Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.09.2012, 10:22:58
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
tu ai dat exemple biblice in care se mentioneaza doar relatia sexuala dintre un barbat si o femeie necasatoriti.
Cum să fie pentru cei necăsătoriți? Spune foarte clar "cinstită să fie nunta întru toate". Ia aminte la "întru toate". Spune destul de clar...

Sf. Ioan Gura de Aur spune că se poate întâmpla și desfrânare între soți atunci când soții nu au ca scop împlinirea iubirii și nașterea de prunci, ci se urmează instincul carnal, adică provocarea sexuală, sau consumarea plăcerii.

Citat:
am spus eu ca e bine ca intr-o familie sa nu existe copii? Si eu imi doresc asa ceva! Nu cred ca exista familie care sa nu-si doreasca sa aiba copii. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa am relatii sexuale cu sotia doar pentru a face copii si apoi abstinenta pana la moarte, ca vezi Doamne desfranez cu sotia mea daca mai facem dragoste fara sa ne mai dorim si alti copii
Amice, nu o spun eu ci Sf Ioan Gură de Aur și alți sfinți pe care ți i-am citat.
Reply With Quote
Vechi 26.09.2012, 18:30:33
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Cum să fie pentru cei necăsătoriți? Spune foarte clar "cinstită să fie nunta întru toate". Ia aminte la "întru toate". Spune destul de clar...
atat timp cat ma impreunez cu sotia mea si NU cu alta femeie TOTUL e ok (intru toate)

Citat:
Sf. Ioan Gura de Aur spune că se poate întâmpla și desfrânare între soți atunci când soții nu au ca scop împlinirea iubirii și nașterea de prunci, ci se urmează instincul carnal, adică provocarea sexuală, sau consumarea plăcerii.
argument biblic la acesta afirmatie. Pana acum ai adus tu cateva versete biblice care nu confirma ceea ce spui tu (decat daca le interpretezi ca si amicul adventist osutafaraunu). Nu zice nicaieri ca nu trebuie sa faci dragoste cu sotia si de placere.
PS:Ti-ai pus vreodata intrebarea DE CE impreunarea dintre un barbat si o femeie produce si placere? Oare Dumnezeu a lasat acesta placere lumeasca (cred ca e cea mai mare) ca omul sa guste doar de cateva ori TOATA viata (unii de 2-3 ori)?
Reply With Quote
Vechi 26.09.2012, 23:16:41
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
atat timp cat ma impreunez cu sotia mea si NU cu alta femeie TOTUL e ok (intru toate)
Asta e părerea ta, total diferită de cea a Sfinților pe care i-am citat mai sus.

Citat:
argument biblic la acesta afirmatie. Pana acum ai adus tu cateva versete biblice care nu confirma ceea ce spui tu (decat daca le interpretezi ca si amicul adventist osutafaraunu).
Afirmația e a Sf Ioan Gură de Aur, pe care se pare că o disprețuiești. Apropo sectarii cer argumente biblice și nu țin cont de Sf Tradiție și de ceea ce au spus Sfinții Părinți.

Citat:
Nu zice nicaieri ca nu trebuie sa faci dragoste cu sotia si de placere.
Căsătoria-i pentru mântuire și prunci, nu pentru plăceri și desfrânare.

Citat:
PS:Ti-ai pus vreodata intrebarea DE CE impreunarea dintre un barbat si o femeie produce si placere? Oare Dumnezeu a lasat acesta placere lumeasca (cred ca e cea mai mare) ca omul sa guste doar de cateva ori TOATA viata (unii de 2-3 ori)?
Simplu - dacă între bărbat și femeie nu ar fi existat această atracție și plăcere, ei nu s-ar fi căutat ca sexe, și astfel nu s-ar mai fi înmulțit. Dar această plăcere a apărut la om după caderea din Rai. Adam în Rai nu cunoștea altă dorire și plăcere decât cea a desfătării în Dumnezeu, numai în El aflându-și întreaga sa desfătare. În urma căderii din Rai omul trăit într-o lume în care valorile sunt răsturnate, răul se confundă cu binele. Din acel moment, omul este în căutarea plăcerilor trupești, în urma căreia desigur vine durerea, Sfîntul Maxim Mărturisitorul ne spune: "Omul află prin însăși experiența că orice plăcere are ca urmașă în chip sigur durerea".
Reply With Quote
Vechi 26.09.2012, 23:27:38
ovidiu b.
Guest

Implicit Prezervativul e păcat?

