Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.11.2012, 16:26:16
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Apropos de dascăli: la fata cea mică la școală (de altfel chipurile școală bună, colegiu național) "profesoara" de religie s-a luat de ea când a auzit că ține post. Că, vezi Doamne, copiii nu trebuie să țină post. Asta se întâmpla prin clasa a 5-a sau a 6-a, și vine copilul acasă montat, derutat și întristat că a fost luată la ture atât de "profă" cât și de colegi.
problema postului la copii e foarte delicată.
ei au alte nevoi decât adulții.
Reply With Quote
Vechi 18.11.2012, 16:33:48
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de bluester Vezi mesajul
din punctul tau de vedere.

Nu vreau sa te superi pe mine , dar preluand aceleasi idei ale lui remus cernea si ale tovarasilor sai , impartasesti si aceeasi "suferinta" imaginara : ca , vai Doamne , minoritatile nu au drepturi. Iar ca sa nu imi spui ca vorbesc prostii iti voi da un exemplu: In colegiul uninominal (pt. alegerile parlamentare) care include zona in care eu locuiesc , domnul remus cernea doreste sa devina deputat. Acest individ, chemat la o emisiune (parca) , a fost intrebat ce va face pentru cei care il vor alege... iar ca raspuns a fost : "voi proteja minoritatile din Constanta , care sufera" (am citat din memorie). In realitate , minoritatile (musulmanii, catolicii si lipovenii) nu sufera deloc din cauza ortodocsilor... toate minoritatile au lacase de cult , ba chiar in ultima vreme s-au mai construit cateva. In plus , stimabilul "liber cugetator" nu a spus nimic despre respectarea drepturilor majoritatii. Si crede-ma ca din acel moment , am realizat ca multi dintre atei traiesc intr-o "suferinta" (desigur, imaginara).
(atentie : nu fac politica )

Si ca tot ai adus in discutie cuvantul dictatura, te rog citeste asta : http://foaienationala.ro/anticrestin...oare-atee.html
Este vorba despre o directoare a unui liceu , care a facut abuz in ceea ce priveste scoaterea religiei din scoli: i-a pus pe parintii copiilor sa aleaga intre informatica si religie.
ca idee, nu îl simpatizez pe Cernea.
mi se pare un tip alunecos.

unde este abuzul directoarei?
Reply With Quote
Vechi 18.11.2012, 16:39:43
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de kikyo_ea Vezi mesajul
Nu se aduc scutiri. Se face o cerere in care se solicita neparticiparea la ora de religie. F simplu.
aici apat două probleme/întrebări:
1. ce face copilul în ora liberă?
2. nota de la ora de religie face parte din media finala?
Reply With Quote
Vechi 18.11.2012, 16:42:14
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Aberatii si exagerari!
Dealungul timpului am putut sa cunosc familii de vegetarieni care si-au crescut copiii fara produse de origine animala pe toata perioada vietii lor-nu numai in anumite zile(ca la ortodocsi).
Aici,am cunoscut multi indieni,care sunt vegetarieni de mici copii si la varsta adulta,avand la randul lor copii- ii cresc in acelasi stil.

Multi vorbesc din necunostiinta de cauza(limitare si ignoranta).
Daca alte culturi supravietuiesc din generatie in generatie fara produse de origine animala cum este posibil ca noi ortodocsi din tata-n fiu sa ne dam atat de loviti pentru cateva zile de opreliste?
Oare avem cazuri in istorie de persoane care s-au slabit,s-au imbolnavit sau au murit din cauza posturilor de peste an??

