![]() |
![]() |
|
|
|
||||||||||||
|
||||||||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Ai impresia ca traiesc la tropice, merg si le culeg din copac? Citat:
Mai iau si pastile din alea efervescente: calciu, magneziu, vitamina C, multivitamine... Le consum zilnic. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
![]() PS: acum incep sa beau si Kombucha, am luat de la un calugar de la manastire o ciuperca. Imi place bautura asta si cica e miraculoasa. Acum sa vedem ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Raoul, m-ai amuzat foarte tare!
Eu cred ca ar trebui sa te insori! :))))))))))))))))) Si mie imi e tare frica de foc, dar sa stii ca exista un aparat pe care il bagi in priza, il tii aproape de ochiul aragazului, apesi pe buton si se aprinde focul.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Raoul, exista cutite speciale pentru curatat cartofii si legumele. Totul merge f repede. Dar sa iti dau inca o veste: cartofii se pot spala si se pot praji cu coaja cu tot. Coaja le da un gust deosebit, aidoma cartofilor copti. Si incearca sa intri in bucatarie inainte de a-ti f chiar asa de foame. Astfel vei avea rabdare sa faci mancare pentru cand ti-o fi foame. Tare nostim esti! Nu stii ca barbatii sunt cei mai buni bucatari? |
|
|||||||||||
|
|||||||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
![]() Citat:
Si nu stiu, poate sunt impartite parerile, dar e costisitor postul, mai ales pt. cine nu se pricepe la gatit si e si putin mai lenes. Citat:
Alunele sunt bune cu bere... ![]() Citat:
Si da, beau kombucha, o sa ma ocup de ciuperca mea de acum ![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Din pacate da. Totusi, mai rau ma termina psihic pretul benzinei :))) |
|
||||
|
||||
![]()
Raoul, esti tare sincer si simpatic cu raspunsurile pe care le dai... :)
|
|||||||
|
|||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
![]() Varza este nula ca aliment, o mananci degeaba, proteine ioc... Nu e deloc hranitoare. Citat:
Citat:
Citat:
Oricum interesanta si reteta ta. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca manaci morcovul intreg, inseamna ca nu ai nici o pretentie de la mancarea pe care o manaci. Bine si asa. Mie imi place, ca mancarea sa aiba gust si sa fie si aspectuoasa. Chestie de obisnuinta. Citat:
Iar in uz íntern: fiarta de doua ori si cu putina sare pentu cardiaci si in dizenterii. Medicul olandez Rembert Dodens (medica al imparatilor germani Maximilian II-lea si al lui Rudolf): "Zeama verzii inmoaie pantecele si te scoate afara. Ea curata vechile ulcere. Sucul de varza, amestecat cu miere, da un sirop care lecuieste raguseala si tusea." Dr. Gaspard Bauhin (1550-1624): "Varza modifica si curata; posedao actiune binefacatoare asupra tremuraturilor membrelor. Usor fiarta si luata ca o ciorba, te destinde. Fiarta indelung, te intareste. Ea este deopotriva diuretica. Bandajarea cu frunzele ei este indicata impotriva gutei". Nicolas Alexandre (1654-1728): "Laxativ la prima foertura, varza devine astringenta dupa aceea. Varza rosie este indicata in tuberculoza si in pleurezii. Pe cale bucala se da si in caz de astm. Saramura verzelor murate este indicata in arsuri. Samanta, remediu contra viermisorilor." In lucrarea sa "Compendiul plantelor uzuale" (1782), dr. Chonnel recomanda supa de varza in care s-a adaugat miere alba , tutror "pulmonarilor". Ar mai fi multe de spus, dar ma opresc aici. Cele de mai sus sunt din cartea Dr. Jean Valnet "Tratamentul bolilor prin legume, fructe si cereale". Cartea a fost editata in 1987, dar merita sa fie reeditata. Nimic din ce a creat Dumnezeu nu este nefolositor! Citat:
Sa-ti scriu si despre morcov? Uite, morcovul este tonic, remineralizant, antianemic, intareste imunitatea naturala, este mare prieten al intestinului, antiputrid si cicatrizant intestinal si gastric, depurativ, fluidifiant biliar, pectoral, diuretic, vermifug, cicatrizant al ranilor. Morcovul, ca si celelalte legume si fructe, face parte din "Farmacia " Domnului! Last edited by Miha-anca; 26.11.2012 at 01:22:09. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Exagerezi. Sunt atatea plante otravitoare... Citat:
Totusi, de tipul ala suspect de cancer la plamani, care s-a vindecat cu ardei iuti... Pai nu si-a distrus stomacul? Ce treaba mai avea mancarea din intestine cu plamanii? Tot carnea ramane baza. Si alptele, ouale... |
|
|||
|
|||
![]()
Raoul, Slava Domnului ca doresti sa tii post si sa te intareasca sa reusesti ! Dar sincer nucile, alunele si toate celea sunt foarte bune. Mai ales fasolea batuta - hai ca din asta stii sa faci ! O umpli cu usturoi :)))
"Milsotive Doamne, invata-ne pe noi toti prin Duhul Tau Cel Sfant sa traim dupa voia Ta, ca toti sa te cunoastem in Lumina Ta pe Tine, adevaratul Dumnezeul nostru, fiindca fara Lumina Ta nu putem intelege plinatatea iubirii tale. Lumineaza-ne prin harul Tau si el va aprinde inimile noastre de iubirea pentru Tine" / "Doamne, am gresit inainte Ta si a Creatiei Tale, iarta-ma pe mine cea nevrednica" |
|
|||
|
|||
![]()
Raul, am gasit ceva f simplu de facut pentru tine: ieftin, nu faci zgomot si e si gustos!
Salata de morcovi: Iei morcovii ii speli cu o periuta si ii razi pe razatoare. Pui sare, piper, un strop de ulei si putin otet. Daca vrei sa fie deosebit de gustoasa salata, pui niste seminte de floarea soarelui, ustoroi (praf), crutoane si eventual patrunjel verde. Este salata mea preferata. Sper sa-ti placa si tie. Te satura si nu cade greu. La fel: salata de sfecla. Aici pui hrean in loc de seminte de floarea soarelui. Vei vedea ca nu iti mai trebuie carne! Last edited by Miha-anca; 22.11.2012 at 20:01:18. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Postul Craciunului | daniil96 | Generalitati | 68 | 18.11.2016 01:44:18 |
Postul Craciunului nu trebuie falsificat | Chiorean_Eugen_Petrisor | Intrebari utilizatori | 15 | 20.11.2012 12:38:53 |
Postul Craciunului | eduardd | Craciunul - Nasterea Domnului | 22 | 11.11.2009 20:35:19 |
Postul Craciunului | jenica | Generalitati | 44 | 01.12.2007 00:51:14 |
|