![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Și mă rog dacă Traian Vuia a fost un mare iventator, nu putea să greșească? Sau o fi un etalon în ceea ce privește naționalimul. Last edited by ovidiu b.; 05.09.2012 at 10:16:44. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Toata agitatia nationalista si anti-maghiara nu face doi bani in ochii banatenilor care au crescut pe aceasi strada cu unguri, svabi, romani si sarbi si stiu ca se poate trai in pace, intelegere si civilizatie. Last edited by MihaiG; 05.09.2012 at 10:50:00. |
|
|||
|
|||
![]()
Dacă ai fi trăit în secuime, părerea ta ar fi fost alta. Te mândrești că trăiești pace cu ei pentru că nu te amenință.
|
|
|||
|
|||
![]()
Povesti de adormit copii. Am umblat si prin secuime, si prin Ungaria, si nu am fost amenintat, nu am fost refuzat când am dorit să cumpăr pâine (eterna legendă urbană a antimaghiarilor).
Ce vreti sa spuneti, ca ungurii din Ardeal sunt in mod inerent inferiori ungurilor din Banat ? Ca asta e motivul pentru care in Banat ungurii si romanii pot trai ca fratii iar in Ardeal se urasc intre ei ? Daca doriti sa cautati diferenta specifica, de ce plecati de la premisa ca aceasta se gaseste in tabara ungureasca ? |
|
||||
|
||||
![]()
in Ardealul de nord, situatia este alta, din pacate.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Last edited by ovidiu b.; 05.09.2012 at 12:26:52. |
|
|||
|
|||
![]()
Cartea neagră a U.D.M.R. – Acțiunile antiromânești, 1996
http://ro.altermedia.info/minoritati...996_23167.html Cartea neagră a U.D.M.R. – Acțiunile antiromânești, 1997 http://ro.altermedia.info/minoritati...997_23171.html Aș vrea, pe lângă aceste linkuri, și să transmit că nu există nici o națiune sau naționalitate bănățeană, așa cum nu există națiune sau naționalitate ardelenească sau transilvană. Aceste construcții imaginare (gen "națiune bănățeană") nu au nici cea mai mică legătură cu istoria și cu adevărul istoric, sunt niște simple fabulații, niște fabulații care pot deveni periculoase ce-i drept în anumite contexte și anumite minți tulburate, născocite în general de cei care au ceva împotriva poporului român, statului român, națiunii române. Românii din zona istorică denumită Banat a României nu sunt bănățeni, ci sunt români din acea zonă; românii din Transilvania istorică nu sunt transilvăneni, ci sunt români din fosta Transilvanie, și așa mai departe, maghiarii din România nu sunt ardeleni ci sunt cetățeni români de etnie maghiară. Last edited by Decebal; 05.09.2012 at 12:28:07. |
|
|||
|
|||
![]()
Aș dori să mai adaug o idee: sau poate români maghiarizați forțat.
|
|
|||
|
|||
![]()
Așa este, mă gândeam că acest lucru este îndeobște știut și nu mai trebuia să îl menționez. Mai mult, o bună parte a așa zișilor maghiari din România sunt la origine români, secui (și poate or mai fi fost și alții) care au fost maghiarizați. Ați văzut că se vorbește despre așa zisul "Ținut Secuiesc", asta în condițiile în care în România mai trăiesc maxim 500 de secui, adică de secui care încă mai păstrează identitatea secuiască și care nu au fost maghiarizați. Denumirea de "Ținut Secuiesc" se dovedește încă o dată a fi o simplă manipulare, iar dacă nu este așa să se restrângă respectivul "ținut", așa din vorbe pentru că nu vorbesc despre nici o ciuntire din pâmântul românesc de acolo, la cei 200 sau 300 sau 400 de secui câți mai trăiesc în România. Ăia 300 de secui din România mai au la ei în grădină un iluzoriu, imaginar și fabulatoriu "ținut secuiesc". Nu există nici un "Ținut Secuiesc". Ăsta este un proiect anti-românesc care nu are nici o legătură cu cei maxim 500 de secui care mai există în România, și care este în esență un proiect de rapt teritorial din teritoriul României și trebuia de mult și încă trebuie tratat ca atare și cu maximă atenție.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Am o curiozitate: dumneavoastră, sau familia dumneavoasatră, de când vă aflați "la noi în țară" ? |
|