Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sectiune dedicata profesorilor de religie

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.09.2012, 21:41:45
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
Interesant este că paragraful care te smintește mie mi-a plăcut în mod deosebit (l-am și postat, anterior), pentru că atrage atenția asupra unei „relații defecte”. Bolile duhovnicești în general cred că pot fi numite astfel; și cred că însuși păcatul.
Observasem că ți-a plăcut și că ai extras un citat, dar l-ai folosit într-un context armonios.

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
Cât privește „bolile vieții monahale”, cum spune și Mihail, de akedie este vorba, derivă duhovnicească despre care pomenesc marii asceți, fiind specifică monahismului.

Dacă ai înțeles că Pleșu spune că viața monahală îmbolnăvește, cu siguranță n-ai înțeles bine.
N-am auzit până acum de bolile vieții monahale, de akedie sau de derive duhovnicești pentru că sunt convins că pe Cale nu pot apărea... boli, poate doar neadaptări.
Nu Calea e de vină, ci ”pietonul”, nu viața monahală, ci monahul; așadar nu există un pericol suprem legat de tezaurul suprem(dpmdv), ci, eventual, greșeli supreme legate de tentative riscante în fața tezaurului suprem.

Vreau deci să cred că nu eu am înțeles greșit, ci că Pleșu e prea subiectiv.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Fericiti cei curati cu inima Adrianna Despre Sfanta Scriptura 17 22.10.2012 21:45:51
Rugaciunea din inima alexina Rugaciuni 10 17.10.2011 00:01:21
De la inima la inima eduardd Umanitare 6 14.08.2011 09:23:30
Casa in inima bucovinei soranalov Stiri, actualitati, anunturi 1 02.08.2010 15:31:37
Va rog din inima !!! SimonaP Umanitare 4 04.07.2010 19:35:38