12.01.2013, 01:17:44
|
Junior Member
|
|
Data înregistrării: 11.01.2013
|
|
Citat:
În prealabil postat de ioanna
Daca cunosti istoria tatuajelor atunci stii ca e o diferenta semnificativa intre tatuajele antice, tribale si cele de acum si nu ma refer strict la desen. Tatuajele marcau trecerea la diferite etape ale vietii , iti indicau pozitia sociala si rangul in cadrul colectivitatii(tribului), fiind semne recunoscute de toti, deci aveau rol de identificare a persoanei intre indivizi. Societatea a evoluat, obiceiurile s-au schimbat, conducatorul nu mai trebuie sa se tatueze pentru a fi recunoscut s.a.m.d pentru ca normele sociale sunt altele. Sa-ti faci acum un tatuaj vizeaza interesul personal, nu cel colectiv, iar cei care-si fac, o fac dintr-un capriciu, un moft de moment, pentru a iesi in evidenta, pentru a-si arata apartenenta la ceva/cineva ,pentru a depasi o anumita trauma sau pentru ca are tendinte de autodistrugere. Gandeste-te bine la ce vrei sa faci si nu uita ca tu esti o fiinta cautatoare, altul in fiecare zi, nu incremenit in timp.
p.s daca nu te razgandesti si iti vei face totusi tatuajul, fii atent ce desen alegi si la cine mergi. Nu uita ca ai nostri nu-s Hannah, Corey sau Kat von D. 90% din tatuajele pe care le-am vazut la unii si altii sunt inforator de kitchoase,iar daca forma nu reflecta fondul(semnificatia), mai bine lipsa.Tu pe fratele tau oricum il iubesti, iar el vede asta, chiar si fara un desen pe corp.
|
bv Ioana vad ca ai citit putin pe net despre tatuajele tribale,dar putin ,oricum eu vroiam sa imi pun un cercel si daca tu crezi ca as fi vrut sa fac lucrul asta doar ca sa par ''cool'' asa cum zici tu,atunci nu mai stateam pe forum sa cer parerile voastre corect?
|