheltuit aiurea, se putea face retehnologizare, dar am zis ca au sa faca strainii asta in locul nostru, am vrut economie de piata, privata si salarii ca in Vest, nu?
Toate aberațiile pe care le proferezi aici sunt propagandă anti-românească. Vezi că suntem pe un topic despre UDMR, cu alte cuvinte dumneata ești cel off-topic. La aceste afirmații tendențioase pe care le răspândești aici o să îți răspund cu o altă ocazie și pe un topic corespunzător.
Vechi 05.09.2012, 14:43:09
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Implicit

Citat:
Subscriu afrimatiei. Insa pana nu vedem cauzele acestui dezastru degeaba ne lamentam.
Intreb si nu retoric: In aceasta stiuatie avem nevoie de un Mihai Viteazul, Stefan cel Mare, Mircea cel Batran, Constantin Brancoveanu spre exemplu... sau avem nevoie de un Carol I, Ferdinand I...

Citat:
"Bate-voi pastorul si oile se vor imprastia".
Pastorii nu sunt doar preotii intr-un popor ci pastorii sunt si conducatorii in domenii specifice: medicina, inginerie, invatamant, justitie...

Comunismul a distrus o intreaga generatie de intelectuali. Preoti, profesori, ingineri, doctori au fost prigoniti, omorati... batjocoriti. Ce i-a inlocuit? Atesimul, hotia, minciuna...
Acum culegem roadele... si vom zace asa pana ori ne vom pocai intreg poporul in sac si cenusa precum ninivitenii ca sa ne ierte Dumnezeu pentru hotii, minciuni, avorturi, dusmanie intre frati... sau ne vor cotropi altii, evident nu prin arme ci econimic "cu acte in regula" si vom ajunge un popor de slugi.

Scoala roamneasca e la pamant per ansamblu. Nu se mai "produc" conducatori si "orb pe orb nu poate sa calauzeasca".

Cea mai "buna" investitie intr-un popor sta in educatie!

Doamne ajuta.
Pr. Arsenie Boca: "In mintea stramba si lucrul drept se stramba"; "Sa-ti feresti capul de frig si de prostie!"; "Mustrarea invinge, dar nu convinge"; "Bobul lui de grau se preschimba in taciune, iar el se crede grau nedreptatit";
Vechi 05.09.2012, 15:39:40
tikaalba tikaalba is offline
Junior Member

Data înregistrării: 13.02.2011
Locație: Azi in Romania,maine...???
Implicit

Alo,permiteti,el Costica(ce sta in coasta unora),el,,prostul,, de roman ardelean ,stiti voi cum??Da,domnii mei,prost,prost de bun.Nu stiti,nu aveti de unde sti,candva ,demult ,dupa ce am terminat scoala in satul meu,sat amarat dar cu biserica mare in varful dealului si cu tintirimul imprejur,s-a hotarat desteptul de tata sa ma dea la scoala la oras.A fost o traditie ca sa urmam acelasi liceu.Liceu maghiar avand clase cu predare in limba romana,am fost 26 in clasa(5 romani +restul),profesori maghiari predau si la noi,limba ramana am invatat-o cu profesor maghiar.De nu intelegea cineva ceva se explica in maghiara,daca noi minoritatea indrazneam sa spunem ca n-am inteles ,pai cum altfel n-am fost atenti si cate si mai cate...azi copii mei au trecut prin scoala ,acelasi liceu(deh,sa nu pierdem traditia)bursieri ai statului roman,copii prietenilor nostri sunt si au fost bursieri si ai statului raman si ai altora.Daca o familie maghiara isi inscrie copilul la o scoala maghiara primeste o indemnizatie ca vine de la UDMR,ca vine din partea Ungariei,nu stiu,plus altele multe beneficii.Unul din copii prietenilor nostri este student la medicina in Tg Mures,peste putin timp o sa termine facultatea ,este la sectia maghiara,nu este vorbitor de limba romana(sunt stimulati de aceleasi surse sa ramana sa profeseze in romania),stiut fiind faptul ca in spitalele muresene vin bolnavi din toata tara,multi ,foarte multi din zona Moldovei.Cum se va face dialogul medic-pacient?Fisele de observatie se complecteaza numai in limba romana,ei cei care nu stapanesc limba romana,si nu sunt putini cum vor face?...asta e doar un caz.
Vechi 05.09.2012, 15:55:21
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tikaalba Vezi mesajul
Alo,permiteti,el Costica(ce sta in coasta unora),el,,prostul,, de roman ardelean ,stiti voi cum??Da,domnii mei,prost,prost de bun.Nu stiti,nu aveti de unde sti,candva ,demult ,dupa ce am terminat scoala in satul meu,sat amarat dar cu biserica mare in varful dealului si cu tintirimul imprejur,s-a hotarat desteptul de tata sa ma dea la scoala la oras.A fost o traditie ca sa urmam acelasi liceu.Liceu maghiar avand clase cu predare in limba romana,am fost 26 in clasa(5 romani +restul),profesori maghiari predau si la noi,limba ramana am invatat-o cu profesor maghiar.De nu intelegea cineva ceva se explica in maghiara,daca noi minoritatea indrazneam sa spunem ca n-am inteles ,pai cum altfel n-am fost atenti si cate si mai cate...azi copii mei au trecut prin scoala ,acelasi liceu(deh,sa nu pierdem traditia)bursieri ai statului roman,copii prietenilor nostri sunt si au fost bursieri si ai statului raman si ai altora.Daca o familie maghiara isi inscrie copilul la o scoala maghiara primeste o indemnizatie ca vine de la UDMR,ca vine din partea Ungariei,nu stiu,plus altele multe beneficii.Unul din copii prietenilor nostri este student la medicina in Tg Mures,peste putin timp o sa termine facultatea ,este la sectia maghiara,nu este vorbitor de limba romana(sunt stimulati de aceleasi surse sa ramana sa profeseze in romania),stiut fiind faptul ca in spitalele muresene vin bolnavi din toata tara,multi ,foarte multi din zona Moldovei.Cum se va face dialogul medic-pacient?Fisele de observatie se complecteaza numai in limba romana,ei cei care nu stapanesc limba romana,si nu sunt putini cum vor face?...asta e doar un caz.
Binevenit exemplul prezentat de dvs.

