Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.10.2012, 00:42:31
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Nu confunda ziua a saptea in sine cu sabath -ul care il tineau evreii.
Nu confund deloc! E vorba de sabat-ul zilei a șaptea/sâmbătă. Și slavă Domnului, B.O.R. a recunoscut explicit acum doi ani că sâmbăta e ziua șaptea.

Citat:
Pai la Iesire 20:8-11 porunceste evreilor.
Unde sunt restul oamenilor?
Pe toată suprafața pământului. Israel era poporul ales, ales și să răspândească lumina cunoașterii de Dumnezeu la celelalte neamuri. Normal că lor le-a poruncit mai întâi. Noi (Neamurile) nu avem alte Biblii (și în consecință alte "decaloage"), ci aceeași Biblie scrisă de evrei și inspirată de Duhul Sfânt.

Citat:
Mai sa fie, ce zi fixa, oare si la Dumnezeu o fi cazut in zile diferite in jurul Pamantului, sabath -ul cel sfintit?
Încă n-ai realizat că Dumnezeu nu are nevoie de zile "fixe" (El oricum e în afara timpului)? "Sâmbăta a fost făcută pentru om" (Marcu 2,27), nu pentru Dumnezeu! Iar dacă te chinuie așa de mult întrebarea, află pe ce meridian se aflau Adam și Eva (îmi închipui că Eva încă nu plecase la antipod să îngrijească bătrâni) în a șapea zi a Creațiunii.

Citat:
Pana la Dumnezeu te maninca adventistii, sau alte secte, daca nu esti pe faza.
Nicio grijă, v-au mâncat deja sfinții din calendarul ortodox!

Citat:
Canonul NT [...]
... Era vorba de Noul Testament, nu de .

Citat:
Ca sa vezi ce se schimba peste noapte doctrinele neoprotestante.
Acum 10-15 ani nu putea nici o secta sa sufere crucea sau denumirea de Biserica, acum toti si-au pus cruci si denumiri cu "biserica..".
Sectele poate, însă Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea de la înființare până astăzi n-a avut asemenea probleme.

Citat:
Pai voi va ploconiti in fatza ei pentru ca este in "casa de adunare", chiar pe peretele spre care va indreptati cu fatza cand va rugati.
Dar știi că ai imaginație? Adventiștii cățărându-se pe ziduri să pupe crucea și să se ploconească înaintea ei!

Citat:
Dar parca decalogul zicea "sa nu faci"
. Porunca a II-a din Decalog are 2 versete (în original nici nu e împărțită pe versete, e o singură propoziție): Ieșirea 20,4.5. Al doilea verset spune să nu te închini lor.

Citat:
Apropo, "icoane" mai tipariti?

Stii tu, reprezentari naturaliste cu "Iisus" in chip de bland pastor si altele asemenea.
Nu. Nici n-am tipărit, nici nu "mai" tipărim icoane. Decât cărți, cu eventual poze. Ai văzut vreun adventist să pupe acele poze, ori să-și facă înaintea lor semnul sabatului cu șapte degete înmănunchiate?
Reply With Quote
Vechi 20.10.2012, 00:46:16
Banned

Implicit

Citat:
Domnu' "osutu'" vad ca v-ati ferit ca adventistul de tamaie sa raspundeti la ce zie fostul dvs. membru vizavi de "educatia Scripturistica" servita membrilor
"adunarii" dvs.

Ce parere aveti, unde greseste?
Am înțeles aluzia, însă diavolul nu are nicio problemă să facă baie în aghiasmă și să fumeze tămâie. Eu am o problemă: dacă vreau să spun unde greșește, i-o spun personal nu pe acest forum. Am spus deja că-l cunosc.
Reply With Quote
Vechi 20.10.2012, 00:53:28
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Am înțeles aluzia, însă diavolul nu are nicio problemă să facă baie în aghiasmă și să fumeze tămâie. Eu am o problemă: dacă vreau să spun unde greșește, i-o spun personal nu pe acest forum. Am spus deja că-l cunosc.
Nu unde a gresit el lasandu-va balta, considerand ateismul o mai mare binecuvantare decat "scoala iluziei" (citat) din care faceti parte si dvs.

