Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.11.2012, 09:09:33
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de baracuda Vezi mesajul
..asta e alta poveste. Nu am spus nimic legat de faptul că știința binelui în faptă, învățat din Scriptură, ar fi lipsită de importanță. Doar spuneam că Dumnezeu a făcut omul și i-a dăruit taina mântuirii. Ori, asta nu are legătură cu locul sau condițiile în care te naști, de exemplu. Credeți dvs că un copil de chinez care trăiește în vârful muntelui într-o familie budistă nu beneficiază de mântuire? Evident că este un candidat la mântuire la fel de bun ca oricare dintre noi. Să nu uităm că noi am devenit creștin-ortodocși datorită unor călători greci. Iarăși să nu uităm că nu noi am inventat creștinismul.
Dreptul la mântuire îi este dat omului. Faptul că, prin cult, știm mai mult sau mai puțin despre asta, e altceva.
Agresivitatea dvs, care spune că cine nu s-a născut pe pământ ortodox este sortit pieirii în veci, este deplasată. Mântuirea este a tuturor. Suntem datori cu o viață, nu cu circumstanțele în care ne naștem și Dumnezeu nu limitează mântuirea decât la faptele oamenilor.
mantuirea este doar prin Hristos (asta apare in primul rand in Scripturi), iar Hristos este relevat in mod corespunzator doar in cadrul Bisericii ortodoxe.

cei care in timpul vietii lor nu au cunoscut Ortodoxia si totusi au fost oameni buni, vor mai avea o sansa, Dumnezeu le-o va da, El stie cum.
Reply With Quote
Vechi 15.11.2012, 09:54:34
leonte leonte is offline
Banned

Data înregistrării: 03.10.2012
Locație: Bacau
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Cornel Urs Vezi mesajul
mantuirea este doar prin Hristos (asta apare in primul rand in Scripturi), iar Hristos este relevat [nu revelat?] in mod corespunzator doar in cadrul Bisericii ortodoxe.

cei care in timpul vietii lor nu au cunoscut Ortodoxia si totusi au fost oameni buni, vor mai avea o sansa, Dumnezeu le-o va da, El stie cum.
Ce intelegi tu prin "Biserica Ortodoxa" ?

Last edited by leonte; 15.11.2012 at 10:07:20.
Reply With Quote
Vechi 15.11.2012, 12:14:25
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de leonte Vezi mesajul
Iti rescriu acelasi mesaj cu bolduirile de rigoare, in speranta ca vei intelege ca intre ceea ce expun eu si ecumenism nu exista nici o legatura, ecumenismul fiind o alta "imparatie" a veacului acestuia, (ca si Vaticanul si Constantinopolul).

Sau sa fie faptul ca mi-ai trunchiat mesajul si ai scos pasaje din context, ca sa demonstrezi ceva ce nu exista? Urat! Foarte urat!
Despre ochiul rau care vede cele rele, ai auzit?
Daca observi nu am dat nici cle mai mic pasaj din ce ai scris tu, nu aveam cum sa scot ceva din context. Eu am vazut ce conceptii ai, tu spui ca nu tin de ecumenism, pentru ca probabil nu ai multe informatii despre el sau ai inteles ceva gresit. Din cate inteleg tu spui ca ortodocsii, adevantistii, catolicii, etc. sunt toti la fel, toti sunt crestini. Astea tin de conceptiile ecumeniste, a mai fost o persoana pe forum care sustinea cam acelasi lucru (Adriana).
Daca nu te superi, o sa iti dau un sfant, daca ai duhovnic vorbeste cu el. Am observat ca ii judeci aspru pe ceilalti (nu in acest mesaj, in aproape toate), de obicei asta se intampla cand cineva crede ca a ajuns aproape de sfintenie. Parerea mea e ca e bien sa vorbesti cu duhovnicul, daca vrei sa o iei in consideratie.
Reply With Quote
Vechi 15.11.2012, 12:16:37
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Implicit

Citat:
Biserica intemeiata de Hristos, care e una, dupa cum si Hristos a avut un singur trup.

p.s.: in care Hristos este si revelat dar si relevat:

RELEVÁ, relév, vb. I. Tranz. A pune în lumină, a scoate în evidență; a evidenția, a observa, a remarca, a sublinia. - Din fr. relever.
Sursa : DEX '98
Reply With Quote
Vechi 15.11.2012, 12:17:30
Senior Member

Implicit

Citat:
Sfanta Biserica Ortodoxa este cea intemeiata de Hristos la Cincizecime, este Biserica Sa, in care Hristos este Capul si credinciosii ortodocsi sunt madularele Lui, uniti prin harul necreat.
Din Biserica ortoodxa fac parte toti cei ce marturisesc adevarul de invatatura ortodox si sunt botezati in Biserica. De asemena, cei care sunt si practicanti, adica se impartasesc cu Sfanta Impartasanie.
Reply With Quote
Vechi 15.11.2012, 13:37:20
gpalama's Avatar
gpalama gpalama is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.02.2010
Implicit

Mantuirea inseamna comuniunea cu harul Duhului Sfant, asa cum spunea Sf. Ignatie Briancianinov.