Vorba aceea "cine are urechi de auzit sa auda"... dar ma "tem" ca nu o sa "vada" nimeni prezentul: "ce semanam aceea vom culege".

Se cam "uita" (voit sau din ingnoranta) atat exemplul lui Mihai Viteazul, Stefan cel Mare, Constantin Brancoveanu... precum si al lui Carol I, Ferdinand I in ceea ce priveste poporul roaman, Romania.

"Romania nu este a mea si nici a voastra... ci a urmasilor urmasilor urmasilor vostri"

Doamne ajuta.
Pr. Arsenie Boca: "In mintea stramba si lucrul drept se stramba"; "Sa-ti feresti capul de frig si de prostie!"; "Mustrarea invinge, dar nu convinge"; "Bobul lui de grau se preschimba in taciune, iar el se crede grau nedreptatit";
Vechi 05.09.2012, 16:04:22
tikaalba tikaalba is offline
Junior Member

Data înregistrării: 13.02.2011
Locație: Azi in Romania,maine...???
Implicit

@TunsDiana,nu sunt in asentimentul tau cand vorbesti de angajatori maghiari.Atunci cand locuiesti intr-o zona in care maghiarii sunt majoritari cred ca este normal sa se angajeze persoane cunoscatoare atat a limbii maghiare cat si a celei romane,ce faci cu un salariat care nu cunoaste limba majoritatii?Nu-ti poti permite ca angajator in conjunctura actuala sa angajezi romani necunoscatori ai limbii maghiare,AICI.Sunt maghiari care nu cunosc limba romana in ceea mai mare parte batrani din adevarata zona secuiasca,au urmat cele cateva clase la lb maghiara si apoi n-au mai iesit din lumea lor,mirifica lume intradevar,vorbesc aici de zona Siculeni(Ciceu),dar sunt si foarte multi tineri care refuza sa vorbeasca limba romana.Cei care si-au facut o afacere,care s-au scolit prin alte parti si multi altii ca ei,comunica cu toata lumea aproape la fel,frumos,civilizat si vorbesc romaneste la fel cum vorbesc eu ungureste.

Produsele unguresti nu sunt cu nimic mai bune decat cele romanesti,cu siguranta un alt gust,un ambalaj mai atragator si mentalitarea ca e un produs strain(vezi doamne,Ungaria!
)daca nu-i pe gustul tau,nu-l cumperi .
Vechi 05.09.2012, 17:03:24
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
dar sunt si foarte multi tineri care refuza sa vorbeasca limba romana
Asta spuneam și eu...refuză cu o încăpățânare acerbă să vorbească românește. Eu cred că așa sunt învățați de mici, iar planul lor este unul condus de liderii lor din Ungaria și nu de aici de cei din țară. Aștia de aici fac doar ce li se dictează de dincolo.
Vechi 05.09.2012, 18:44:23
TunsDiana
Guest

Implicit

Citat:
.................................................. ......................................

Last edited by TunsDiana; 06.09.2012 at 18:12:45.
Vechi 05.09.2012, 20:36:49
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul
Subscriu afrimatiei. Insa pana nu vedem cauzele acestui dezastru degeaba ne lamentam.
Intreb si nu retoric: In aceasta stiuatie avem nevoie de un Mihai Viteazul, Stefan cel Mare, Mircea cel Batran, Constantin Brancoveanu spre exemplu... sau avem nevoie de un Carol I, Ferdinand I...
Indraznesc sa cred ca au fost produsul unui popor sanatos, ceea ce in ziua de azi..

"Bate-voi pastorul si oile se vor imprastia".
Pastorii nu sunt doar preotii intr-un popor ci pastorii sunt si conducatorii in domenii specifice: medicina, inginerie, invatamant, justitie...

Citat:
Comunismul a distrus o intreaga generatie de intelectuali. Preoti, profesori, ingineri, doctori au fost prigoniti, omorati... batjocoriti. Ce i-a inlocuit? Atesimul, hotia, minciuna...
Acum culegem roadele... si vom zace asa pana ori ne vom pocai intreg poporul in sac si cenusa precum ninivitenii ca sa ne ierte Dumnezeu pentru hotii, minciuni, avorturi, dusmanie intre frati... sau ne vor cotropi altii, evident nu prin arme ci econimic "cu acte in regula" si vom ajunge un popor de slugi.
Mai greu..in mare, n-a ajuns inca cutitul la os si poate nici atunci.
Iar la cei care au ajuns ...ii vezi ca se refugiaza mai degraba in alcool decat in biserica.

Citat:
Scoala roamneasca e la pamant per ansamblu. Nu se mai "produc" conducatori si "orb pe orb nu poate sa calauzeasca".
Cea mai "buna" investitie intr-un popor sta in educatie!
Doamne ajuta.
Cea mai buna investitie a unui Stat manipulator sta tot in educatie - cu cat mai multi prosti, cu atat mai usor de guvernat si facut jocurile politice.
Deci nu e intamplatoare directia actuala a educatiei.
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare