Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.11.2012, 01:19:54
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
sunt pe forum niste topice dedicate mancarurilor de post,ai acolo retete cu tot ce-ti trebuie,ca sa nu mai spun cate rezultate gasesti pe internet,sute.
Mai bine ma omori decat sa fiu pus sa gatesc! Efectiv nu stiu, nu imi place, nu suport! Abia dau drumu la aragaz, imi ard degetele de fiecare data. Nu ma laud, ma pricep la multe, daca nu ma simt in stare sa invat, sa incerc, dar la treaba cu gatitul: sunt paralel! Pana curatam 2-3 cartofi cat pentru doua tigai, trecea o ora jumate pana erau gata. Imi trecea si foamea! Asa ca mai bine o las moarta, ar trebui sa ma mut in bucatarie pentru trei mese pe zi!

Citat:
În prealabil postat de Simply_me Vezi mesajul
nu-s bune, nu zic ca nu mananc si eu dar... nu 10 odata, ia fa tu o supa de rosii cu crutoane si un pilaf cu ciuperci..iamyyy nici nu mai ai nevoie de cele mentionate mai sus, crede-ma, in post e important ceva cald in stamac nu pufuleti si eugenii.

Iartata-ma daca te-am suparat cu ce am spus.
Nu m-ai suparat dar... usor de zis, greu de facut! De ce nu mai tragi tu doua fire din panoul electric, mai pui o priza in casa, un bec si un intrerupator? De ce nu-ti pui singura gresie si faianta? Sau de ce nu-ti zugravesti singura casa? Sau fa-ti singura schimbul de ulei la motor si schimba bujiile. Vezi, exact asa sunt eu cu mancarea si gatitul!

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
Pentru grăsimi: nuci, semințe de floarea soarelui (se găsesc decojite și ieftine), măsline și ulei de măsline; pentru proteine: banala fasole (nu-i greu să înveți s-o prepari), năut (dacă faci sport), linte cu orez. Apoi zacuscă (e destul de greu să găsești una bună în comerț; poate cea de Topoloveni, dare e tare scumpă), tot felul de fructe.
Pentru prânz, însă, dacă nu înveți să gătești, n-are cum să fie ușor; dar dacă gătești, sunt multe: ciorbe, ghiveciuri, mâncăruri cu ciuperci, ș.a.
Tot ce ai enumerat fie e scump fie e imposibil de gatit (pt. mine). Nu zic, cheltui destui bani pe mancare si asa, dar ziceam ca nu e deloc mai ieftina alimentatia de post comparand-o cu cea de dulce. Oricum costa cel putin 20 lei/zi mancarea...

Citat:
Faptul că te simți rău la începutul postului ar putea fi tocmai semnul unui început de detoxifiere, o reacție la despărțirea de carne, așa cum sunt reacții și când te lași de fumat sau de băut.
Neah, nu prea cred. Erau altele senzatiile. Acum habar n-am ce-o fi fost, Dumnezeu stie, poate si ispite... Acum vad ca mi-a trecut, m-am mai echilibrat cat de cat.

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Cand spui ca esti "paralel" cu bucataria, sa inteleg ca nu stii sa cureti un cartof sau o ceapa?
Pai stiu, dar dureaza ani lumina pana curat si tai doi cartofi. Cine are atata rabdare?

Citat:
Am impresia ca esti obisnuit sa ti se faca de mancare, fara sa stii cata bucurie poate produce o mancare facuta de propriile maini pentru o persoana draga sau chiar pentru propria persoana. Incearca!
Da, sigur. Se duce si mama bucuriei cand stau cateva ore in bucatarie plin de nervi si cu foamea in gat... Asta e adevarul.

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Raoul, ca dulciuri de post, ai incercat smochine, curmale, stafide, prune si caise uscate, miere, si mai ales fructe proaspete? Dar halva?
Daca ar citi altii de pe forum probabil... ar injura sau s-ar simti jigniti. Cati isi permit toate cele enumerate de tine mai sus?? Mananc mere, acum am si niste rodii... O sa ma mai orientez prin piata.

Citat:
Si ca sa inlocuiesti calciul din lactate, poti manca migdale.
Ai impresia ca traiesc la tropice, merg si le culeg din copac?