Asta nu e nimic nou, am observat-o si la altii care au parasit AZS, prezenta acolo lasa urme adanci si nu te pui pe picioare (spiritual vorbind) prea usor, dupa, unii poate, niciodata.
Oricum, e o chestiune personala si nu ma intereseaza.

Intrebarea era sa ne spuneti unde a gresit in parerile afirmate despre corectitudinea "Biblica" a doctrinelor care le vehiculati.

Era un articol chiar atat de dificil, aveti nevoie sa va ajut cu un rezumat?

E uimitor cum va dispare verva in fatza unor lucruri atat de simple.

Last edited by AlinB; 20.10.2012 at 00:57:33.
Reply With Quote
Vechi 20.10.2012, 01:07:43
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Neaguu Vezi mesajul
Pe moment nu am timp sa raspund la toate intrebarile.
Nicio problemă... De fapt, nu ți-am pus nicio întrebare...

Citat:
Defapt nici tu nu ai raspuns.
Interesant... nici tu n-ai pus vreo întrebare, doar afirmații, certitudini... Chiar îmi făceam probleme că postarea mea e prea lungă...

Citat:
In carte apare pe prima pagina pr. Teodor Hutanu. Apoi prefata este scrisa de un alt preot. Nelu Dumitrescu. Numai preoti falsi.
Poate "pr." înseamnă pastor , scrie undeva că sunt preoți? Eu mă mir că tocmai aspectul acesta l-ai reținut dintr-o carte care lămurește o serie de probleme spinoase ale ortodoxiei. Dar probabil n-ai citit decât prefața...

Citat:
Stii ca mai ne certam noi si cu treaba cu existanta episcopilor in biserica adventa...Episcopi care nu exista...
Ei, nu ne-am certat, am discutat puțin în contradictoriu, căci eu știam că există.

Citat:
In Ioan cap 17 v 17 se spune>Cuvantul Tau este adevarul. Nimeni nu contrazice acest adevar. Numai ca acest Cuvant poate fi interpretat gresit. Si atunci cine il descifreaza? Biserica care este Stalpul si Temelia adevarului.
Biserica este stîlpul și temelia adevărului doar în lumina Cuvântului lui Dumnezeu - care știm că e Hristos. Nu poți descifra Cuvântul dacă nu ai Cifrul, iar dacă nu-L ai, poți interpreta greșit, aici îți dau dreptate.

Citat:
Din nou arat ca nicaieri nu se scrie ca Nt este lumina oamenilor sau sarea pamantului! Ci biserica care este alcatuita din oamenii ei.
Bine Neaguule, dar ce ne facem când biserica (ce alcătuită din oamenii ei) împrăștie sare amară și întuneric, mult întuneric?
Observi că am scris biserica cu b mic să nu lezez o anume biserică. Oamenii trebuie să lumineze acea biserică (de fapt nu biserica, ci lumea) și nu multele lumânări compensatorii dintr-ânsa.

Citat:
Chiar daca azi unii respecta sambata acest lucru nu a avut continuitate!
Spune-mi un singur secol în care acei unii n-au respectat porunca lui Dumnezeu, să vedem cum e cu continuitatea.

Citat:
Si daca crestinii sunt sarea si lumina pamantului *nu biblia interpretata aiurea* atunci ei au sarat prost si biserica nu mai poate fi stalp si temelia adevarului.
Gura eruditului adevăr grăiește!

Citat:
Poti sa o dai cu valdenzii care tineau sabatul. Dar ei nu erau nicidecum adventi si aveau alte legi ca ale voastre!
Corect. Dacă erau adventiști, nu mai era nevoie să apară Biserica Adventistă.

Citat:
Hai sa mai vedem cum functioneaza cautarea adevarului. Daca Cuvantul poate fi interpretat (ce rol mai au invatatorii in biserica?)
Poate rolul lor e de a învăța? A învăța în primul rând lucrurile clare, lămurite ale Cuvântului Divin și nu cele interpretabile și ascunse. Pentru acelea mai există și profeți, ei comunică cu Dumnezeu și descifrează profețiile ascunse ale lui Dumnezeu. Dar până acolo, Har Domnului, există suficiente adevăruri clare și lămurite, înțelese chiar de prunci!
Pe de altă parte, dacă sunt lucruri grele, trebuie să fugi imediat la învățători să ți le lămurească? Eu am convingerea că apostolul Pavel a predicat și lucruri grele -cum altfel, un teolog de talia lui? Ei bine, bereenii aceia "buni la suflet" (Fapte 17,11) n-au fugit la învățătorii bisericii să lămurească pe cele grele, ci verificau zilnic cu Scriptura. Oare în Bereea să fi fost doar profeți și doctori în teologie?

