![]() |
![]() |
|
|
|||||||
|
|||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
... Era vorba de Noul Testament, nu de ![]() Citat:
Citat:
![]() ![]() . Porunca a II-a din Decalog are 2 versete (în original nici nu e împărțită pe versete, e o singură propoziție): Ieșirea 20,4.5. Al doilea verset spune să nu te închini lor. Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Am înțeles aluzia, însă diavolul nu are nicio problemă să facă baie în aghiasmă și să fumeze tămâie. Eu am o problemă: dacă vreau să spun unde greșește, i-o spun personal nu pe acest forum. Am spus deja că-l cunosc.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asta nu e nimic nou, am observat-o si la altii care au parasit AZS, prezenta acolo lasa urme adanci si nu te pui pe picioare (spiritual vorbind) prea usor, dupa, unii poate, niciodata. Oricum, e o chestiune personala si nu ma intereseaza. Intrebarea era sa ne spuneti unde a gresit in parerile afirmate despre corectitudinea "Biblica" a doctrinelor care le vehiculati. Era un articol chiar atat de dificil, aveti nevoie sa va ajut cu un rezumat? E uimitor cum va dispare verva in fatza unor lucruri atat de simple. Last edited by AlinB; 20.10.2012 at 00:57:33. |
|
||||||||
|
||||||||
![]()
Nicio problemă... De fapt, nu ți-am pus nicio întrebare...
Interesant... nici tu n-ai pus vreo întrebare, doar afirmații, certitudini... Chiar îmi făceam probleme că postarea mea e prea lungă... Citat:
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Observi că am scris biserica cu b mic să nu lezez o anume biserică. Oamenii trebuie să lumineze acea biserică (de fapt nu biserica, ci lumea) și nu multele lumânări compensatorii dintr-ânsa. ![]() Citat:
Citat:
![]() Citat:
Citat:
Pe de altă parte, dacă sunt lucruri grele, trebuie să fugi imediat la învățători să ți le lămurească? Eu am convingerea că apostolul Pavel a predicat și lucruri grele -cum altfel, un teolog de talia lui? Ei bine, bereenii aceia "buni la suflet" (Fapte 17,11) n-au fugit la învățătorii bisericii să lămurească pe cele grele, ci verificau zilnic cu Scriptura. Oare în Bereea să fi fost doar profeți și doctori în teologie? Nu cred că a greșit, va găsi și îi va întâmpina în nori (1 Tes.4,17) doar pe "advenți"! Adică pe cei ce-L așteaptă să revină a doua oară. Neaguule, tu-L aștepți? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Încă un lucru: Adam nu era Gheorghe a lu' Zăpăcitu - ăl de uită să-și ia pastilele cu Lecitină. Lui nu-i trebuia tablă de piatră pe care scrie "Adu-ți aminte de ziua sâmbetei..." (Exod 20,8). Citat:
Expresia [כָּל יְמֵי חַייךָ] (toate zilele vieții tale), expresie des folosită în VT, indică întreaga durată a vieții, căci substantivul [יום] are și sensul de an și chiar timp, nu doar de zi. ![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Alea-s cele mai rele! Când se face floare mina [antipersonal] e de rău, să nu fi prin preajmă! Din păcate, pe aici atacul la persoană e cel mai la îndemână...
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Când sf. ap. Pavel se referă la "odihna Domnului", "odihna spirituală", "odihna mântuirii", sau cum vreți s-o numiți (exclus "Sabat-ul credinței" vă explic mai jos de ce), folosește substantivul [κατάπαυσις] katapausis (Evrei 3,11.18; Evrei 4,1.3.5.10.11). Pe de altă parte, când se referă la odihna de sabat (adică aia de sâmbătă), folosește un singur și unic (nu e pleonasm, unic pentru că nu-l mai întâlnim altundeva în Scriptură) termen: [σαββατισμός] sabatismos (Evrei 4,9). Oare de ce? Vă las pe dumneavoastră să ne spuneți când mai binevoiți a intra pe acest topic de ignorat cu capul. La bună vedere! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In Biserica Adventista de Ziua a Saptea nu se ingaduie si nu se oficiaza curvia (asa cum se face in alte biserici). "Eu însă vă spun că oricine îsi lasă nevasta, afară de pricină de curvie, si ia pe alta de nevastă, preacurveste; si cine ia de nevastă pe cea lăsată de bărbat, preacurveste."(Matei 19:9 - cuvintele Mantuitorului) Poate ne spuneti dvs. cum se numeste oficierea de casatorii pentru persoanele care si-au parasit partenerii de viata (din alt motiv decat curvia)? Daca tinem cont de poruncile Mantuitorului, un astfel de eveniment se poate numi "oficiere de curvie". Daca gresesc, va rog sa ma corectati. P.S. Si acest mesaj a mai fost postat, dar sters (iar userul banat). Daca adevarul supara, nu va razbunati pe cel ce il rosteste. Mai bine rezolvati problema. Last edited by cumatrul; 20.10.2012 at 07:17:09. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci, legendele dumneavoastra sunt doar legende si basme de adormit oameni nestiutori si ignoranti care va cad in plasa. |
|
||||
|
||||
![]()
Scurtă viață (forumească, desigur) a avut cumătrul...
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Daca nu sintem ecumenisti ce rost are sa discutam cu sectantii? | bmd | Secte si culte | 177 | 08.11.2010 20:20:53 |
Ignorati | Sf.Asteapta | Generalitati | 5 | 03.05.2010 07:01:32 |
|