![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]()
Ciudata treaba si cu intelepciunea asta.
Adica e ciudat ce inteleg unii prin intelepciune. Unii inteleg sa se faca ei proprii dumnezei, hotarand cati copii au sau nu posibilitatea sa creasca. Asta mie mi se pare o nebunie. De ce nebunie? Ptr ca azi sunt bine, sanatos, maine pot fi intr-un scaun cu rotile si nu mai pot munci. Si atunci ce sa fac cu copiii? Oare nu sa merg inainte, si sa ii cresc cu nadejdea in Domnul? Oare noi stim ziua de maine? oare ne cunoastem noi puterile? Oare de la noi vine puterea de a ne creste copiii? oare de la noi vine puterea de a munci ptr a le asigura traiul necesar ? Refuz intelepciunea care il pune in umbra pe Domnul, si ma scoate la lumina pe mine.Eu sa "le dau viata"(strasnica exprimare!), eu sa ii cresc, eu sa... E firesc sa simti ca nu mai poti de vreme ce e mereu eu in fata. De vreme ce lipseste a doua persoana, sau prima cum ar fi firesc, adica Domnul . In situatia aceasta e firesc ca omul sa nu poate creste decat unu sau doi copii. In intelepciunea noastra hotaram cati copii sa nastem. In intelepciunea noastra hotaram ca nu suntem destul de frumoase si trebuie sa ne mai"cosmetizam". In intelepciunea noastra, consideram demodate sfaturile parintilor in ceea ce priveste tinuta, postul, ascultarea. Si tot in vartutea aceastei intelepciuni cred ca ne deplasam cu viteza fulgerului. problema se puneincotro? Ptr ca stim ca drumul spre mantuire e ingust si anevoios. Asadar unde duce acest drum pe care mergem cu o asa mare viteza?
Cred, Doamne, ajuta necredintei mele! Last edited by lore86; 23.10.2012 at 20:20:24. |
|
|||
|
|||
![]()
Astea nu sunt decât șoapte ale vicleanului, după cum spunea și părintele. Dar nu te necăji Lore, Dumnezeu are grijă de toate. Mai bine ne-ai spune ceva despre Matei.
![]() ps: sper să fi reținut bine numele...dacă nu scuze anticipat |
|
|||
|
|||
![]()
Lore, in viata sunt lucruri asupra carora ai putea avea o influenta, si lucruri care nu depind de tine.
Poti avea un accident, poti sa te imbolnavesti, tu sau sotul/sotia sau copiiii, poti sa pierzi tot ce ai. Atunci cand se intampla, mergi cu Dumnezeu inainte. Dar pentru numarul copiilor ai o oarecare influenta. Sigur, poti sa alegi sa nu faci nimic ca sa il influentezi. Tot o alegere ramane. Tot asa cum ai de ales cu cine te casatoresti, nu zici ca il iei pe primul care iti iese in cale. Sau cum iti alegi meseria. Acolo nu zicem ca 'are grija Dumnezeu'. Dumnezeu de ce ne-a dat dreapta socotinta? Ca nici nu cred ca am vorbit de intelepciune, ci de dreapta socotinta. Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Depinde ce alegere faci. Dar gândește-te înainte să faci o alegere cui va fi placută, lui Dumnezeu sau ție?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Faci o alegere tinand seama de puterile tale. Daca iti depasesti puterile, risti sa iti fie mult mai greu si sa cazi.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Consider ca problema este in ce directie ne folosim puterile nostre firesti in conlucrare cu harul Duhului Sfant si nu daca le depasim. In acest sens este relevanta ispitirea in pustie a Mantuitorului... cand se vede clar ca satana avea un singur scop: Hristos Iisus sa isi foloseasca nefiresc puterea Sa atat omeneasca cat si dumnezeiasca (laxism in cazul postului, paroxismul renuntarii la sine si increderea fara discernamant in Dumnezeu in cazul ispitei de pe aripa Templului). Consider ca noua ne ramane sa cautam conlucrarea cu harul Duhului Sfant intru Hristos Iisus pentru a intelege ceea ce trebuie noi sa facem. Saul, cand L-a intalnit pe Iisus a intrebat: "Ce sa fac?"... Iudeii convetiti de Sfantul Petru cu ajutorul harului Duhului Sfant au intrebat: "Ce sa facem ca sa ne mantuim?" Deci exista voia lui Dumnezeu obiectiva, pentru toti oamenii cat si subiectiva pentru fiecare om in parte... noi suntem datori sa le implinim pe amanodua intru dragoste in Biserica. Referitor la casatorie, sunt de parere ca trebuie sa urmam indemnul Sfantului Pavel: "Bine ar fi ca barbatul sa nu se atinga de femeie si nici femeia de barbat, insa din cauza dorintei trupesti care se poate preface in robia desfranarii este bine ca fiecare barbat sa se casatoreasca sa aiba femeia lui, asemnea si femeia... barbatul nu mai este stapan pe trupul lui ci femeia, asemnea nici femeia nu mai este stapana pe trupul ei ci barbatul... barbatul sa ii dea femeii iubirea datorata, inclusiv eros, asemnea si femeia... sa nu stea departe unul de celatat decat pentru post si rugaciune, cu buna invoiala... ca nu cumva sa vina satana sa ii ispiteasca din pricina neputintei infranarii... evident de la nefiresc si nu de la firesc" Sunt lucruri delicate, iar noi cei neintelepti si nepriceputi este bine sa ascultam de parintii nostri precum Pr. Arsenie Boca care spune inechivoc "in casatorie nu este bun nici abuzul nici refuzul eros-ului (activitatii sexuale)". Doamne ajuta.