Citat:
P.S . Iisus a gresit treaba cu credinta. Va gasii pe adventi.
Nu cred că a greșit, va găsi și îi va întâmpina în nori (1 Tes.4,17) doar pe "advenți"! Adică pe cei ce-L așteaptă să revină a doua oară.
Neaguule, tu-L aștepți?
Reply With Quote
Vechi 20.10.2012, 01:28:48
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de delia31 Vezi mesajul
Cum de acelasi Dumnezeu care porunceste ca oamenii sa se odihneasca in ziua in care EL s-a odihnit la ,,Creatiune'', nu aminteste nimic, nici macar aluziv, nu ia nici o masura in privinta asta, la izgonirea omului din Eden?
Dar de unde știi dumneata că n-a amintit? Pentru că nu scrie în Biblie? Dar Biblia nici nu începuse să fie scrisă!Iar când s-a scris, a alocat doar câte un verset pentru o sută de ani de istorie a ce s-a amintit aluziv ori nu.
Încă un lucru: Adam nu era Gheorghe a lu' Zăpăcitu - ăl de uită să-și ia pastilele cu Lecitină. Lui nu-i trebuia tablă de piatră pe care scrie "Adu-ți aminte de ziua sâmbetei..." (Exod 20,8).

Citat:
Ba din contra, naucitor de-a dreptul, ii spune El Insusi lui Adam: ,, Cu osteneală să te hrănești în toate zilele vieții tale!” (Facere 3,17).
Nu va intriga aici, domnule 100-1 cuvintele : ,,osteneala” si ,,toate” (zilele)?
Stimată doamnă, nici nu mă năucesc, nici nu mă intrigă, căci Se referea la zilele vieții, nu la zilele săptămânii.
Expresia [כָּל יְמֵי חַייךָ] (toate zilele vieții tale), expresie des folosită în VT, indică întreaga durată a vieții, căci substantivul [יום] are și sensul de an și chiar timp, nu doar de zi.

Citat:
Cum vine asta? Osteneala in toate zilele? Fara exceptie? Inclusiv sambata? Nu se poate! Precis e un malentendu la mijloc! Sa fi uitat Dumnezeu ca in zi de sabat nu e voie nici o osteneala, nici o truda, nici o sudoare a fruntii? Apropo, termenul ebraic pentru osteneala, truda, este בְּעִצָּבוֹן֙, transliterat itstsabon si e derivat din עצב aw-tsab' = a trudi, a da cu sapa.
Mulțumesc pentru lecția de ebraică! A fost chiar amuzantă. Mă refer la verbul acela "a da cu sapa"- nu știu de unde ați scos sapa asta... Dar mai amuzantă devine imaginea asta a datului cu sapa un verset mai sus, unde femeia naște "dând cu sapa". Verbul, de fapt substantivul a'țab/e'țeb e durere și nu dat cu sapa. Vedeți un pic și cum traduce Bartolomeu Anania cele două versete (Facerea 3,16.17) că sună românește și lăsați sapa. Căci cine sapă groapa altuia, cade singur în ea!
Reply With Quote
Vechi 20.10.2012, 01:38:42
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Florile de mină-s bune?
Alea-s cele mai rele! Când se face floare mina [antipersonal] e de rău, să nu fi prin preajmă! Din păcate, pe aici atacul la persoană e cel mai la îndemână...
Reply With Quote
Vechi 20.10.2012, 01:49:18
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit Vezi mesajul
Cumatru fii dragut,cand ai timp si comenteaza-mi si mie (ce surse vrei tu) Sabat-ul credintei din Evrei 4(poti incepe cu Evrei 3,18-19 sau eventual,ca si introducere, cu tot Evrei 3).Cand am spus Sabat-ul credintei m-am referit la intrarea in odihna Domnului,banuiesc ca iti familiara notiunea.Un singur lucru te-as ruga:as dori comentariu integral(nu sa-mi comentezi un verset ci toate versetele in context),in viziunea ta sau a confesiunii tale,la Evrei 4(poti face referiri si la textul grec).Am o curiozitate si s-ar putea sa avem un dialog interesant.O sa mai ma uit,din cand in cand,pe topic ca sa-ti raspund si eu,pe tema asta,poate extrapolam si la alte texte.Multumesc.
Nu intenționez să vă răspund eu atât de exhaustiv cum doriți dumneavoastră (nu știu dacă cineva ar putea s-o facă), dar pentru că ați făcut trimitere la textul grec, vă sugerez o posibilă pistă în interpretarea pasajului paulin.
Când sf. ap. Pavel se referă la "odihna Domnului", "odihna spirituală", "odihna mântuirii", sau cum vreți s-o numiți (exclus "Sabat-ul credinței" vă explic mai jos de ce), folosește substantivul [κατάπαυσις] katapausis (Evrei 3,11.18; Evrei 4,1.3.5.10.11).

