![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
ei au alte nevoi decât adulții. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
mi se pare un tip alunecos. unde este abuzul directoarei? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
1. ce face copilul în ora liberă? 2. nota de la ora de religie face parte din media finala? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
dar dacă nu este? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Contează mult bunăvoința noastră de a posti, chiar dacă, știu și eu, ne mai scapă câte ceva (să zic o bomboană de ciocolată oferită de un coleg la ziua lui)... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
problema este că unii părinți sunt prea ravnitori în acest sent. îți dai un exemplu, pe care l-am mă relatat aici. eu și sora mea purtăm o boală de sânge ereditară, moștenită de la mama. se numește anemie hemolitică numită și talasemie minoră. boala nu gravă si nu are efecte notabile dacă respecți niște reguli. totuși dacă 2 bolnavi concep un copil aproape sigur se vă naște cu talasemie majoră, boala incurabilă cu care poți ajunge adult doar cu nenumărate transfuzii. oricum mori de tânăr. la cea minoră însă, foarte importanți sunt anii până devii adult. eu am făcut analize de două ori pe an până la 20 de an, pentru a vedea dacă boala evoluează. dau aceste detalii pentru a vedea că nu este de joacă. și că să ajung la subiect, mama ajunge foarte religioasă, la fel wo sora mea. si eu, dar nu are legătură cu subiectul. problema era postul, pe care sora mea, la îndrumările mamei, le ținea cu conștiinciozitate. problema a apărut când tata s-a dus să ia rezultatele unui set de analize, care nu au ieșit foarte bine. la momentul acela avea vreo 12 ai, nu era chiar mică. doctorita și-a dat seama că este vorba de alimentație și l-a întrebat ce mănâncă sora mea. iar tata i-a spus fă ține post. era postul paștelui. reacția doctoritei? aproape că a făcut criză. i-a făcut părinți inconștienti, etc. a fost un adevărat scandal acasă. rezultatul? sora mea a ținut posturile in continuare, spre disperarea tatei, dar cu deplina satisfacție a mamei, care credea că dacă ții o porunca divină, nu are cum să i se întâmple ceva rău. întrebare: trebuia sora mea să țină post? Last edited by Dumitru73; 18.11.2012 at 17:55:13. |
|
|||
|
|||
![]()
Eu cred că trebuia să țină seama și de recomandările medicului. Putea să țină post miercurile și vinerile și în săptămâna Patimilor, dacă așa îi dicta conștiința ... cred că un post moderat (ca în exemplu) ar fi fost acceptat și de medic. Sau, încă o dată, să vorbească cu duhovnicul... nu cred că aceștia sunt exagerați, cred că ar fi înțeles și ar fi ales o cale acceptată și de medic.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
dar dacă transformi postul in dogmă situată deasupra tuturor evidentelor medicale ... |
|
||||
|
||||
![]()
Tatăl tău a spus asta duhovnicului vostru și acesta a luat vreo măsură? Că dacă nu, e doar o poveste cu aspecte triste.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Uite, eu am dat o cautare de 15min pe Internet si nu am gasit nimic care sa sugereze ca acel galbenus de ou si bucatica de branza sunt indispensabile. Tu de atat timp, nu te-ai obosit sa te informezi despre asta, cum stau de fapt lucrurile? Sau mizezi pe naivitatea, credulitatea, ignoranta si comoditatea bunilor crestini pentru a le vinde gogosi? In cazul formei usoare, tratamentul consta in administararea de acid folic care poate fi luat ca supliment. Iar surse de acid folic sunt: Citat:
Nimic despre branza. Citat:
Tatal - ateu, s-a plans de posturile sotiei/copilului, doctorita si ea ateea i-a tinut isonul. Sau, a inventat singur "scandalul". Citat:
Daca da, numai din cauza doctoritei care nu i-a spus nimic despre acidul folic, nici nu i l-a prescris ca supliment si nici nu i-a dat o lista completa cu sursele. Doctorul nostru, stapanul nostru - pana unde poate merge idolatria si care sunt rezultatele. Last edited by AlinB; 18.11.2012 at 21:50:54. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Proiectul de lege privind Statutul Minorităților | Decebal | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 22.12.2012 19:02:27 |
Liturghia: sacrificiu actual în Cer ? | Mihnea Dragomir | Sfanta Liturghie | 5 | 23.01.2012 11:33:44 |
Mai este actual? | yawbaj | Din Vechiul Testament | 10 | 25.07.2010 20:08:05 |
Patriarhia critica presa | PadreCory | Biserica Ortodoxa si Massmedia | 16 | 18.05.2008 09:35:06 |
Critica lui "Apocalypto" | moricone | Generalitati | 13 | 26.01.2007 03:34:49 |
|