Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.11.2012, 14:34:34
celestial_pottery
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Crestin_Simona Vezi mesajul
Surpriza mare e a fost cand am dat peste: Dune de Frank Herbert.
Publicitate pe site-ul CRESTINORTODOX!!!!!
Serios!!!!!!!!!!! Ati citit cartea/cartile?
Pana cand/unde mai este aceasta CADERE LIBERA a noastra??/????!
E o carte (de fapt, un roman-fluviu) superba.
Reply With Quote
Vechi 29.11.2012, 16:31:51
Crestin_Simona
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de celestial_pottery Vezi mesajul
E o carte (de fapt, un roman-fluviu) superba.
Cand nu eram in clar cu multe lucruri in viata mea, eram de-a dreptul fan acestui roman-fluviu cum il denumesti tu.
Dar, cum am ajuns sa cunosc si sa vad altfel viata, m-am cutremurat de ,,gusturile" mele.
Si revin, NU aici este casa lor!
Reply With Quote
Vechi 29.11.2012, 16:45:56
UNNOOM
Guest

Implicit

Citat:
Pai noh! Ai dreptate! Dar daca vrei sa dai peste casa lor, da clic pe reclama si ajungi acolo!
Reply With Quote
Vechi 29.11.2012, 17:08:02
Crestin_Simona
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de UNNOOM Vezi mesajul
Pai noh! Ai dreptate! Dar daca vrei sa dai peste casa lor, da clic pe reclama si ajungi acolo!
E draguta replica ta si chiar m-ar amuza daca dincolo de aparente nu ar fi atat de primejdios.
Sti parabola acea a lui Iisus Hristos in care ne spune ca nu poate intra hotul in casa omului decat daca il leaga mai intai?
Extrapoland, din usurinta/vointa gasesti si omul care il ajuta pe hot. Din nebagare de seama?
Sau poate exagerez eu?
Reply With Quote
Vechi 29.11.2012, 17:24:54
UNNOOM
Guest

Implicit

Citat:
E draguta replica ta si chiar m-ar amuza daca dincolo de aparente nu ar fi atat de primejdios.
Sti parabola acea a lui Iisus Hristos in care ne spune ca nu poate intra hotul in casa omului decat daca il leaga mai intai?
Extrapoland, din usurinta/vointa gasesti si omul care il ajuta pe hot. Din nebagare de seama?
Sau poate exagerez eu?
Nu exagerati deloc! Tocmai ati aratat cum functioneaza mecanismul "Crime Stop" si "Politia Gandurilor" a lui Orwell !

http://www.oxigen2.net/2011/10/anno-domini-35-orwell/
Reply With Quote
Vechi 29.11.2012, 17:44:43
UNNOOM
Guest

Implicit

@SIMONA

In ce consta pericolul acelui roman sf?
L-ati citit si ati vazut ca este periculos?
Reply With Quote
Vechi 29.11.2012, 17:24:10
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Religia: Ortodox
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Citat:
Cand nu eram in clar cu multe lucruri in viata mea, eram de-a dreptul fan acestui roman-fluviu cum il denumesti tu.
Dar, cum am ajuns sa cunosc si sa vad altfel viata, m-am cutremurat de ,,gusturile" mele.
ce e asa rau la Dune?
Vechi 29.11.2012, 17:45:27
Crestin_Simona
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Patrie si Credinta Vezi mesajul
ce e asa rau la Dune?
Dupa parerea mea, este un ,,foarte" convingator mod de a insinua ca omul se poate autocontrola si controla pe ceilalti cu vrajitoria, vezi Bene Gheserit sau cum le-o mai fiind numit; drogurile, vezi melanjul; libertinajul dus la extreme (a se subantelege care), vezi ultima parte a romanului, clarviziunea, vezi navigatorii si legata tot de droguri - devenind astfel stapan suprem prin el insusi si cu ajutorul patimilor, toate fiind viclean controlate prin tot feluri de intrigi ADICA prin minciuna.
Si nu in ultimul rand asa zis-a ,,conducere inteleapta" si ,,plina de sacrificii" (a se citi tirania) - celui rau - denumit in carte pe fata ca fiind cine este!!!
Sincer, ca si structura si desfasurare, este o adevarata capodopera literara, dar atat. Nici mie nu-mi vine sa cred cat de mult se poate schimba orizontul unui om atunci cand cunoaste adevarul!
Reply With Quote
Vechi 29.11.2012, 17:48:19
UNNOOM
Guest

Implicit

Citat:
Nici mie nu-mi vine sa cred cat de mult se poate schimba orizontul unui om atunci cand cunoaste adevarul!
La ce va referiti? Nu am intuitie feminina ca sa ma prind!
Reply With Quote
Vechi 29.11.2012, 18:14:32
antiecumenism antiecumenism is offline
Banned