Spre deosebire de alte probleme foarte actuale ale tinerilor, folosirea prezervativului este tratată ca temă în mod direct în Sfânta Scriptură (Biblie). În capitolul 38 al primei cărți: Facerea, la versetele de la 8 la 10 aflăm următoarele:

"Atunci Iuda i-a zis lui Onan: „Intră la femeia fratelui tău, fă-ți datoria de cumnat și ridică-i urmași fratelui tău“. Știind însă Onan că urmașii nu vor fi ai lui, de câte ori intra la femeia fratelui său își vărsa sămânța pe pământ, ca să nu-i ridice urmași fratelui său. Rea se arăta fapta lui în ochii lui Dumnezeu, Care a făcut ca și el să moară."

Onan își vărsa sămânța sa pe pământ în același fel cum prezervativul după ce oprește sperma de a ajunge în coapsele femeii, este aruncat pe pământ, este aruncat la gunoi împreună cu toată sămânța bărbatului. Așa de mare păcat săvârșea Onan și așa de urât era în fața lui Dumnezeu acest lucru, încât l-a pedepsit cu moartea. Fapta lui Onan, dacă ajungea la urechile celorlalți din vremea lui, putea sminti multă lumea, putea fi un exemplu negativ cu putință de urmat și pentru alții, de aceea trebuie pedepsită.

Onan a rămas așa de puternic în memoria omenirii încât fapta sa se numește onanie. Onania este un termen mai vechi care se referă de fapt la masturbare, care presupune deasemenea aruncarea sămânții.

Revenind la prezervativ, vă las pe voi să interpretați cât de păcat este folosirea lui, și cât ar putea să-L supere această faptă pe Dumnezeu.

Eu vă pot spune doar atât că de 3 ani de când eu și soția mea suntem căsătoriți n-am folosit nici un mijloc de contracepție și ne-a dăruit Dumnezeu o minune de fetiță sănătoasă și jucăușă, plină de bucurie și har. Mi-e frică să mă gândesc cum ar fi decurs viața noastră dacă-L "păcăleam" pe Dumnezeu cu prezervative sau anticoncepționale. Oricum singurii păcăliți am fi fost noi, căci păcatul și-ar fi arătat păna la urmă consecințele.

Încercați să faceți voia lui Dumnezeu și o să simțiți cum vă ocolesc necazurile și supărările în viața aceasta!

sursa: http://ortodoxiatinerilor.ro/sexuali...l-e-pacat.html
Reply With Quote
Vechi 27.09.2012, 22:11:38
andreicosmovici andreicosmovici is offline
Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Catolic
Implicit

Ovidiu, cu permisiunea ta, as dori sa te intreb urmatoarele: care este situatia la tine? Esti casatorit? Daca da, aveti copii? Ma vei ierta ca intreb aceste lucruri, poate ca unii dintre voi, pe acest forum, va cunoasteti personal. Ma intereseaza raspunsul tau ca sa inteleg mai bine pozitiile tale referitoare la nasterea de prunci, si la viata conjugala dintre sot si sotie. Multumesc.

Last edited by andreicosmovici; 28.09.2012 at 02:41:53.
Reply With Quote
Vechi 27.09.2012, 12:22:35
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Asta e părerea ta, total diferită de cea a Sfinților pe care i-am citat mai sus.
si Parintii de care tot pomenesti si-au spus parerile lor personale in legatura cu acest subiect