Nu mai zic nimic...
Este cu atat mai interesant,cu cat persoana care a facut o asemenea remarca fiicei tale,este profesoara de...religie...
ce spui tu ar putea fi valabil dacă respectivul copil este perfect sănătos.
dar dacă nu este?
Reply With Quote
Vechi 18.11.2012, 16:52:01
Annyta
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
ce spui tu ar putea fi valabil dacă respectivul copil este perfect sănătos.
dar dacă nu este?
Păi din câte știu eu duhovnicul poate da dezlegări celor bolnavi, chiar dacă sunt adulți, cu atât mai mult unor copii bolavi.
Contează mult bunăvoința noastră de a posti, chiar dacă, știu și eu, ne mai scapă câte ceva (să zic o bomboană de ciocolată oferită de un coleg la ziua lui)...
Reply With Quote
Vechi 18.11.2012, 17:52:42
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Annyta Vezi mesajul
Păi din câte știu eu duhovnicul poate da dezlegări celor bolnavi, chiar dacă sunt adulți, cu atât mai mult unor copii bolavi.
Contează mult bunăvoința noastră de a posti, chiar dacă, știu și eu, ne mai scapă câte ceva (să zic o bomboană de ciocolată oferită de un coleg la ziua lui)...
și ce faci? te duci cu fișa medicală la duhovnic?
problema este că unii părinți sunt prea ravnitori în acest sent.
îți dai un exemplu, pe care l-am mă relatat aici.
eu și sora mea purtăm o boală de sânge ereditară, moștenită de la mama.
se numește anemie hemolitică numită și talasemie minoră.
boala nu gravă si nu are efecte notabile dacă respecți niște reguli.
totuși dacă 2 bolnavi concep un copil aproape sigur se vă naște cu talasemie majoră, boala incurabilă cu care poți ajunge adult doar cu nenumărate transfuzii. oricum mori de tânăr.
la cea minoră însă, foarte importanți sunt anii până devii adult.
eu am făcut analize de două ori pe an până la 20 de an, pentru a vedea dacă boala evoluează.
dau aceste detalii pentru a vedea că nu este de joacă.
și că să ajung la subiect,
mama ajunge foarte religioasă, la fel wo sora mea. si eu, dar nu are legătură cu subiectul.
problema era postul, pe care sora mea, la îndrumările mamei, le ținea cu conștiinciozitate.
problema a apărut când tata s-a dus să ia rezultatele unui set de analize, care nu au ieșit foarte bine. la momentul acela avea vreo 12 ai, nu era chiar mică.
doctorita și-a dat seama că este vorba de alimentație și l-a întrebat ce mănâncă sora mea.
iar tata i-a spus fă ține post. era postul paștelui.
reacția doctoritei?
aproape că a făcut criză. i-a făcut părinți inconștienti, etc.

a fost un adevărat scandal acasă.
rezultatul?
sora mea a ținut posturile in continuare, spre disperarea tatei, dar cu deplina satisfacție a mamei, care credea că dacă ții o porunca divină, nu are cum să i se întâmple ceva rău.

întrebare: trebuia sora mea să țină post?

Last edited by Dumitru73; 18.11.2012 at 17:55:13.
Reply With Quote
Vechi 18.11.2012, 18:13:21
Annyta
Guest

