Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.09.2012, 22:03:28
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Data înregistrării: 24.04.2012
Locație: Timișoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de corneliuson Vezi mesajul
Mare neadevar spuneti. Adventistii nu cred nicidecum ca totul s-ar sfarsi la groapa.
Doctrina anihilaționismului, specifică AZ7 și Martorilor lui Iehova, spune că păcătosul va fi anihilat, că va dispărea, că nu va trebui să dea socoteală pentru păcatele sale. La asta se referea domnul Alin, că eshatologia adventistă anulează responsabilitatea morală.

Din acest punct de vedere, nu există nicio diferență între adventism și ateism.
Vechi 28.09.2012, 22:22:25
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MihaiG Vezi mesajul
Am vrut sa scriu asta.

Si prima data am realizat asta nu atat ca urmare a unui rationament teologic ci cunoscand personal membri acestui cult, chipurile credinciosi practicanti dar care faceau cu mare usuratate pacate mai mult decat evidente, ca si cand nu ar fi nimeni sa-i judece - dar mai bine zis - ca si cand nu vor fi niciodata cu adevarat pedepsiti pentru ele.
Vechi 28.09.2012, 22:24:18
corneliuson corneliuson is offline
Banned

Data înregistrării: 28.09.2012
Implicit

Citat:
spune că păcătosul va fi anihilat, că va dispărea, că nu va trebui să dea socoteală pentru păcatele sale. La asta se referea domnul Alin, că eshatologia adventistă anulează responsabilitatea morală..
La asta va referiti dvs. (nu Alin). "Caci toti trebuie sa ne infatisam inaintea scaunului de judecata a lui Hristos, pentru ca fiecare sa-si primeasca rasplata dupa binele sau raul, pe care-l va fi facut"(2 Corinteni 510). "Iata, Eu vin curand si rasplata Mea este cu Mine, ca sa dau fiecaruia dupa fapta lui" (Apocalipsa 22:12). Adventistii cunosc si cred astfel de invataturi scripturistice, referitoare la judecata si rasplata.

Citat:
Privind lucrurile prin aceeasi prisma a rautatii si minciunii, putem spune ca nu exista nici o diferenta intre minciuna si adevar.
Vechi 28.09.2012, 22:32:51
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
La asta va referiti dvs. (nu Alin). "Caci toti trebuie sa ne infatisam inaintea scaunului de judecata a lui Hristos, pentru ca fiecare sa-si primeasca rasplata dupa binele sau raul, pe care-l va fi facut"(2 Corinteni 510). "Iata, Eu vin curand si rasplata Mea este cu Mine, ca sa dau fiecaruia dupa fapta lui" (Apocalipsa 22:12). Adventistii cunosc si cred astfel de invataturi scripturistice, referitoare la judecata si rasplata.
Te joci cu cuvintele.
Care e rasplata pacatului dupa adventisti?
Non-existenta.

Este o pedeapsa in adevaratul sens al cuvantului?
Nicidecum, in acest fel, cel pacatos este absolvit total de consecintele faptelor lui.

Ca sa nu mai vorbim, ca sa cum am mentionat pe alt topic, prin acesta speculatie despre moarte ca incetare a existentei, adventistii il fac pe Dumnezeu un creator diabolic.

Caci pentru a aduce la judecata pe cei pacatosi, trebuie sa-i re-creeze cu rautatile lor cu tot - deci dupa adventisti, Dumnezeu devine un creator al raului.
Vechi 28.09.2012, 22:48:44
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Te joci cu cuvintele.
Care e rasplata pacatului dupa adventisti?
Rasplata pacatului, dupa adventisti, este ceea despre care spune Cuvantul lui Dumnezeu: "plata pacatului este moartea" (Romani 6:23). Este vorba de moartea a doua (sau iazul de foc) - vedeti Apocalipsa 20:14. Nu este vorba de moartea intaia (asemuita cu un somn - la care faceati dvs. referire, adaugand, in mod mincinos, expresia "dormi si nu te mai trezesti" - ca si cum asa ar fi credinta adventista, referitoare la rasplatirea celor pacatosi).
Vechi 28.09.2012, 23:09:26
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Rasplata pacatului, dupa adventisti, este ceea despre care spune Cuvantul lui Dumnezeu: "plata pacatului este moartea" (Romani 6:23). Este vorba de moartea a doua (sau iazul de foc) - vedeti Apocalipsa 20:14. Nu este vorba de moartea intaia (asemuita cu un somn - la care faceati dvs. referire, adaugand, in mod mincinos, expresia "dormi si nu te mai trezesti" - ca si cum asa ar fi credinta adventista, referitoare la rasplatirea celor pacatosi).
Nu inteleg, ai o credinta particulara, diferita de cea oficiala?

Nu sustin adventistii ca la a doua venire, cei care au raposat vor fi adusi iar la existenta iar cei gasiti pacatosi la Judecata vor fi trimisi iarasi in non-existenta?
Vechi 28.09.2012, 23:16:59
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Nu inteleg, ai o credinta particulara, diferita de cea oficiala?

Nu sustin adventistii ca la a doua venire, cei care au raposat vor fi adusi iar la existenta iar cei gasiti pacatosi la Judecata vor fi trimisi iarasi in non-existenta?
V-ati lansat in tot felul de afirmatii nedevarate, fara sa cunoasteti credinta adventista. Intrati pe site-ul oficial al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea. Veti gasi, cu usurinta, punctele de doctrina adventiste. Vedeti ce cred adventistii referitor la a doua venire a Domnului Iisus Hristos.

P.S. Si totusi, chiar nu cunoasteti ce cred adventistii despre a doua venire, despre inviere si despre rasplatirea data de Domnul, tuturor (dupa fapta)?

Last edited by corneliuson; 28.09.2012 at 23:20:04.
Vechi 29.09.2012, 01:00:17
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Si tot n-ai raspuns la intrebare.

Nu esti (inca) adventist, esti proaspat convertit si n-ai fost inca pus in tema sau e o ramura mai speciala a sectei adventiste cu niste doctrine mai particulare?
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
"Marea Schisma" (1054) s-a intamplat cu adevarat? AlinB Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 30 23.01.2017 12:34:40
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 16:12:08
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42
Moartea unui mare poet "GRIGORE VIERU" nede_mar Stiri, actualitati, anunturi 3 18.01.2009 20:38:08