Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.12.2012, 12:36:04
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Cosmin3 Vezi mesajul
Daca vorbim doar in teorie probabil ai dreptate, dar problema e ca si omul acela nu merita judecat de noi/ei, asa cum nici eu n-am dreptul sa-i judec pe cei care-l judeca in acele comentarii.

Da, in unele cazuri e vina omului, dar putine. In alte cazuri este vina unui om, dar a altui om, nu al celui agresat. Si sunt si cazuri cand se poate spune doar "asa a dat Dumnezeu".
Dar de la asta constant sa dai vina doar pe cei muscati, e cale lunga. Iarasi ajungem la judecata aproapelui care, la fel, favorizeaza animalele in detrimentul oamenilor.

Cum am mai spus mai sus, sunt impotriva chinuirii animalelor, ba chiar le iubesc. Problema e ca in cartile sfinte ortodoxe vad exemple cum animalele nu sunt puse pe acelasi nivel sau mai mare ca oamenii ci dimpotriva, mai jos. Deci logic, ar trebui sa iubim oamenii mai mult decat animalele. Ar fi frumos daca am putea avea o dragoste infinita pentru toti si toate, dar cum numai Dumnezeu e infinit, ma multumesc sa aloc din dragostea mea finita mai mult oamenilor.
Uite, chiar eu imi fac mea culpa in aceasta privinta: acu ceva ani de zile am avut pisici in casa (nu multe dar constant 1..2). Mai ieseau pe afara cateodata. Asta pana cand le-au omorat vecinii. Pe moment m-am suparat pe ei pentru asta dar am inteles ca nu-i bine sa judec pe altii.
De atunci n-am mai tinut animale in casa - unul din motive fiind ca nu as mai fi suportat iar pierderea lor in acest mod. Altul fiind ca toate resursele mele le "canalizez" acum spre ajutorarea saracilor. Adapostirea si hranirea animalelor e si ea buna, dar nu se compara cu cea a oamenilor.
Stiu ca si acesta e un subiect "delicat" pentru iubitorii de animale...
Ca veni vorba, scuze ca ma laud, mentionez aceasta doar ca sa arat ce e mai important in opinia mea.

Partial asa e, dar totusi sunt si ceva adulti pe acolo + daca pe oameni nu-i faci sa inteleaga de tineri ca asa ceva nu e bine, degeaba mai incerci la batranete. Acu nu ma erijez eu in cine stie ce "somitate morala" dar totusi trebuie luata o atitudine...

Si crezi ca e mai uman ca lucratorii de la abatoare sa se bucure de banii obtinuti din suferinta si sangele unor necuvantatoare? Sau pescarii de banii obtinuti pe prinderea si inghetarea pestilor? Singura diferenta reala e ca e sansa mult mai mica ca noi sa fim prin preajma sa le simtim suferinta. Dar pentru animale nu e mare diferenta.
Si mie imi place sa mananc cateodata carne dar sa nu stiu cum a ajuns in magazine. Dar vad asta in sufletul meu si de aceea ma feresc sa judec pe vanatori, pescari etc.
De acord ca motivatia lor de multe ori nu e buna (ca nu o fac de foame) dar totusi...
A, ca veni vorba, a fost un articol despre cineva care a prins o caracatita si s-a laudat cu asta. Comentatori din toata lumea l-au condamnat dur, unii l-au chiar amenintat cu moartea. De acord ca motivatia lui nu e asa de buna, dar sa-l ameninti cu moartea pentru ceva ce Dumnezeu ne-a ingaduit sa facem...
Pai tocmai ca Dumnezeu nu ne-a ingaduit sa fim cruzi,sa prindem caracatite si alte vietati sa ne laudam cu ele si sa postam poze pe FaceBook.
Domnul ne-a ingaduit doar sa le mancam atunci cand nu mai putem,fiind prea slabi...desi la inceput omului i s-a dat"toata iarba cu samanta ei".
De aici si pana a te distra omorand o vietate,se incadreaza la cruzime,si oricat doresti sa-mi faci placut acest gen de oameni,nu se poate.
Adica sa inchid ochii la cruzimea,teribilismul si infatilismul unora si sa-mi zic in sine:deh,sunt oameni trebuie sa-i iubesc mai presus decat orice ,nu se cade sa-i mustru ca acum baga un caine in acid sulfuric ,asa cum sunt ei,trebuie sa-i accept si iubesc ca sunt oameni si noi suntem stapanii lumii,deci ne permitem sa distrugem cat mai multe din mediul inconjurator".
Oameni sau jumatate de oameni ,oricum ar fi trebuie sa-i mustram daca o iau razna cu purtarile lor .Daca un barbat isi bate femeia ,nu sari sa-i desparti?
Daca unul bate un animal nu ti-e mila sa-l rogi pe stapan sa nu-l mai bata?? Asta inseamna ca desconsideri omul??
Nu,inseamna ca urasti violenta in oricare dintre forme apare ea.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.

Last edited by Yasmina; 04.12.2012 at 12:40:02.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Din lumea animalelor! UNNOOM Teologie si Stiinta 19 17.07.2014 23:07:04
4 oct Ziua Mondiala a Animalelor heaven Generalitati 0 04.10.2011 09:17:37
calugar versus ghid bogdan2010 Calugarul 5 10.01.2011 20:27:24
Mesajul PF Bartolomeu cu ocazia Zilei mondiale a mediului mihailt Stiri, actualitati, anunturi 3 10.06.2009 20:06:51
LUMEA ANIMALELOR Catalina Generalitati 5 06.06.2007 15:46:44