![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De asta am zis in exactitate: "(cu siguranta ce intelegem azi ca ortodoxie e ceva din secolul VIII sau IX, dupa ce a fost "rafinata" de cateva ori, in consilii ecumenice). " Cu siguranta Sf. Andrei nu a avut conceptele de consilii ecumenice, precum Crezul, iar crestinatatea lui era diferita de ortodoxia ce o intelegem azi. In rest, ai dreptate, asta a zis Hristos si Pavel, si sunt complet de acord cu tine ca si idee ca ei ca ce ei au zis este complet adevarat. Pot sa iti citez carti de scolari precum Craig Evans (desi e protestant) ce au putut gasi primele referinte la ortodoxie (cel putin la nivel de manuscrise) complet definite abia in secolul IV. Pana atunci el a numit crestinatatea ca "proto"-ortodoxie si era impreuna cu alte miscari in crestinatate precum gnostici, diosetici, si altii. Multumesc de clarificarile despre nunta. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Biserica ortodoxa sunt credinciosii iar cap al bisericii este Hristos ,nu Papa ,cum declara catolicii .De aici se vede ratacirea catolica. |
|
|||
|
|||
![]()
Dumneavoastra aveti multe cunostinte despre biserica dar nu cunostintele ne mantuiesc.
Va lipseste trairea specifica slujbelor ortodoxe care dovedesc prezenta sf.Duh in viata credinciosilor ortodocsi. Dumnezeu sa va miluiasca ! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Crestinii din secolul I, daca ii intrebai exact ce cred, nu erau complet de acord cu crezul, nu stiau in mod necesar ce e un consiliu ecumenic, foarte multi nu intelegeau Trinitatea, si nu erau destui martiri sa "umple calendarul" cu sfinti. Ortodoxie e o rafinare a crestinatatii, deoarece erau cu siguranta diosetici si gnostici in primele secole (primul consiliu ecumenic a discutat exact diferenta dintre ortodoxie si gnosticism, cateodata numit aici arianism). |
|
||||
|
||||
![]()
Vezi că ți-a dat eronat goagle informații despre arianism.
|
|||
|
|||
![]()
Am folosit aceasta definitie: http://en.wikipedia.org/wiki/Arianism
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ei au spurcat sfantul Altar ,credinciosii catolici ce sa faca in asemenea situatii? La ortodocsi un preot cazut in desfranare nu are voie sa slujeasca sf.Liturghie ,are acces la foarte putine slujbe ,desi nu e cazut total din preotie . Crestinii din sec.I erau de acord cu Crezul ,deoarece Crezul e o marturisire de credinta ,nu face decat sa sintetizeze adevarurile scrise in sf.Evanghelie Crestinii din vechime stiau foarte bine ce este sf.Treime ,cateheza se facea foarte temeinic atunci si ei se impartaseau des ,fiind mai putin pacatosi decat crestinii din zilele noastre. Dumneavoastra faceti niste afirmatii nefondate ,noi avem cartile sfintilor parinti ,Patericul egiptean. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Crezul a fost definit dupa dezbatere a primului consiliu ecumenic, ca nu a fost consens inainte de consiliul de la Niceea. Si a fost facut tocmai ca sa defineasca natura lui Iisus, ca fiind simplu om sau Dumnezeu. La fel si cu iconoclasmul din secolul VII, nu orice crestin a crezut ca icoanele fac parte din ortodoxie, cel putin nu tot timpul, si stilul bizantin nu exista in secolul I. Insa plecand din secolul IX, in marea majoritate a ortodocsilor, nu pot sa infirm ca in detaliile importante, ortodoxia nu s-a schimbat mult. Last edited by Ciprian Mustiata; 23.11.2012 at 11:53:08. |
|
||||
|
||||
![]()
Și tu zici că vrei să te cununi?
Mă, tu nu vii aici doar pentru asta, vorba bancului cu vânătoru' și ursu'. ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Nu vin sa ma cunun pe forum, ci doream sa aflu daca se poate prin hartie episcopala sau alta modalitate. Dar cum am inteles ca nu se poate, probabil ca trebuie sa termin cu discutiile pe aici. Ai dreptate, nu venisem pe forum sa aflu doar ca nu se poate, ci sa aflu ca se poate si sa aflu niste detalii, dar se pare ca nu le-am primit.
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Care sunt fobiile voastre? | Bast-et | Intrebari utilizatori | 69 | 27.03.2017 20:23:33 |
nunta mixta | monicaelena | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 286 | 22.09.2014 09:52:40 |
problemele noastre + problemele altora = un ocean de probleme | VladCat | Spiritualitatea ortodoxa | 11 | 07.06.2012 09:49:48 |
|