Citat:
Afirmația e a Sf Ioan Gură de Aur, pe care se pare că o disprețuiești. Apropo sectarii cer argumente biblice și nu țin cont de Sf Tradiție și de ceea ce au spus Sfinții Părinți.
NU dispretuiesc NIMIC de la acest MARE Parinte bisericesc Ioan Gura de Aur. El doar si-a spus punctul lui de parere si atat, punct de vedere pe care eu il respect chiar daca nu sunt de acord cu el. Daca sectarii cer argumente biblice fac un lucru bun. Tot ceea ce nu are suport biblic vine de la om (parerea lui personala care de multe ori NU e un lucru rau) si nu de la Dumnezeu
Citat:
Căsătoria-i pentru mântuire și prunci, nu pentru plăceri și desfrânare.
asta e doar parerea ta si TOTAL AIUREA. Ce, daca un om ramane burlac NU se mai mantuieste? Casatoria IN PRIMUL rand se face pentru ajutor reciproc: " Și a zis Domnul Dumnezeu: "Nu este bine să fie omul singur; să-i facem ajutor potrivit pentru el" (Facere 2:18)".
Citat:
Simplu - dacă între bărbat și femeie nu ar fi existat această atracție și plăcere, ei nu s-ar fi căutat ca sexe, și astfel nu s-ar mai fi înmulțit. Dar această plăcere a apărut la om după caderea din Rai. Adam în Rai nu cunoștea altă dorire și plăcere decât cea a desfătării în Dumnezeu, numai în El aflându-și întreaga sa desfătare. În urma căderii din Rai omul trăit într-o lume în care valorile sunt răsturnate, răul se confundă cu binele. Din acel moment, omul este în căutarea plăcerilor trupești, în urma căreia desigur vine durerea, Sfîntul Maxim Mărturisitorul ne spune: "Omul află prin însăși experiența că orice plăcere are ca urmașă în chip sigur durerea".
cum ai ajuns tu la acesta concluzie magnifica caci daca sexul nu ar produce placere omul nu s-ar mai inmulti? Asa cum omul se duce la serviciu din necesitate si NU de placere, tot asa omul s-ar fi inmultit tot ca o necesitate si din dorinta de a avea urmasi chiar daca sexul nu ar fi produs placere (spre exemplu animalele)

Last edited by stefan florin; 27.09.2012 at 12:27:29.
Reply With Quote
Vechi 27.09.2012, 13:20:38
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
Daca sectarii cer argumente biblice fac un lucru bun. Tot ceea ce nu are suport biblic vine de la om (parerea lui personala care de multe ori NU e un lucru rau) si nu de la Dumnezeu
Ești pe calea "cea bună"!
Uiți că Sfânta Scriptură a fost scrisă tot de oameni, nu? Uiți că Sfânta Scriptură+Sfânta Predanie=ORTODOXIE, nu?
Reply With Quote
Vechi 27.09.2012, 14:39:54
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Ești pe calea "cea bună"!
Uiți că Sfânta Scriptură a fost scrisă tot de oameni, nu? Uiți că Sfânta Scriptură+Sfânta Predanie=ORTODOXIE, nu?
Sfanta Scriptura a fost scrisa de oameni la insemnul si sub indrumarea Sfantului Duh. Nu neg beneficiile in cale a mantuirii a Sfintei Traditii, dar daca unele traditii nu au suport biblic pentru mine aceste "traditii" sunt egale cu 0
Reply With Quote
Vechi 27.09.2012, 14:44:35
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Ce n-ai înțeles tu e că Sfânta Scriptură e bazată pe Sfânta Predanie. Nu invers.
Reply With Quote
Vechi 27.09.2012, 19:33:26
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Sfanta Scriptura a fost scrisa de oameni la insemnul si sub indrumarea Sfantului Duh. Nu neg beneficiile in cale a mantuirii a Sfintei Traditii, dar daca unele traditii nu au suport biblic pentru mine aceste "traditii" sunt egale cu 0
Te contrazici. Până acum ai demostrat că Sf Tradiție pentru tine e zero.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Poate deveni abstinenta o problema? teodoraianys Generalitati 110 21.09.2013 20:09:21
Cine da lui isi da, cine face lui isi face spre_rasarit Generalitati 0 11.10.2011 13:18:21
Cine poate face o religie unica pe tot pamintul?? Mihai36 Generalitati 14 28.07.2011 19:42:24
Educație sexuală în școli iar Iustin32 Generalitati 21 28.09.2009 21:30:02