Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Dogmatica
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.09.2012, 21:01:35
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Tartaruga Vezi mesajul
Catalin, nu era vorba de doua cunoasteri in sensul de doua informatii diferite, ci era vorba de doua modalitati pentru a ajunge la cunoastere/informatie: direct de la Dumnezeu sau prin intermediul oamenilor. Conform profetiei Noului Legamant toti de la mic la mare vor cunoaste in mod direct de la Dumnezeu fara a mai avea nevoie sa fie invatati de altii. Tu tocmai ai contrazis profetia.
Tu tocmai nu ai inteles, din nou, e vorba de ceic are vor primi in inima lor aceasta , iar ce se primeste in inima e harul, e vorba de ei, nu de toti oamenii de pe pamanat.
Vechi 08.09.2012, 23:53:22
Tartaruga Tartaruga is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Tu tocmai nu ai inteles, din nou, e vorba de ceic are vor primi in inima lor aceasta , iar ce se primeste in inima e harul, e vorba de ei, nu de toti oamenii de pe pamanat.
Iarasi raspunzi cu generalitati. Zii concret ca sa priceapa tot omul: tu esti sub incidenta Noului Legamant, esti din casa lui Iuda si Israel cu care s-a incheiat Noul Legamant, in asa fel incat sa nu iti mai spuna nimeni "Cunoaste pe Domnul", si sa nu mai ai nevoie sa te invete nimeni pentru ca te invata Dumnezeu direct? Da sau nu? Tu raspunsesesi ca doar despre sfinti se poate spune asta, eu insa ti-am aratat ca este valabil pentru toti din casa lui Irael, de la mic la mare, iar cand te intreb direct despre TINE, tu vii cu generalitati. Despre tine este vorba, faci parte din casa lui Israel si Iuda si se aplica asupra ta Noul Legamant? Daca da, atunci cum se face ca ai nevoie sa iti spuna altii "Iata-L pe Domnul"? Iar daca nu, nici nu mai are sens sa discutam.
Vechi 09.09.2012, 22:43:27
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Tartaruga Vezi mesajul
Iarasi raspunzi cu generalitati. Zii concret ca sa priceapa tot omul: tu esti sub incidenta Noului Legamant, esti din casa lui Iuda si Israel cu care s-a incheiat Noul Legamant, in asa fel incat sa nu iti mai spuna nimeni "Cunoaste pe Domnul", si sa nu mai ai nevoie sa te invete nimeni pentru ca te invata Dumnezeu direct? Da sau nu? Tu raspunsesesi ca doar despre sfinti se poate spune asta, eu insa ti-am aratat ca este valabil pentru toti din casa lui Irael, de la mic la mare, iar cand te intreb direct despre TINE, tu vii cu generalitati. Despre tine este vorba, faci parte din casa lui Israel si Iuda si se aplica asupra ta Noul Legamant? Daca da, atunci cum se face ca ai nevoie sa iti spuna altii "Iata-L pe Domnul"? Iar daca nu, nici nu mai are sens sa discutam.
Din casa lui Iuda nu prea cred ca sunt, cel mai probabil din casa lui Burebista si ai lui, ca dacii erau pe aici in acea vreme. Noul Legamant il avem toti prin Botez si Mirungere (toti adica cei din BO). Unii il fac inactiv, dar nu se sterge.
Vechi 10.09.2012, 22:22:42
Tartaruga Tartaruga is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Din casa lui Iuda nu prea cred ca sunt, cel mai probabil din casa lui Burebista si ai lui, ca dacii erau pe aici in acea vreme. Noul Legamant il avem toti prin Botez si Mirungere (toti adica cei din BO). Unii il fac inactiv, dar nu se sterge.
Doar ca Noul Legamant nu s-a facut cu casa lui Burebista si ai lui ci cu casa lui Iuda si ai lui.
In fine, filozofia ambalata frumos a fost intotdeauna mai atragatoare decat adevarul gol golut care pare atat de sec unora.
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta Ioana-Andreea Secte si culte 77 16.11.2013 22:42:56
Mantuirea Daniel777 Biserica Ortodoxa Romana 11 02.06.2010 12:15:26
Mantuirea in lume Nicolae Calugarul 21 18.06.2007 15:24:08
Mantuirea danyel Despre Biserica Ortodoxa in general 1 24.12.2006 22:39:15
Mantuirea vsm Stiri, actualitati, anunturi 1 02.11.2006 23:56:38