Citat:
Daca variezi mult legumele, fainoasele si fructele, alimentatia de post este de fapt f echilibrata. Bineinteles, pentru o vreme si daca esti sanatos.
Mananc usturoi mult, ala e sfant! Cativa catei de usturoi pe zi...

Mai iau si pastile din alea efervescente: calciu, magneziu, vitamina C, multivitamine... Le consum zilnic.

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Eu cred ca cel mai bun si cel mai sanatos desert de post este coliva. Este satioasa si sanatoasa. Imi place si compotul de mere.
De acord! Dar cine sa mi le faca?

Citat:
Raoul, sa stii ca nu e mare lucru sa pui intr-o oala mazare, fasole sau ciuperci si niste morcovi si sa le pui la fiert.
Din moment ce eu stateam vreo ora jumata sa-mi prajesc doua tigai de cartofi gandeste-te ca e mare lucru...

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Mie mi-a facut sotia sambata placinta de dovleac . E super de buna !
Crede-ma ca as plati pentru o placinta de dovleac! Cred ca e cea mai buna placinta posibila!

Citat:
În prealabil postat de Annyta Vezi mesajul
Hai Raoul, hai Raoul!

Sper să nu te superi de ce am scris mai sus... o spun cu simpatie și ca reacție la multitudinea de mesaje pe care le-ai primit, ca ajutor/ stimulent ca tu să poți să mănânci sănătos și în post.

În plus mesajele m-au determinat și pe mine, care sunt cam puturoasă, să îmi fac o tocăniță f bună din cartofi, morcovi, ceapă și usturoi puse la fiert, peste care am adăugat sare și ulei...

Curaj!
Multumesc pentru incurajari Oricum merg mai departe, nu ma las eu cu una cu doua!

PS: acum incep sa beau si Kombucha, am luat de la un calugar de la manastire o ciuperca. Imi place bautura asta si cica e miraculoasa. Acum sa vedem
Reply With Quote
Vechi 19.11.2012, 01:36:13
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Raoul, m-ai amuzat foarte tare!
Eu cred ca ar trebui sa te insori! :)))))))))))))))))
Si mie imi e tare frica de foc, dar sa stii ca exista un aparat pe care il bagi in priza, il tii aproape de ochiul aragazului, apesi pe buton si se aprinde focul.
Vechi 19.11.2012, 02:28:49
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Si mie imi e tare frica de foc, dar sa stii ca exista un aparat pe care il bagi in priza, il tii aproape de ochiul aragazului, apesi pe buton si se aprinde focul.
Mi-ai luat vorba din gura, Ana-Maria. Si eu vroiam sa-i recomand sa se insoare cu o fata buna, impreuna cu care sa faca mancare.

Raoul, exista cutite speciale pentru curatat cartofii si legumele. Totul merge f repede. Dar sa iti dau inca o veste: cartofii se pot spala si se pot praji cu coaja cu tot. Coaja le da un gust deosebit, aidoma cartofilor copti.
Si incearca sa intri in bucatarie inainte de a-ti f chiar asa de foame. Astfel vei avea rabdare sa faci mancare pentru cand ti-o fi foame.
Tare nostim esti! Nu stii ca barbatii sunt cei mai buni bucatari?
Reply With Quote
Vechi 19.11.2012, 23:51:35
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Daca nu ma ia nimeni :))))

Citat:
Stiu, stiu, are bunica la tara. Cred ca o sa imi cumpar si eu unul. Asa cu bricheta mereu ma parlesc.

Citat:
Raoul, exista cutite speciale pentru curatat cartofii si legumele. Totul merge f repede.
Pai da, am si eu o chestie din aia cu care ii curat acum, dar pana ii tai... ma prinde dimineata.

Citat:
Tare nostim esti! Nu stii ca barbatii sunt cei mai buni bucatari?
Or fi, dar in niciun caz eu

Citat:
Ce e scump, frate? În afară de zacusca de care ți-am zis, pe care nici eu nu-mi permit s-o cumpăr (am însă din cea făcută în casă), cu celelalte nu cheltui nici 10 lei pe zi. Nucile sunt 8-10 lei kg (în coajă), miezul de floarea soarelui curățat l-am găsit cu 7lei/kg... Uleiul de măsline se consumă o lingură-două pe zi.
Nu i-am înțeles niciodată pe cei care spun că a mânca de post e scump. Din contră, e mai ieftin; cel puțin în cazul meu.
Ma chinui prea mult, nu am rabdare sa sparg la nuci. Ce am ajuns? Ulei de masline am si consum mereu. Folosesc si la prajit, la absolut tot, mai mult decat cel de floarea soarelui.

