Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.01.2013, 01:17:40
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
BOR a dat un comunicat prin care arata ca cipurile nu sunt o problema spirituala, cum de altfel au facut si alte Bisrici Ortodoxe, problema fiind, in masura in care exista, de ordin social.
Voi o tineti una si buna ca sunt o problema spirituala.

Deci cred ca s-a lamurit cine este pe pozitii sectare.
Citat:
Sectarul are intotdeuna pregatit raspunsul: BOR nu e BOR, nu sunt Episcopii, Sinodul, BOR sunt doar ei care cred in ceea ce vor ei sa creada.

Aceeasi idee o gasesti la stilisti, de altfel sunt semne ca "razmerita cipurilor" sa fie rezultatul unei "interventii" stiliste in BOR si nu m-as mira ca persoana care se ascunde in spatele numelui "antoniap" sa fie stilist.

Stilistii BOSV si-au declarat pozitia "anticip" inca de cand a inceput scandalul in BOR cu "cipisoarele".
Se poate vedea aici, pe pagina lor oficiala ca sunt promotori ai intregii game de argumente paranoide cu pretentii spirituale care tine de aceasta superstitie sectara.

Uite si comunicatul BOR:

http://www.patriarhia.ro/ro/documente/comunicat_80.html

Celelalte pozitii ale altor Biserici Ortodoxe in aceasta problema sau altele asemanatoare, se pot consulta aici:

http://www.ortodoxmedia.com/docs/pre...lectronice.pdf
AlinB, te rog arata-mi unde scrie ca cipurile nu sunt o problema spirituala. Eu nu am gasit exprimat acest lucru.
Vechi 21.01.2013, 01:22:17
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
AlinB, te rog arata-mi unde scrie ca cipurile nu sunt o problema spirituala. Eu nu am gasit exprimat acest lucru.
Vad ca atunci cand e vorba de un comunicat oficial BOR, te pricepi f. bine la bagat capul in nisip, dar la surse "alternative" de (dez)informare nu aplici aceasi politica.
Vechi 21.01.2013, 01:29:11
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Vad ca la bagat capul in nisip te pricepi f. bine :)
Nu ma refer la cipurile implantate, ca nu am ajuns inca acolo... ci la cele din pasaport cu date biometrice.

Deci: unde e paragraful in care se vorbeste despre cipuri, si anume ca nu sunt o problema spirituala?!?

Singura indicatie pe care o da Patriarhia este, ca cel pe care constiinta nu il lasa sa-si faca pasaport cu date biometrice, sa renunte la el si sa nu si-l faca. Mai adauga: pasaportul e un drept, nu o obligatie!

Ia, sa vedem, cine baga capul in nisip?!?
Vechi 21.01.2013, 01:29:19
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
Din pacate, prin acest comunicat, nu poti sa-ti argumentezi pozitia ta procipista si nici acuzele pe care le aduci colegilor de forum. Nu cred ca esti tu cel mai indicat sa vorbesti in numele BOR.
Vechi 21.01.2013, 15:21:11
Crestin_Simona
Guest

Implicit

Citat:
,,2. Constată că însăși opinia Comisiei Europene exprimată, la 16 martie 2005, prin Grupul European pentru etica în știință și noile tehnologii este împotriva implantării în corpul uman a cip-ului electronic: „utilizarea pentru scopuri nemedicale a implanturilor de informare și comunicare constituie o potențială amenințare la demnitatea umană și societatea democratică” (pct. 6.4), iar „implanturile destinate supravegherii ... ar putea fi folosite de către autoritățile statale, indivizi sau grupuri pentru a crește puterea lor asupra altora” (pct. 6.4.4). "
Vechi 21.01.2013, 15:37:27
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
Sectarul are intotdeuna pregatit raspunsul: BOR nu e BOR, nu sunt Episcopii, Sinodul, BOR sunt doar ei care cred in ceea ce vor ei sa creada
Sfantul Sinod n-a dat un comunicat in care sa echivaleze pasaportul biometric cu lepadarea sau pre-pecetluirea cum tot spun unii si sa indemne crestinii sa-l respinga, ci a militat sa existe posibilitatea de a alege, in cazul in care unii sunt tulburati de "cip", sa nu li se impuna. Desigur, un om obsedat de cip poate desconsidera Sfantul Sinod, daca acesta nu interpreteaza textul Scripturii la fel ca si el si mai si pretinde ca interpretarea sa sau a altuia e norma soborniceasca, nu ceea ce spune Sinodul.