Pr. Arsenie Boca: "In mintea stramba si lucrul drept se stramba"; "Sa-ti feresti capul de frig si de prostie!"; "Mustrarea invinge, dar nu convinge"; "Bobul lui de grau se preschimba in taciune, iar el se crede grau nedreptatit"; Last edited by Eugen7; 24.10.2012 at 11:28:44. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci grijă mare cum folosești o unealtă, căci ea are tăișuri. Dacă nu o folosești cum trebuie, în loc să taie, ea te taie, în loc să clădească, te dărâmă. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Frate Ovidiu nimeni nu spune ca activitatea sexuala in cadrul casatoriei trebuie vazuta ca un scop in sine. Repet ce am spus mai sus: daca o familie nu poate avea copii si are o activitate sexuala intensa (caci doar pe copii nu ii aduce barza) poti afirma ca este nefireasca? Poti afirma cu certitudine ca numarul duce la impatimire, robie sexuala? Ca sotii ajunsi in aceasta situatie sunt robiti sexual? Conisider ca raspunsul este negativ... precum cineva care bea sa spunem 2 pahare de vin pe saptamana, fara se imbete... si nu devine alcoolic, insa alta persona bea o data pe an si "isi pierde mintile". De asemnea pot fi cazuri in care sotii se impreuneaza sexual firesc si apar copiii... o droaie, si pot ajunge impatimiti sexual sotii chiar daca au o duzina de copii... abia asteapta sotul/sotia sa o poate face iar, chiar si o data la doi ani... dar in restul timpului mintea sa fie robita de acea zi in care se intampla... poti nega aceasta realitate? Consider ca accentul se pune in mod gresit pe numarul activitatii sexuale firesti si nu pe calitatea activitatii sexuale firesti (pe de o parte impartasirea iubirii trupesti sexuale -eros -in sscopul mantuirii al carei rod firesc sunt pruncii, iar pe de alta parte evitarea impatimirii/robiei. Trebuie discernamant duhovnicesc si ajutorul harului Duhului Sfant in reglarea acestei balante). Citat:
![]() Doamne ajuta.
Pr. Arsenie Boca: "In mintea stramba si lucrul drept se stramba"; "Sa-ti feresti capul de frig si de prostie!"; "Mustrarea invinge, dar nu convinge"; "Bobul lui de grau se preschimba in taciune, iar el se crede grau nedreptatit"; Last edited by Eugen7; 24.10.2012 at 12:43:55. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
De asemenea noi singuri nimic nu putem face. "Eu sunt vița, voi sunteți mlădițele. Cel ce rămâne întru Mine și Eu în el, acela aduce roadă multă, căci fără Mine nu puteți face nimic". (Ioan 15, 5). Trebuie doar să vrem. Biruința Mântuitorului e unică. Fără El nimeni nu mai poate câștiga o a doua biruință asupra răului. Astfel ne-a dăruit și nouă biruința asupra morții, întrucât - celor ce trăim viața în Hristos - nu ne mai este o groază, ci o dezlegare definitivă de păcat. Noi spunem că biruim și noi dar de fapt e Iisus Hristos, cel ce locuiește în noi prin Taine, care câștigă războiul și se luptă pentru mântuirea noastră. Isus Hristos e ascuns în poruncile Sale. Și cei ce-L caută pe El, ÎI găsesc pe măsura împlinirii lor. "Deci, dacă la început Hristos este ascuns în porunci și prin Taine îngropat în noi, pe măsură ce ne prindem de funia poruncilor, cu puterea Lui care este în noi, dobândim din această conlucrare virtuțile; iar printr-însele, ca prin tot atâtea raze, chipul lui Hristos iese la lumină, oglindindu-se dinlăuntru în afară și pe chipul nostru, pe măsură ce ieșim din văluri". |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Poate deveni abstinenta o problema? | teodoraianys | Generalitati | 110 | 21.09.2013 20:09:21 |
Cine da lui isi da, cine face lui isi face | spre_rasarit | Generalitati | 0 | 11.10.2011 13:18:21 |
Cine poate face o religie unica pe tot pamintul?? | Mihai36 | Generalitati | 14 | 28.07.2011 19:42:24 |
Educație sexuală în școli iar | Iustin32 | Generalitati | 21 | 28.09.2009 21:30:02 |
|