Si nu stiu, poate sunt impartite parerile, dar e costisitor postul, mai ales pt. cine nu se pricepe la gatit si e si putin mai lenes.

Citat:
Raoul .... cartofi fierti in coaja, simplu nu? cu o lingura de ulei si putina sare...iamy, mere coapte sau fierte sau compot.
Mda, astia merg. Si chiar imi plac :) Compot nu are cine sa-mi faca, nu ma pricep. Plus ca am mai spus: NU imi place sa ma complic! De ce sa ma chinui sa fac un prapadit de compot, cand pot manca marul asa? E mai simplu. E ca si reteta aia cu coaja de ou macinata, pusa la uscat, preparata cu miere etc. Te ia durerea de cap. Asa ca am preferat sa mananc coaja de ou asa, goala, ca pe paine. Ce atatea complicatii... urasc asta. Sau painea: de ce sa o tai felii, cand tot in burta merge?? Sau schimbatul farfuriei dupa ce termini un fel de mancare. De ce sa speli doua farfurii?? Vedeti, chestiile astea nu le agreez eu...

Citat:
Multumesc, chiar e inebunit dupa alune
Alunele sunt bune cu bere...

Citat:
Despre apucatul de gatit atunci cand iti este foame:nu este o catastrofa,rontaie si tu ceva in timp ce te apuci de treaba-un morcov,o gulie,un cotor de varza,un biscuit,bea niste apa inainte sau ceai kombucha sa-ti mai diluezi sucurile gastrice.

Felicitari pt Kombucha,este un ceai f bun care a facut valva in intreaga lume!
Ei, mai mananc mere, si azi mi-am luat o plasa intreaga din piata :)))

Si da, beau kombucha, o sa ma ocup de ciuperca mea de acum

Citat:
Raoul, scuza-ma daca sugestiile mele nu sunt potrivite pt Romania. Eu am plecat de mult si nu stiu care sunt preturile acolo. Aici, gasesti ce am scris eu la preturi rezonabilie la magazine turcesti.
Fie sunt scumpe, fie nu prea se gasesc deloc. Si doar nu o sa stau sa caut ca nebunu' dupa orice lucru...

Citat:
Nu stiam ca aceste lucruri atat de specifice zonei sunt scumpe in Romania.. este chiar paradoxal, costa mai putin tot felul de mizerii venite de cine stie unde si astea, de aproape, sunt scumpe.
In Romania TOTUL e scump! Litrul de ulei ordinar din floarea soarelui e minim 8 lei, aproape 2 euro, mai scump decat uleiul de masline in occident. Si salariul minim e sub 200 de euro. Tu cum ai trai aici??

Citat:
Dar totusi nucile nu cred sa fie scumpe, sau sa spargi nuci tine trot de capitolul gatit? :-)
Am mai spus mai sus, numai nuci nu mai sparsesem, altceva nici ca aveam de facut... Mai risc si sa imi bata vecinii in usa.

Citat:
În prealabil postat de Tina06 Vezi mesajul
SI eu ma chinui cu postul ca mie imi place carnea si branza si laptele - si cand vreau sa tin post atunci ma ia o pofta de lapte de-mi vine sa ascund sticlele sub pat .
Ia-te de mana cu mine :) Eu sunt carnivor inrait, si lapte pana inainte de post beam cam 1 litru pe zi! Deci iti dai seama...

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Groaznic de scump , si sa mori e foarte scump , un lux chiar !
Din pacate da. Totusi, mai rau ma termina psihic pretul benzinei :)))
Reply With Quote
Vechi 20.11.2012, 03:15:33
Albinutza303's Avatar
Albinutza303 Albinutza303 is offline
Member

Data înregistrării: 29.01.2011
Locație: Londra, Iasi
Smile

Raoul, esti tare sincer si simpatic cu raspunsurile pe care le dai... :)
Vechi 24.11.2012, 01:26:34
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Albinutza303 Vezi mesajul
Raoul, esti tare sincer si simpatic cu raspunsurile pe care le dai... :)
Multumesc :) Pai daca asa e, ce vrei sa zic?

Citat:
În prealabil postat de Tina06 Vezi mesajul
Raoul, Slava Domnului ca doresti sa tii post si sa te intareasca sa reusesti ! Dar sincer nucile, alunele si toate celea sunt foarte bune. Mai ales fasolea batuta - hai ca din asta stii sa faci ! O umpli cu usturoi :)))
Abia am facut asta seara niste cartofi prajiti, am zis ca nu mai sfarsesc cu taiatul si curatatul lor. Multumesc pentru incurajari, ma chinui sa reusesc sa-l tin :)

Citat:
Raul, am gasit ceva f simplu de facut pentru tine: ieftin, nu faci zgomot si e si gustos!
Salata de morcovi:
Iei morcovii ii speli cu o periuta si ii razi pe razatoare. Pui sare, piper, un strop de ulei si putin otet. Daca vrei sa fie deosebit de gustoasa salata, pui niste seminte de floarea soarelui, ustoroi (praf), crutoane si eventual patrunjel verde.
Este salata mea preferata. Sper sa-ti placa si tie. Te satura si nu cade greu.

La fel: salata de sfecla. Aici pui hrean in loc de seminte de floarea soarelui.

Vei vedea ca nu iti mai trebuie carne!
Ma indoiesc sa fie chiar asa. Ce sa tina morcovu ala de foame... Totusi, nu inteleg de ce va place sa va complicati atat si sa pierdeti timp? De ce m-as chinui sa rad morcovii si sa pun toate alea, sa mai amestec etc. cand pot sa-i mananc cruzi, fara sa necesite alte operatiuni, decat cea de curatare. Ulei iau asa gol vreo doua guri (ulei de masline) si gata. Ca sarea si piperu oricum nu-mi tin de foame. Semintele de floarea soarelui la fel, le mananc asa, la ce le-as mai amesteca intr-o salata?? Pierdere de timp...

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Sau salata de hrean. Aici pui puțină sfeclă. Te satură și nu te vei mai gândi la mâncare.
Oare?? Oricum deja m-am acomodat zic eu, nu ma mai chinuie foamea si nici gandul la carne asa tare. Consider ca au fost simple ispite la inceput si gata. Trebuie sa-l tin pana la capat, doar sunt barbat. Pot femeile si eu sa nu pot??

Citat:
Si salata de varza cruda este foarte hranitoare si buna.
Varza este nula ca aliment, o mananci degeaba, proteine ioc... Nu e deloc hranitoare.

Citat:
O idee este de a pune mustar in salata. Da gust si pentru cei care tin post fara ulei inlocuieste uleiul.
Mustarul numai natural nu e. O fi din ala din electrozi de sudura... V-am spus ca mai rau ne otravim in post decat sa ne detoxifiem.

Citat:
Ardeiul iute este un medicament extraordinar pentru plamani. Trebuie taiat marunt si nemestecat se inghite. Stiu un bolnav, care s-a vindecat in felul acesta de o boala de plamani. 4-5 ardei iuti pe zi.
Vorbesti serios? Si ce avea respectivul? Si eu cred ca am probleme grave la plamani, imi e si frica sa merg la medic si sa imi spuna rezultatul unor eventuale analize...

Citat:
Apoi si hreanul este bun pentru infectiile respiratorii.Acum o saptamana ,m-am pricopsit cu o tuse bronsica si stresandu-ma ca iar o sa sfarsesc la doctor cu antibiotice si o factura astronomica,am pus niste pasta de hrean la incalzit,am turnat o lingurita de spirt,l-am batut bine si l-am pus pe piept.Apoi pe pasta am asezat un celofan,peste celofan un prosop si m-am bagat in pat.
Dupa 15 min ma cam ardea pielea,dar suportabil.Cred ca am stat vreo 2-3 cu pasta de hrean pana cand am dat-o jos.
Dupa acest tratament,tusea a disparut.
Interesant, dar nu vad care e explicatia logica. Punand pe piept ce rezolvi? Plamanii nu sunt acolo, ci sunt sub stern si coaste, sub muschi, grasime, piele etc. De ce as pune comprese pe eun os cand problemele mele sunt in interiorul cavitatii toracice?
Oricum interesanta si reteta ta.
Reply With Quote
Vechi 25.11.2012, 22:35:13
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
Multumesc :)

