![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu pot. Si nici nu pot sa vreau, de ma intelegi... Ce stiu eu? Am spus doar atat, pur si simplu.
Cat priveste natura, ea e Dumnezeiasca. Este Harul, asa cum Il percepe omul, uneori, in clipe rare.... Gasesti in Filocalia mai multe... Precum si la cuviosi din zilele noastre. Pe forum sunt cateva threaduri despre rugaciune, despre sfinti, despre har etc. Gasesti pe acolo, de ai putin timp sa investesti. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pamantul se invarteste in jurul Soarelui datorita unei forte, pe care oamenii au botezat-o forta gravitatiei. Suntem intr-un caz in care iubirea si sentimentele le lasam la o parte un pic, fiind vorba despre niste obiecte neinsufletite. Daca Iisus este lumina lumii in sensul in care n.priceputul il zice, atunci cum isi manifesta Iisus lumina in acest caz al gravitatiei ? Presupunand ca da, Iisus a creat si Soarele si Pamantul. Acum in momentul asta, la mult timp dupa geneza, cum se manifesta lumina lui Iisus in cazul gravitatiei ? Last edited by iliegh; 02.02.2013 at 21:04:02. |
|
|||
|
|||
![]()
@Cezar : Nici un raspuns.
Vezi, de aia zic eu ca religia trebuie sa se limiteze doar la aspectul etic/moral al existentei, si nu ar trebui sa se bage in chestiuni de geneza si cauza-efect. Adica, practic religia nu trebuie sa aibe ca scop explicarea existentei, ci doar imbunatatirea spirituala a oamenilor. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Last edited by ioanna; 02.02.2013 at 21:18:58. |
|
|||
|
|||
![]()
Care e sensul gravitatiei ?
|
|
|||
|
|||
![]()
@iliegh: până îți răspunde ioanna, pot să-ți ofer eu un gând: Dacă n-ar fi gravitația, bumerangul nu s-ar mai întoarce în mâna care l-a aruncat. Mai mult, toate s-ar risipi, nimic nu s-ar mai aduna, totul ar deveni un haos.
|
|
|||
|
|||
![]() -ca tot vorbim despre moarte.. mie mi-a placut ce a zis Marin Sorescu: "De ce oamenii își pierd timpul cu lucruri care nu le folosesc după moarte? "
Last edited by antiecumenism; 02.02.2013 at 21:46:35. |
|
||||
|
||||
![]()
Scopul gravitatiei nu-l poti separa de sensul altor legi fizice pentru ca se combina cu ele in guvernarea universului mentinand ordinea si echilibrul acestuia, ca intr-o matematica a relatiilor, exprimand totodata rationalitatea universului.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Când nimic nu ai a spune, Înșirând cuvinte goale Ce din coadă au să sune. Dar când inima-ți frământă Doruri vii și patimi multe, Ș-a lor glasuri a ta minte Stă pe toate să le-asculte, Pentru-a tale proprii patimi, Pentru propria-ți viață, Unde ai judecătorii, Ne'ndurații ochi de gheață? Ah! atuncea ți se pare Că pe cap îți cade cerul: Unde vei găsi cuvântul Ce exprimă adevărul?" |
|
|||
|
|||
![]() Citat: