![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De exemplu, acum cateva posturi cineva spunea ca sufletul dupa moarte se alatura luminii, iar acum nu, in timpul vietii daca iti smeresti inima vezi de fapt lumina. E halucinant, fiecare are o interpretare proprie a luminii si a tuturor chestiilor astea legate de Dumnezeu. Eu va pun o intrebare simpla tutror celor care vad doar lumini: in final cine plateste factura la lumina ? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Ca să apropiem un pic punctele de vedere, hai să spunem că Lumina (și e vorba de Hristos) va fi văzută mai limpede, va străluci mai tare dincolo.
|
|
|||
|
|||
![]()
@ cezar:
dacă ar fi să aplic o interpretare alegorică la parabola ta (sic!), aș zice că cel care aruncă bumerangul este însuși Dumnezeu, iar bumerangul este omul, care tinde să se întoarcă la Creator, trecând prin repetate schimbări de perspectivă asupra pământului, asupra cerului... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
asta era prea evident ca sa merite un post. Ceea ce nu era evident era daca omul stie ca se departeaza de Dumnezeu sau nu. Sau macar daca stie ca cineva l-a aruncat. Last edited by iliegh; 02.02.2013 at 20:33:28. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ca acest ghid trebuie urmat de toti oamenii sunt de acord. Crestinii sunt cei care il propovaduiesc. Ce era asa de greu de explicat ? Deci nu straluceste nimic nici aici nici dincolo. Last edited by iliegh; 02.02.2013 at 20:29:46. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Însă nu de învățături impersonale e vorba, ci de o legătură și un dialog de la Persoană la persoană, de la Luminător la luminat, de la Sursa vieții la beneficiar. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asta e problema pe care o intampin cel mai des. Voi, cei invatati in religia crestina mai mult decat mine, mereu amestecati lucrurile. Cand vorbim despre geneza lucrurilor, o dati pe sentiment, pe iubire, pe faptul ca nu poti intelege daca nu ai iubire. Cand e vorba de lumina spirituala, voi ziceti ca nu, acea lumina nu este numai spirituala, e mai mult. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Despre ce altceva sa vorbim? Despre cine altcineva? Si cum sa nu fii cuprins si tu, chiar de esti ticalos cum iata, eu chiar sunt, cum sa nu fii si tu cuprins de iubire? (Eu m-am straduit sa ma opun dar, iti marturisesc, nu am putut sa-I fac fata... Din pacate uit mereu experienta si iar ma straduiesc si tot asa o tinem... din stradanie in stradanie, ca, vezi lucru mare, eu am mereu rabdare cu Dumnezeu... Vezi cum e omul pacatos, Ilie? Rabduriu... in pacatele lui nenorocite...) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Acesta este sensul la care te referi? nu inteleg