Ma indoiesc sa fie chiar asa. Ce sa tina morcovu ala de foame... Totusi, nu inteleg de ce va place sa va complicati atat si sa pierdeti timp? De ce m-as chinui sa rad morcovii si sa pun toate alea, sa mai amestec etc. cand pot sa-i mananc cruzi, fara sa necesite alte operatiuni, decat cea de curatare. Ulei iau asa gol vreo doua guri (ulei de masline) si gata. Ca sarea si piperu oricum nu-mi tin de foame. Semintele de floarea soarelui la fel, le mananc asa, la ce le-as mai amesteca intr-o salata?? Pierdere de timp...
Fac o salata mai mare, adica un castron, si manac doar cat sa imi treaca foamea. Sa stii ca e foarte satioasa salata, si aspectuoasa. De gostoasa, nu mai spun!
Daca manaci morcovul intreg, inseamna ca nu ai nici o pretentie de la mancarea pe care o manaci. Bine si asa. Mie imi place, ca mancarea sa aiba gust si sa fie si aspectuoasa. Chestie de obisnuinta.

Citat:

Varza este nula ca aliment, o mananci degeaba, proteine ioc... Nu e deloc hranitoare.
Varza are vitamina U si e f buna pentru stomac, printre altele, fiind considerata inca din antichitate a fi un panaceu universal. Se foloseste in uz extern pe toate plagile, in cazul durerilor reumatismale, nevralgii usoare, cefalee, ulcere la gamba, flegmoane, contra eruptiilor, a artritelor, a plagilor torpide (care evolueaza lent) si multe altele.
Iar in uz íntern: fiarta de doua ori si cu putina sare pentu cardiaci si in dizenterii.

Medicul olandez Rembert Dodens (medica al imparatilor germani Maximilian II-lea si al lui Rudolf): "Zeama verzii inmoaie pantecele si te scoate afara. Ea curata vechile ulcere. Sucul de varza, amestecat cu miere, da un sirop care lecuieste raguseala si tusea."

Dr. Gaspard Bauhin (1550-1624): "Varza modifica si curata; posedao actiune binefacatoare asupra tremuraturilor membrelor. Usor fiarta si luata ca o ciorba, te destinde. Fiarta indelung, te intareste. Ea este deopotriva diuretica. Bandajarea cu frunzele ei este indicata impotriva gutei".
Nicolas Alexandre (1654-1728): "Laxativ la prima foertura, varza devine astringenta dupa aceea. Varza rosie este indicata in tuberculoza si in pleurezii. Pe cale bucala se da si in caz de astm. Saramura verzelor murate este indicata in arsuri. Samanta, remediu contra viermisorilor."

In lucrarea sa "Compendiul plantelor uzuale" (1782), dr. Chonnel recomanda supa de varza in care s-a adaugat miere alba , tutror "pulmonarilor".

Ar mai fi multe de spus, dar ma opresc aici.
Cele de mai sus sunt din cartea Dr. Jean Valnet "Tratamentul bolilor prin legume, fructe si cereale". Cartea a fost editata in 1987, dar merita sa fie reeditata.

Nimic din ce a creat Dumnezeu nu este nefolositor!

Citat:
Vorbesti serios? Si ce avea respectivul? Si eu cred ca am probleme grave la plamani, imi e si frica sa merg la medic si sa imi spuna rezultatul unor eventuale analize...
Era suspect de cancer...

Sa-ti scriu si despre morcov?
Uite, morcovul este tonic, remineralizant, antianemic, intareste imunitatea naturala, este mare prieten al intestinului, antiputrid si cicatrizant intestinal si gastric, depurativ, fluidifiant biliar, pectoral, diuretic, vermifug, cicatrizant al ranilor.

Morcovul, ca si celelalte legume si fructe, face parte din "Farmacia " Domnului!

