Citat:
În prealabil postat de ioan cezar
Catalin, o sa imi cumpar o trompeta mare, cat blocu, sa iti sun in fiecare dimineata la ora 7, in locul ceasului desteptator, ca:
a) nu pot crede in evolutionism, ca nu e Dumnezeu ca sa cred!
b) un om de stiinta este in mod natural preocupat de teoriile stiintifice; le studiaza, reflecteaza etc.
c) in stiinta NOI CERCETAM, NOI NU CREDEM! De crezut credem DOAR in Dumnezeu (cei care nu suntem atei). Poti separa borcanele? Pleeeeeease...!..:)
Una e sa cercetezi lumea si teoriile oamenilor despre ea, alta e sa crezi in Dumnezeu!
Daca vezi un argument deocamdata valid intr-o teorie, nu poti sa-l arunci la cos doar pentru ca ti se pare ca acesta contrazice Biserica sau credinta ta.
Cercetezi mai departe!
|
Mi-ai scris si data trecut despre asta si am vrut sa raspund dar am uitat.
Noi credem ca luna e rotunda. Nu e ceva ce credem? Toata dogma este invatatura noastra de credinta. Toate conceptiile pe care le are un om sunt ceea ce crede el. Noi avem Crezul, chiar asa se numeste. Acum cred ca ne-am inteles. Asa eu de exemplu am credinta ca evolutionismul e nu numai o teorie gresita, dar o absurditate totala. Tu crezi altceva, ambii credem ceva despre acest lucru.
Eu sunt convins care e adevarul fie si numai pentru simplul fapt ca e spus de insusi Domnul lui Moise. Cum as putea sa cred ca Domnul a gresit? Daca pun la indoiala credinta de fiecare data cand mai apare cate o teorie in lume inseamna ca am indoieli inca. De exemplu unii oameni de stiinta au tot descoperit, ba mormantul lui Iisus, ba altceva.
In al doilea rand il numit pe Domnul Creatorul. Cred ca banuiesti si tu de ce spunem Creatorul.
Uite o opinie a unui ateu evolutionist, om de stiinta important (gasesti citatul in cartea data de Cristi):
D. M. Wattson "Astfel dacă vom face o paralelă a teoriei evoluției cu ea însuși, ea este o teorie universal acceptată, nu din cauză că adevărul ei poate fi demonstrat logic și coerent, ci din cauză că singura ei alternativă, creaționismul este clar incredibil."