Last edited by ioanna; 21.01.2013 at 15:41:59.
Vechi 21.01.2013, 15:48:37
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Sfantul Sinod n-a dat un comunicat in care sa echivaleze pasaportul biometric cu lepadarea sau pre-pecetluirea cum tot spun unii si sa indemne crestinii sa-l respinga, ci a militat sa existe posibilitatea de a alege, in cazul in care unii sunt tulburati de "cip", sa nu li se impuna. Desigur, un om obsedat de cip poate desconsidera Sfantul Sinod, daca acesta nu interpreteaza textul Scripturii la fel ca si el si mai si pretinde ca interpretarea sa sau a altuia e norma soborniceasca, nu ceea ce spune Sinodul.
In cazul acesta poti sa iei linistita pasaportul cu date biometrice, ioanna. In rest, lasa rautatile, ca nu sunt bune la nimic.
Vechi 21.01.2013, 15:50:31
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Vreau si eu sursa.
Pfiuu, nu mai rețin. Știu că erau profeții ale părintelui Ilarion Argatu.
Vechi 21.01.2013, 15:52:13
Crestin_Simona
Guest

Arrow Ce ar fi sa ajungem noi forumisti la un consens?

Trebui sa fi tare copil sa crezi ca daca un eveniment din exterior te poate afecta, incepand de la starea vremii -pana la mina proasta a sefului care-ti strica toata ziua si tu nu vei fi influentat de ditamai cip-ul implantat in tine...sa fim seriosi!!!

Dar tot la fel de bine trebuie sa facem ascultare si apelez la voi care va contraziceti la nesfarsit:

,,5. Văzând tulburarea provocată de opiniile confuze și contradictorii cu privire la noile pașapoarte biometrice, Sfântul Sinod îndeamnă clerul, monahii și credincioșii să rămână statornici în credința în Mântuitorul Iisus Hristos, Biruitorul iadului și al morții, să sporească în rugăciune și fapte bune, viețuind creștinește în familie, mânăstire și societate, fără a răspândi panică și îngrijorare prin preocupare excesivă pentru lucruri trecătoare. Astfel, Dumnezeu ne va lumina, ne va apăra de tot răul și ne va ajuta să săvârșim binele."

http://www.patriarhia.ro/ro/documente/comunicat_80.html
Vechi 21.01.2013, 15:53:12
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
In cazul acesta poti sa iei linistita pasaportul cu date biometrice, ioanna. In rest, lasa rautatile, ca nu sunt bune la nimic.
Exact. Daca vrei il iei, daca nu, nu, iar cei care resping pasaportul biometric din motive religioase n-au niciun drept sa-l acuze de necredinta pe cel care il accepta, cand insasi Biserica nu o face. Acuzele de lepadare sau de pacat raman simple rautati aruncate.

Last edited by ioanna; 21.01.2013 at 15:55:43.
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cipurile RFID supuse atentiei publice Iustin44 Generalitati 162 15.12.2013 21:55:02
Cardul De Sanatate Cu CIP RFID 666 Devine Obligatoriu De La 1 Ianuarie 2013 myself00 Generalitati 1 03.01.2013 21:37:21
Inca un thread despre cipurile RFID implantate Delirul Generalitati 19 13.10.2010 17:37:53
Noile permise au cip RFID ? axios Generalitati 9 12.09.2010 02:13:34