Data înregistrării: 07.08.2006
Locație: ROMANIA,jud. Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Literatura si filmele SF sunt in opozitie cu crestinismul

https://carteromaneasca.wordpress.co...-crestinismul/

Filozofia sau mai curând ideologia care stă la baza spiritului SF si care îl generează, este împărtăsită, chiar dacă numai implicit, de toti creatorii de SF. Această filozofie ar putea fi rezumată astfel:
1. Religia în sens traditional este fie cu totul absentă, fie prezentă în mod accidental sau artificial. Chiar ca formă literară, SF-ul este în mod vizibil produsul unei perioade deja “post-crestine” (asa cum este cazul povestirilor lui Poe si Shelley). Universul SF este cu totul secularist, desi în el se amestecă adesea nuante oculte sau orientale. “Dumnezeu”, atunci când este mentionat, este prezentat ca o putere vagă si lipsită de contur, iar nu ca o fiintă personală (de ex. “Forta” din Războiul Stelelor, o energie cosmică care are atât un aspect pozitiv cât si unul negativ). Fascinatia crescândă a omului contemporan fată de temele SF este o reflectare directă a pierderii valorilor religioase traditionale.
2. În centrul universului SF nu se mai situează Dumnezeu, ci omul, dar nu omul asa cum îl cunoastem noi astăzi, ci asa cum va “deveni” el în viitor, conform mitologiei evolutioniste moderne. Desi eroii povestirilor SF sunt în general oameni obisnuiti, nu ei sunt cei care ies în prim plan, ci întâlnirile lor cu diferite tipuri de “supraoameni” ce reprezintă rase “supraevoluate” ale viitorului (sau uneori ale trecutului) care de cele mai multe ori provin “din alte galaxii”.

În general literatura SF – ale cărei idei se află în opozitie diametrală fată de învătătura crestină, dar în concordantă perfectă cu unele scoli filozofice orientale – vede “progresul evolutionist” si “spiritualitatea” în termenii unei depersonalizări crescânde.

3. Umanitatea si lumea viitorului sunt văzute, în termenii SF, ca “proiectii” ale descoperirilor stiintifice celor mai noi; “proiectii” care nu sunt câtusi de putin lipsite de substantă, pentru că ele corespund remarcabil cu realitatea cotidiană a experientelor ocultiste si demonice, asa cum s-au desfăsurat ele de-a lungul tuturor veacurilor.
Iată câteva dintre caracteristicile acestor fiinte “supraevoluate” ale viitorului: comunicarea prin telepatie, capacitatea de a zbura, de a apărea si a dispărea, transformarea aspectului unor obiecte sau crearea de scene si creaturi iluzorii prin “gândirea pură”, miscarea la viteze ce depăsesc cu mult mijloacele tehnologiei moderne, capacitatea de a supune alte persoane propriei vointe, precum si propovăduirea unei filozofii “spirituale” care se plasează “dincolo de orice religie” si care promite sosirea unui timp în care “inteligentele avansate” nu vor mai depinde de materie.
Într-adevăr, toate aceste lucruri se obtin prin nimic altceva decât prin practici sataniste si vrăjitoresti tipice.

Într-un cuvânt, literatura SF a secolului XX este în ea însăsi un semn grăitor al pierderii valorilor si mentalitătii crestine în interpretarea lumii. Ea a devenit un puternic vehicul de diseminare a unei filozofii necrestine asupra vietii si istoriei, manifestând mai curând, pe fată sau în ascuns, influente ocultiste si orientale. Si tot această literatură, într-o perioadă crucială de criză si tranzitie a civilizatiei umane, a constituit o fortă de prim ordin în crearea sperantei si a stării de asteptare actuale a “fiintelor extraterestre”, care vor veni si vor rezolva problemele omenirii, călăuzind-o către o nouă eră “cosmică” a istoriei sale.
Pretinzând că este “stiintifică si nereligioasă”, literatura SF în realitate este un mijloc propagandistic de vârf (de formă secularistă) în mediatizarea “noii constiinte religioase” ce invadează omenirea, pe măsură ce crestinismul autentic supravietuieste în arii etnice si geografice tot mai restrâns."

(Cuv. Seraphim Rose – Ortodoxia si religia viitorului)
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cum m-a ajutat pe mine site-ul CrestinOrtodox? Nicole_Alma Intamplari adevarate 5 27.09.2010 11:03:50
O noua infatisare a site-ului CrestinOrtodox admin Reguli generale de utilizare a forumului 81 16.03.2010 19:28:50