Citat:
În prealabil postat de Raoul
Mai bine ma omori decat sa fiu pus sa gatesc! Efectiv nu stiu, nu imi place, nu suport! Abia dau drumu la aragaz, imi ard degetele de fiecare data. Nu ma laud, ma pricep la multe, daca nu ma simt in stare sa invat, sa incerc, dar la treaba cu gatitul: sunt paralel! Pana curatam 2-3 cartofi cat pentru doua tigai, trecea o ora jumate pana erau gata. Imi trecea si foamea! Asa ca mai bine o las moarta, ar trebui sa ma mut in bucatarie pentru trei mese pe zi!
PS: acum incep sa beau si Kombucha, am luat de la un calugar de la manastire o ciuperca. Imi place bautura asta si cica e miraculoasa. Acum sa vedem 
|
Pai si eu daca m-as fi apucat de gatit acum vreo 2 ani tot asa de neidemanatica as fi fost...numai ca am inceput sa ajut pe la bucatarie cand aveam vreo 7 ani...
Intr-o vacanta de vara,pe cand aveam 12 ani am suparat-o pe mama cu ceva chiar cand punea castravetii de iarna.Daca am suparat-o,mi-a spus ca nu am decat sa pun eu muraturile pt iarna daca cred ca stiu mai bine decat ea. Nu am zis nimic,am luat cartea de bucate(una veche,de prin anii'50-'60 si am pus castravetii la borcan intocmai cu indicatiile de acolo.
Cand s-au facut,mamei ii era tare ciuda ca au iesit foarte buni,mai buni decat anul precedent cand ii pusese ea.Cu anii,eu am devenit cheful bucatariei,iar mama trebuia sa asculte de sugestiile mele.
Despre apucatul de gatit atunci cand iti este foame:nu este o catastrofa,rontaie si tu ceva in timp ce te apuci de treaba-un morcov,o gulie,un cotor de varza,un biscuit,bea niste apa inainte sau ceai kombucha sa-ti mai diluezi sucurile gastrice.
Felicitari pt Kombucha,este un ceai f bun care a facut valva in intreaga lume!