Pe de altă parte, când se referă la odihna de sabat (adică aia de sâmbătă), folosește un singur și unic (nu e pleonasm, unic pentru că nu-l mai întâlnim altundeva în Scriptură) termen: [σαββατισμός] sabatismos (Evrei 4,9). Oare de ce? Vă las pe dumneavoastră să ne spuneți când mai binevoiți a intra pe acest topic de ignorat cu capul. La bună vedere!
Reply With Quote
Vechi 20.10.2012, 07:14:54
cumatrul cumatrul is offline
Banned

Data înregistrării: 19.10.2012
Implicit

Citat:
Putem discuta si motivele pentru care a parasit secta adventista.
Se pare ca a divortat si nu a primit aprobare pentru re-casatorie?

Este adevarat ca la adventistii de ziua a saptea exista o politie a divortului si mai si decat la catolici?

Se fac excluderi in baza faptului ca cineva se recasatoreste fara aprobare din partea gruparii?
Se fac excluderi pentru ca se recasatoreste fara aprobarea lui Dumnezeu (sfindandu-L).
In Biserica Adventista de Ziua a Saptea nu se ingaduie si nu se oficiaza curvia (asa cum se face in alte biserici).

"Eu însă vă spun că oricine îsi lasă nevasta, afară de pricină de curvie, si ia pe alta de nevastă, preacurveste; si cine ia de nevastă pe cea lăsată de bărbat, preacurveste."(Matei 19:9 - cuvintele Mantuitorului)

Poate ne spuneti dvs. cum se numeste oficierea de casatorii pentru persoanele care si-au parasit partenerii de viata (din alt motiv decat curvia)? Daca tinem cont de poruncile Mantuitorului, un astfel de eveniment se poate numi "oficiere de curvie". Daca gresesc, va rog sa ma corectati.

P.S. Si acest mesaj a mai fost postat, dar sters (iar userul banat). Daca adevarul supara, nu va razbunati pe cel ce il rosteste. Mai bine rezolvati problema.

Last edited by cumatrul; 20.10.2012 at 07:17:09.
Reply With Quote
Vechi 20.10.2012, 10:47:45
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cumatrul Vezi mesajul
In Biserica Adventista de Ziua a Saptea nu se ingaduie si nu se oficiaza curvia (asa cum se face in alte biserici).
Eu va contrazic cu exemplu concret. O fosta colega, maritata si ortodoxa, a avut nesansa sa mearga intr-o adunare adventista si sa fie corupta de adventisti. Acestia au incurajat-o sa divorteze pentru ca sotul ei nu accepta decizia ei de a ramane in biserica adventista. In final au divortat, iar sotul ei s-a recasatorit. Fostul sot traia in curvie (conform Bibliei), iar acest lucru s-a intimplat numai si numai datorita presiunii bisericii adventiste. Colega mea nu ar fi luat niciodata aceasta decizie daca nu ar fi fost sustinuta de adventisi. Ruperea casatoriei nu a avut la baza curvia.

Deci, legendele dumneavoastra sunt doar legende si basme de adormit oameni nestiutori si ignoranti care va cad in plasa.
Reply With Quote
Vechi 20.10.2012, 11:15:50
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Scurtă viață (forumească, desigur) a avut cumătrul...
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Daca nu sintem ecumenisti ce rost are sa discutam cu sectantii? bmd Secte si culte 177 08.11.2010 20:20:53
Ignorati Sf.Asteapta Generalitati 5 03.05.2010 07:01:32