Iar comuniunea cu harul Duhului se face prin:

- comuniunea cu Adevarul, cu Duhul Sfant si cu Biserica Lui
- nepacatuire
- fapte bune.

Catolicii nu sunt departati de Adevar, inca tin dogmele cele mai importante care tin de fiinta lui Dumnezeu.

Ori protestantii nu mai au legatura cu Adevarul, iar pentru minciunile si hulile lor cele multe se demonizeaza - asta nu o zic eu, o zic sfintii parinti. Daca pentru pacate trupesti s-au demonizat cei din Evanghelie, oare pentru hulele lor nesfarsite ce patesc protestantii?

Mantuirea este pentru cei care stau lipiti de Adevar si de Biserica, pentru ortodocsi, iar prin mila lui Dumnezeu, eu cred ca si pentru catolici.

Pentru protestanti, nu stiu cum este, dar stiu ca se demonizeaza si ca hulesc de dimineata pana seara pe Mama lui Hristos, sfintii, si pe toti prietenii lui Hristos.
Reply With Quote
Vechi 15.11.2012, 16:35:33
Dalian's Avatar
Dalian Dalian is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.09.2012
Locație: Cernica
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Sfanta Biserica Ortodoxa este cea intemeiata de Hristos la Cincizecime, este Biserica Sa, in care Hristos este Capul si credinciosii ortodocsi sunt madularele Lui, uniti prin harul necreat.
Din Biserica ortoodxa fac parte toti cei ce marturisesc adevarul de invatatura ortodox si sunt botezati in Biserica. De asemena, cei care sunt si practicanti, adica se impartasesc cu Sfanta Impartasanie.
Asta e o definiție venită din partea panereziei ecumeniste.

Dacă pui semnul egal intre ortodox și dreptcreștin toti schismaticii catolici si sectarii neoprotestanți pot declara că ei fac parte din Biserica Ortodoxă așa cum e definită mai sus.
Reply With Quote
Vechi 15.11.2012, 18:42:06
leonte leonte is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Eu am vazut ce conceptii ai, tu spui ca nu tin de ecumenism, pentru ca probabil nu ai multe informatii despre el sau ai inteles ceva gresit. Din cate inteleg tu spui ca ortodocsii, adevantistii, catolicii, etc. sunt toti la fel, toti sunt crestini.
Din nefericire ai inteles pe dos. Daca ai drag sa dezbatem si sa lamurim problema, te rog sa recitesti cu atentie mesajul original, chiar de mai multe ori daca este nevoie, pana intelegi opusul a ceea ce ai afirmat mai sus.

Din punctul meu de vedere, grosul celor care isi zic ortodocsi, catolicii, protestantii, sectantii, etc. NU sunt crestini!
Sunt turme pastorite de niste lupi in piei de oaie, fariseii vremurilor noastre.
Reply With Quote
Vechi 15.11.2012, 18:44:28
leonte leonte is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Cornel Urs Vezi mesajul
Biserica intemeiata de Hristos
Ce intelegi prin Biserica intemeiata de Hristos? Cumva biserica in care te-ai botezat?
Reply With Quote
Vechi 15.11.2012, 18:47:01
Senior Member

Implicit

Citat:
Din nefericire ai inteles pe dos. Daca ai drag sa dezbatem si sa lamurim problema, te rog sa recitesti cu atentie mesajul original, chiar de mai multe ori daca este nevoie, pana intelegi opusul a ceea ce ai afirmat mai sus.

Din punctul meu de vedere, grosul celor care isi zic ortodocsi, catolicii, protestantii, sectantii, etc. NU sunt crestini!
Sunt turme pastorite de niste lupi in piei de oaie, fariseii vremurilor noastre.
Sincer sa fiu am citit aproape toate mesajele tale si tot nu am inteles exact in ce crezi. Crezi tot ce invata Biserica Ortodoxa?
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta Ioana-Andreea Secte si culte 77 16.11.2013 22:42:56
Mantuirea Tartaruga Dogmatica 413 11.09.2012 03:18:26
Mantuirea danyel Despre Biserica Ortodoxa in general 1 24.12.2006 22:39:15