![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Ar putea detensiona relatiile dintre Biserica Ortodoxa si Biserica Greco-Catolica? Daca ar vrea sa faca asta, ar putea-o face si de la Vatican. Cu ce sa se implice IPS in viata publica?
|
|||
|
|||
|
Ales pe viata si sa-si dea demisia... suna atat de ciudat petru noi...
|
|||
|
|||
|
Poate suna naiv intrebarea, dar la ortodocsi cum e? Isi poate da demisia un patriarh? E scris in vreun document oficial al Bisericii vreun articol in acest sens? Vreo hotarire sinodala etc. S-a intamplat vreodata in istoria Ortodoxiei un eveniment asemanator?
Ma iertati pentru naivitate, insa m-a surprins foarte tare stirea despre demisia suveranului pontif. |
|
|
||||
|
||||
|
Da frate. Patriarhul Teoctist și-a dat demisia în ’90 în semn de căință pentru cedările din anii ultimi ai epocii trecute.
Inițial acceptată demisia, Sfântul Sinod l-a rechemat
|
|||
|
|||
|
Aha! N-am stiut... Multumesc, Dragos.
Intre timp mi-am adus aminte ca unul dintre sfintii nostri mari si indragiti, de nu ma insala memoria chiar Sfantul Isaac Sirul, s-a retras din functie (sau parca a si fost presat sa o faca), raminind la isihia pe care o indragea, tot restul vietii. Dar era episcop, nu patriarh. |
|
|