Last edited by Miha-anca; 26.11.2012 at 01:22:09.
Reply With Quote
Vechi 27.11.2012, 02:19:17
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Daca manaci morcovul intreg, inseamna ca nu ai nici o pretentie de la mancarea pe care o manaci. Bine si asa. Mie imi place, ca mancarea sa aiba gust si sa fie si aspectuoasa. Chestie de obisnuinta.
De ce as avea pretentii pt. cateva secunde de "gust"? Tot in burta ajunge... Eu mananc ca sa nu mor, sa pot sa traiesc, sa intretin functiile vitale. Dealtfe pt. asta ne trebuie, nu sa stau cu orele in bucatarie, sa fac o mancare aratoasa, sa aiba nu stiu cate prostii prin ea etc.

Citat:
Medicul olandez Rembert Dodens (medica al imparatilor germani Maximilian II-lea si al lui Rudolf): "Zeama verzii inmoaie pantecele si te scoate afara. Ea curata vechile ulcere. Sucul de varza, amestecat cu miere, da un sirop care lecuieste raguseala si tusea."
Pentru sistemul digestiv beau Kamboucha.

Citat:
Nimic din ce a creat Dumnezeu nu este nefolositor!
Exagerezi. Sunt atatea plante otravitoare...

Citat:
Sa-ti scriu si despre morcov?
Uite, morcovul este tonic, remineralizant, antianemic, intareste imunitatea naturala, este mare prieten al intestinului, antiputrid si cicatrizant intestinal si gastric, depurativ, fluidifiant biliar, pectoral, diuretic, vermifug, cicatrizant al ranilor.
Asa, teoretic, toate sunt bune. Dar in realitate... e alta poveste. Oricum morcovul e ok, mi-am cumparat si eu azi cativa :)

Totusi, de tipul ala suspect de cancer la plamani, care s-a vindecat cu ardei iuti... Pai nu si-a distrus stomacul? Ce treaba mai avea mancarea din intestine cu plamanii?

Citat:
Este bine pt sanatate sa mancam in general mai multe legume decat alte alimente.
Tot carnea ramane baza. Si alptele, ouale...
Reply With Quote
Vechi 20.11.2012, 13:26:04
Tina06 Tina06 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2012
Locație: Londra
Implicit

Raoul, Slava Domnului ca doresti sa tii post si sa te intareasca sa reusesti ! Dar sincer nucile, alunele si toate celea sunt foarte bune. Mai ales fasolea batuta - hai ca din asta stii sa faci ! O umpli cu usturoi :)))
"Milsotive Doamne, invata-ne pe noi toti prin Duhul Tau Cel Sfant sa traim dupa voia Ta, ca toti sa te cunoastem in Lumina Ta pe Tine, adevaratul Dumnezeul nostru, fiindca fara Lumina Ta nu putem intelege plinatatea iubirii tale. Lumineaza-ne prin harul Tau si el va aprinde inimile noastre de iubirea pentru Tine" / "Doamne, am gresit inainte Ta si a Creatiei Tale, iarta-ma pe mine cea nevrednica"
Reply With Quote
Vechi 21.11.2012, 03:27:44
Miha-anca
Guest

Implicit

Raul, am gasit ceva f simplu de facut pentru tine: ieftin, nu faci zgomot si e si gustos!
Salata de morcovi:
Iei morcovii ii speli cu o periuta si ii razi pe razatoare. Pui sare, piper, un strop de ulei si putin otet. Daca vrei sa fie deosebit de gustoasa salata, pui niste seminte de floarea soarelui, ustoroi (praf), crutoane si eventual patrunjel verde.
Este salata mea preferata. Sper sa-ti placa si tie. Te satura si nu cade greu.

La fel: salata de sfecla. Aici pui hrean in loc de seminte de floarea soarelui.

Vei vedea ca nu iti mai trebuie carne!

Last edited by Miha-anca; 22.11.2012 at 20:01:18.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Postul Craciunului daniil96 Generalitati 68 18.11.2016 01:44:18
Postul Craciunului nu trebuie falsificat Chiorean_Eugen_Petrisor Intrebari utilizatori 15 20.11.2012 12:38:53
Postul Craciunului eduardd Craciunul - Nasterea Domnului 22 11.11.2009 20:35:19
Postul Craciunului jenica Generalitati 44 01.12.2007 00:51:14