Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.09.2012, 16:50:59
N.Priceputu
Guest

Implicit

Ai dreptate, fallen. Alegerile sunt uneori foarte dificile, nu știm întotdeauna care cale e mai bună sau cea bună. Și atunci avem nevoie de sfatul cuiva care a trecut prin ceva asemănător sau măcar cunoaște cum se trece.

Cred, însă, că nu trebuie să căutăm să ne schimbăm crucea – aleasă sau nu de noi. Sunt destule pilde în legătură cu asta, care arată că cine face asta poate da peste una și mai grea, pe care n-o poate duce, sau peste una prea mică, care nu-i va fi de folos. Pe de altă parte, însuși Domnul a spus că nu-i bun pentru împărăția cerurilor cel care, punând mâna pe plug, privește înapoi (e nehotărât).

Și mai trebuie să învățăm să facem diferența între jertfă și compromis. Alegerea de a renunța la Biserică pentru a păstra liniștea familiei, în care din cele două categorii se încadrează, oare? Adesea am trecut prin dileme asemănătoare. Noi nu știm să distingem clar, însă alegerea e de maximă importanță, putând fi între viață și moarte (duhovnicească). Și e cu atât mai greu de făcut cu cât nu te simți responsabil doar pentru mântuirea ta, ci și pentru a celui cu care ai ales să fii una.

Dilemele de genul ăsta pot fi uneori chiar sfâșietoare, însă pot fi și rodnice, totodată, pentru că atunci când știm că n-avem răspunsuri și le căutăm cu ardoare, suntem, cel puțin, într-o bună așezare, cu inima deschisă pentru a le primi. Să ne rugăm și să sperăm că ele vor veni.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mataniile mirenilor in Biserica Dacian Reguli in Biserica 30 27.04.2012 17:15:11
casnicia alaturi de un necredincios Aspasia Nunta 38 12.12.2010 22:15:41
Ajutatima sa-mi salvez casnicia eduard40 Rugaciuni 6 06.01.2010 16:19:22
Patericul mirenilor Laurentiu Generalitati 17 20.07.2009 09:49:11