Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.01.2013, 00:46:38
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
O frica fireasca de ceva rau este necesara, este justificata. Un om iubitor de adevar, traieste in adevar, promoveaza adevarul si ia atitudine in masura puterilor sale pentru ca adevarul sa triumfe sau macar respinge viclenia si minciuna, indiferent cum il percep si-l catalogheaza cei din tabara adeversa.
Și mai promovează adevărul, nu pentru îi este frică de ceva, ci doar când este nevoit să mărturisească adevărul.
Vechi 20.01.2013, 07:07:45
Miha-anca
Guest

Implicit

Oare afirmatia Cuv. Seraphim Rose "E deja prea tarziu!" ne indemna la liniste?

"Scopul meu nu este sa va înspaimînt, ci sa va atrag atentia la ce se petrece în jurul nostru. Cu adevarat ca este chiar mai tîrziu decît credeam cu totii: Apocalipsa se întîmpla chiar acum. Si cît este de trist sa vezi crestini, mai ales tineri ortodocsi, peste capetele carora pluteste amenintator aceasta tragedie incalculabila si care cred ca pot duce mai departe ceea ce ei numesc „o viata normala” în aceste vremuri cumplite, facîndu-se parte integranta din capriciile acestei generatii stupide, care se auto-divinizeaza, absolut inconstienta de faptul ca paradisul nebunilor în care traim este pe cale sa se prabuseasca, absolut nepregatita pentru vremurile de disperare spre care ne îndreptam."

http://www.razbointrucuvant.ro/2008/...dinta-noastra/
Vechi 20.01.2013, 09:37:26
N.Priceputu
Guest

Implicit

Cred că ne îndeamnă la conștientizare și la pocăință. Iar din pocăință vine și liniștea. Poate știți fotografia chipului cuviosului Serafim în sicriu: cât de senin și zâmbitor era!
Vechi 20.01.2013, 14:34:44
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Și mai promovează adevărul, nu pentru îi este frică de ceva, ci doar când este nevoit să mărturisească adevărul.
In Slujba marturisirii din Aghiasmatar, p. 71, apare un ghid de spovedanie pentru preoti in care tainuirea unei nedreptati ce urmeaza sa vina asupra oamenilor este considerata pacat:
,,Ai stiut de vreo nedreptate ce avea sa vina asupra oamenilor si nu te-ai silit, cu cuvantul, dupa putinta, a ajuta pe cei primejduiti si a opri nenorocirea?''

Asadar, da, avem obligatia sa marturisim adevarul spre slava lui Dumnezeu si spre ajutorul aproapelui. Daca aproapele cade in pacat din pricina tacerii noastre, avem si noi pacat.
Vechi 21.01.2013, 01:11:18
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
In Slujba marturisirii din Aghiasmatar, p. 71, apare un ghid de spovedanie pentru preoti in care tainuirea unei nedreptati ce urmeaza sa vina asupra oamenilor este considerata pacat:
,,Ai stiut de vreo nedreptate ce avea sa vina asupra oamenilor si nu te-ai silit, cu cuvantul, dupa putinta, a ajuta pe cei primejduiti si a opri nenorocirea?''

Asadar, da, avem obligatia sa marturisim adevarul spre slava lui Dumnezeu si spre ajutorul aproapelui. Daca aproapele cade in pacat din pricina tacerii noastre, avem si noi pacat.
Asta nu e o scuza pentru a raspindi idei sectare, chiar daca cel care le raspandeste crede eventual ca ar fi corecte.
Vechi 21.01.2013, 01:32:48
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Asta nu e o scuza pentru a raspindi idei sectare, chiar daca cel care le raspandeste crede eventual ca ar fi corecte.
Cred ca nici nu stii ce inseamna cuvantul ,,secta''. Dar nu-i nimic, apelam la Google:

SÉCTĂ, secte, s. f. Comunitate religioasă desprinsă de biserica oficială respectivă; p. ext. grup (închis) alcătuit din adepții unei doctrine (filozofice sau politice). – Din fr. secte, lat. secta.

Biserica Ortodoxa Romana nu e procipista, asa sa stii. Asa ca ideile tale nu sunt corecte. Nu le numesc sectare, ci antihristice!
Vechi 21.01.2013, 01:35:13
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Cred ca nici nu stii ce inseamna cuvantul ,,secta''. Dar nu-i nimic, apelam la Google:

SÉCTĂ, secte, s. f. Comunitate religioasă desprinsă de biserica oficială respectivă; p. ext. grup (închis) alcătuit din adepții unei doctrine (filozofice sau politice). – Din fr. secte, lat. secta.

Biserica Ortodoxa Romana nu e procipista, asa sa stii. Asa ca ideile tale nu sunt corecte. Nu le numesc sectare, ci antihristice!
BOR a dat un comunicat prin care arata ca cipurile nu sunt o problema spirituala, cum de altfel au facut si alte Bisrici Ortodoxe, problema fiind, in masura in care exista, de ordin social.
Voi o tineti una si buna ca sunt o problema spirituala.

Deci cred ca s-a lamurit cine este pe pozitii sectare.
Vechi 21.01.2013, 01:50:29
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
BOR a dat un comunicat prin care arata ca cipurile nu sunt o problema spirituala, cum de altfel au facut si alte Bisrici Ortodoxe, problema fiind, in masura in care exista, de ordin social.

Prezinta-mi si mie acel comunicat!

Daca e adevarat, e o pozitie personala a unor ierarhi, nu a Bisericii Ortodoxe Romane. Biserica Ortodoxa Romana apara interesele enoriasilor ei. Biserica Ortodoxa Romana sunt si eu si toti cei care dam marturie adevarata. Cine vesteste o alta evanghelie si o alta Apocalipsa se situeaza intr-o pozitie delicata, in afara Bisericii, indiferent cine ar fi. Si nu trebuie ascultat nici daca ar fi inger de lumina. Cum sa-i trimita pe enoriasii sai in bratele antihristului?

Last edited by antoniap; 21.01.2013 at 01:55:09.
Vechi 21.01.2013, 01:55:00
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Prezinta-mi si mie acel comunicat!

Daca e adevarat, e o pozitie personala a unor ierarhi, nu a Bisericii Ortodoxe Romane. Biserica Ortodoxa Roamana apara interesele enoriasilor ei. Biserica Ortodoxa Romana sunt si eu si toti cei care dam marturie adevarata. Cine vesteste o alta evanghelie si o alta Apocalipsa se situeaza intr-o pozitie delicata, in afara Bisericii, indiferent cine ar fi. Si nu trebuie ascultat nici daca ar fi inger de lumina. Cum sa-i trimita pe enoriasii sai in bratele antihristului?
Stai, Antonia. Mai intai sa citim acel comunicat, despre care vorbeste AlinB; apoi sa ne exprimam.
Vechi 21.01.2013, 01:53:33
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:

Esti amabil sa postezi aici acest comunicat ca sa poata citi toata lumea ce se spune acolo?
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cipurile RFID supuse atentiei publice Iustin44 Generalitati 162 15.12.2013 22:55:02
Cardul De Sanatate Cu CIP RFID 666 Devine Obligatoriu De La 1 Ianuarie 2013 myself00 Generalitati 1 03.01.2013 22:37:21
Inca un thread despre cipurile RFID implantate Delirul Generalitati 19 13.10.2010 18:37:53
Noile permise au cip RFID ? axios Generalitati 9 12.09.2010 03:13:34