Implicit

Eu cred că trebuia să țină seama și de recomandările medicului. Putea să țină post miercurile și vinerile și în săptămâna Patimilor, dacă așa îi dicta conștiința ... cred că un post moderat (ca în exemplu) ar fi fost acceptat și de medic. Sau, încă o dată, să vorbească cu duhovnicul... nu cred că aceștia sunt exagerați, cred că ar fi înțeles și ar fi ales o cale acceptată și de medic.
Reply With Quote
Vechi 18.11.2012, 18:52:25
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Annyta Vezi mesajul
Eu cred că trebuia să țină seama și de recomandările medicului. Putea să țină post miercurile și vinerile și în săptămâna Patimilor, dacă așa îi dicta conștiința ... cred că un post moderat (ca în exemplu) ar fi fost acceptat și de medic. Sau, încă o dată, să vorbească cu duhovnicul... nu cred că aceștia sunt exagerați, cred că ar fi înțeles și ar fi ales o cale acceptată și de medic.
doctorita îi spusese tatei: să mănânce măcar un galbenus de ou sau o bucățică de brânză la 2-3 zile.
dar dacă transformi postul in dogmă situată deasupra tuturor evidentelor medicale ...
Reply With Quote
Vechi 18.11.2012, 19:47:28
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Tatăl tău a spus asta duhovnicului vostru și acesta a luat vreo măsură? Că dacă nu, e doar o poveste cu aspecte triste.
Reply With Quote
Vechi 18.11.2012, 21:29:17
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
doctorita îi spusese tatei: să mănânce măcar un galbenus de ou sau o bucățică de brânză la 2-3 zile.
dar dacă transformi postul in dogmă situată deasupra tuturor evidentelor medicale ...
Esti sigur ca ai boala asta.
Uite, eu am dat o cautare de 15min pe Internet si nu am gasit nimic care sa sugereze ca acel galbenus de ou si bucatica de branza sunt indispensabile.
Tu de atat timp, nu te-ai obosit sa te informezi despre asta, cum stau de fapt lucrurile?

Sau mizezi pe naivitatea, credulitatea, ignoranta si comoditatea bunilor crestini pentru a le vinde gogosi?

In cazul formei usoare, tratamentul consta in administararea de acid folic care poate fi luat ca supliment.
Iar surse de acid folic sunt:

Citat:
Anumite mâncăruri conțin cantități mari de acid folic:
zarzavaturi cu frunze: spanac, salată, asparagus, ridichi
legume proaspete sau seci, precum fasolea, mazărea, lintea, broccoli
cereale sau produse din cereale (pâine, făină, cereale de mic dejun)
gălbenușul ouălelor
drojdia
semințele de floarea soarelui
rinichii și ficatul

Cantități moderate sunt conținute în anumite fructe sau sucuri de fructe din:
Alune, portocale, banane
Cred ca se vede ca majoritatea surselor sunt vegetariene, adica de post.
Nimic despre branza.

Citat:
problema a apărut când tata s-a dus să ia rezultatele unui set de analize, care nu au ieșit foarte bine. la momentul acela avea vreo 12 ai, nu era chiar mică.
doctorita și-a dat seama că este vorba de alimentație și l-a întrebat ce mănâncă sora mea.
iar tata i-a spus fă ține post. era postul paștelui.
reacția doctoritei?
aproape că a făcut criză. i-a făcut părinți inconștienti, etc.
a fost un adevărat scandal acasă.
Sau poate lucrurile au decurs altfel.
Tatal - ateu, s-a plans de posturile sotiei/copilului, doctorita si ea ateea i-a tinut isonul.
Sau, a inventat singur "scandalul".

Citat:
sora mea a ținut posturile in continuare, spre disperarea tatei, dar cu deplina satisfacție a mamei, care credea că dacă ții o porunca divină, nu are cum să i se întâmple ceva rău.

întrebare: trebuia sora mea să țină post?
Pai ia sa vedem..i s-a intamplat ceva rau pana la urma?

Daca da, numai din cauza doctoritei care nu i-a spus nimic despre acidul folic, nici nu i l-a prescris ca supliment si nici nu i-a dat o lista completa cu sursele.
Doctorul nostru, stapanul nostru - pana unde poate merge idolatria si care sunt rezultatele.

Last edited by AlinB; 18.11.2012 at 21:50:54.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Proiectul de lege privind Statutul Minorităților Decebal Stiri, actualitati, anunturi 0 22.12.2012 19:02:27
Liturghia: sacrificiu actual în Cer ? Mihnea Dragomir Sfanta Liturghie 5 23.01.2012 11:33:44
Mai este actual? yawbaj Din Vechiul Testament 10 25.07.2010 20:08:05
Patriarhia critica presa PadreCory Biserica Ortodoxa si Massmedia 16 18.05.2008 09:35:06
Critica lui "Apocalypto" moricone Generalitati 13 26.01.2007 03:34:49