![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
cei care in timpul vietii lor nu au cunoscut Ortodoxia si totusi au fost oameni buni, vor mai avea o sansa, Dumnezeu le-o va da, El stie cum. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by leonte; 15.11.2012 at 10:07:20. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca nu te superi, o sa iti dau un sfant, daca ai duhovnic vorbeste cu el. Am observat ca ii judeci aspru pe ceilalti (nu in acest mesaj, in aproape toate), de obicei asta se intampla cand cineva crede ca a ajuns aproape de sfintenie. Parerea mea e ca e bien sa vorbesti cu duhovnicul, daca vrei sa o iei in consideratie. |
|
||||
|
||||
![]()
Biserica intemeiata de Hristos, care e una, dupa cum si Hristos a avut un singur trup.
p.s.: in care Hristos este si revelat dar si relevat: RELEVÁ, relév, vb. I. Tranz. A pune în lumină, a scoate în evidență; a evidenția, a observa, a remarca, a sublinia. - Din fr. relever. Sursa : DEX '98 |
|
|||
|
|||
![]()
Sfanta Biserica Ortodoxa este cea intemeiata de Hristos la Cincizecime, este Biserica Sa, in care Hristos este Capul si credinciosii ortodocsi sunt madularele Lui, uniti prin harul necreat.
Din Biserica ortoodxa fac parte toti cei ce marturisesc adevarul de invatatura ortodox si sunt botezati in Biserica. De asemena, cei care sunt si practicanti, adica se impartasesc cu Sfanta Impartasanie. |
|
||||
|
||||
![]()
Mantuirea inseamna comuniunea cu harul Duhului Sfant, asa cum spunea Sf. Ignatie Briancianinov.
Iar comuniunea cu harul Duhului se face prin: - comuniunea cu Adevarul, cu Duhul Sfant si cu Biserica Lui - nepacatuire - fapte bune. Catolicii nu sunt departati de Adevar, inca tin dogmele cele mai importante care tin de fiinta lui Dumnezeu. Ori protestantii nu mai au legatura cu Adevarul, iar pentru minciunile si hulile lor cele multe se demonizeaza - asta nu o zic eu, o zic sfintii parinti. Daca pentru pacate trupesti s-au demonizat cei din Evanghelie, oare pentru hulele lor nesfarsite ce patesc protestantii? Mantuirea este pentru cei care stau lipiti de Adevar si de Biserica, pentru ortodocsi, iar prin mila lui Dumnezeu, eu cred ca si pentru catolici. Pentru protestanti, nu stiu cum este, dar stiu ca se demonizeaza si ca hulesc de dimineata pana seara pe Mama lui Hristos, sfintii, si pe toti prietenii lui Hristos. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dacă pui semnul egal intre ortodox și dreptcreștin toti schismaticii catolici si sectarii neoprotestanți pot declara că ei fac parte din Biserica Ortodoxă așa cum e definită mai sus. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Din punctul meu de vedere, grosul celor care isi zic ortodocsi, catolicii, protestantii, sectantii, etc. NU sunt crestini! Sunt turme pastorite de niste lupi in piei de oaie, fariseii vremurilor noastre. |
|
|||
|
|||
![]()
Ce intelegi prin Biserica intemeiata de Hristos? Cumva biserica in care te-ai botezat?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta | Ioana-Andreea | Secte si culte | 77 | 16.11.2013 22:42:56 |
Mantuirea | Tartaruga | Dogmatica | 413 | 11.09.2012 03:18:26 |
Mantuirea | danyel | Despre Biserica Ortodoxa in general | 1 | 24.12.2006 22:39:15 |
|