Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.02.2013, 20:02:03
bogdan81 bogdan81 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2011
Implicit

Si inca ceva. Fraza ca "omul e animal indumnezeit" apartine unui teolog modern - Panaiotis Nellas. Aratati-mi un singur sfant parinte care afirma ca omul e un animal.
Reply With Quote
Vechi 17.02.2013, 20:09:52
Senior Member

Implicit

Speciatia duce la limitarea potentialului de variatie in interiorul speciei. Cu alte cuvinte, mutatiile adaptative au loc cu pierdere de informatie, nu cu adaugare, astfel ca subspeciile noi au mai putine optiuni de adaptabilitate.
A se vedea cartea savantului Lee Spetner - Not by chance.
Asta contrazice evolutia direct la nivel de ADN. Mutatiile au loc cu pierdere de informatie.
Reply With Quote
Vechi 17.02.2013, 20:59:37
celestial_pottery
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de bogdan81 Vezi mesajul
Si inca ceva. Fraza ca "omul e animal indumnezeit" apartine unui teolog modern - Panaiotis Nellas. Aratati-mi un singur sfant parinte care afirma ca omul e un animal.
Pe vremea cind cei mai multi din Parintii Bisericii au "umblat cu Dumnezeu" pe Pamant, nu exista zoologie. Si e suficient, din pacate, sa na uitam in jur, ca sa vedem un animalism degenerat in actiune. Nu, nici macar animale indumnezeite nu suntem. "Indumnezeite"? Asta deja ar fi urias. Trebuie sa trecem de la "animale imbracate si creatoare de tehnologie" la stadiul susnumit.
Reply With Quote
Vechi 17.02.2013, 22:07:10
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Si evident, nu are nimic in comun cu evolutionismul. Se refera la caderea lui Adam si primirea harului dupa venirea lui Iisus, am aratat asta in alte mesaje, dar pentru Eugen nu conteaza, repeta de luni intregi acelasi lucru, nu are nicio importanta ce argumenteaza ceilalti.
Reply With Quote
Vechi 17.02.2013, 22:12:58
Senior Member

Implicit

Acum unii il fac pe Sf. Siluan si evolutionist.
Saracul Sf. Siluan, daca ar fi stiut cum vor fi interpretate de unii insemnarile lui...
Reply With Quote
Vechi 18.02.2013, 03:56:01
Nastya
Guest

Implicit

Citat:
Acum unii il fac pe Sf. Siluan si evolutionist.
Saracul Sf. Siluan, daca ar fi stiut cum vor fi interpretate de unii insemnarile lui...

Daca vreti sa fiti tendentios, e dreptul dvs. Am vazut ca si domnul cu nume de forum catalin2 impartaseste mirarea si supararea dvs.

N-a spus nimeni ca Sf. Siluan Athonitul e adeptul teoriei lui Darwin. Daca asa interpretati dvs. raspunsurile, citatele etc. Omul e liber.
Poate mai reflectati.
Reply With Quote
Vechi 18.02.2013, 22:46:51
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Nastya Vezi mesajul
Daca vreti sa fiti tendentios, e dreptul dvs. Am vazut ca si domnul cu nume de forum catalin2 impartaseste mirarea si supararea dvs.
N-a spus nimeni ca Sf. Siluan Athonitul e adeptul teoriei lui Darwin.
Eu am spus despre cartea lui Panaiotis Nellas pe are o tot citeaza Eugen, am purtat discutii inainte pe tema asta.
Reply With Quote
Vechi 17.02.2013, 22:13:59
Senior Member

Implicit

Repet si aici mesajul de pe celalalt topic, "teologia ortodoxa si stiinta".

Cel mai important argument pentru un ortodox: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=147

"Odata pe cand staretul inca se afla la Schitul Sfantului Vasilie, a mers pana sus la kirako, la ieromonahul Gherasim. Acolo se afla un oarecare mirean. Staretul s-a apropiat de el si i-a spus:
- Aveti asupra dumneavoastra o oarecare greseala, care insa este grava
- Ce greseala am? a intrebat mireanul.
- Nu cunosc, a raspuns Staretul, dar totusi aveti o greseala foarte grava
- Si nu putem sa o aflam?
- Acum, ziua, nu o putem afla. Daca vrei, vino la noapte jos, la coliba mea(nota personala: Gheron Iosif priveghea intre 10 si 12 ore pe noapte cu Rugaciunea lui Iisus si orice lucru pe care il facea, il facea cu instiintare de la Dumnezeu, in vremea rugaciunii)
- Gheronda, voi veni dupa miezul noptii.
Intr-adevar, la miezul noptii mireanul a mers la coliba Staretului si au inceput sa discute. Iar la sfarsit, ce s-a descoperit? Mireanul,desi era absolvent al Facultatii de Teologie, scrisese o carte in favoarea teoriei darwiniste, cea a evolutiei speciilor!
- Bine, i-a spus Staretul, dar atunci cand expui o teorie, de ce nu-i citezi pe teologii ortodocsi, pe Sfintii Parinti, ci pe altii, pe protestanti, pe evrei, pe masoni... Acestia nu sunt crestini! De ce nu-i citezi pe Sfintii Parinti? Asa se argumenteaza o teorie, fie cu citate din Sfanta Scriptura, fie din purtatorii de Dumnezeu Parinti.
Teologul a primit observatia si a inteles ca are o pozitie gresita fata de aceasta teorie.In cele din urma i-a cerut Staretului sa-i spuna cum de si-a dat seama de aceasta.
- Ieri, i-a raspuns Staretul, cand m-am apropiat de tine, am simtit o duhoare venind dinspre tine si atunci am inteles ca ai asupra ta o oarecare greseala." (Staretul meu Iosif Isihastul, pag. 273-274, cap. "Harisma inainte-vederii si a stravederii Staretului").
Reply With Quote
Vechi 17.02.2013, 22:55:37
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Eu ma intreb cand o sa-si dea unii seama pe cine sustin. Eu personal recunosc ca nu stiu prea multe despre biologie, asa ca ceea ce consider a fi adevarat e mai degraba rodul credintei si a logicii atata cata o am decat a investigarii faptelor. Adica eu nu-mi pot imagina cum apare un anume instinct la un animal nici daca-l lasi 10 miliarde de ani. Si cat am citit, pentru ca am incercat sa inteleg asta, au fost toate pareri de genul " poate ca intr-o zi un manz s-a ridicat cine stie cum pe picioare imediat si asa a avut o sansa mai mare de supravietuire ". Desi cred in minuni asta nu e o demonstratie dragilor, e numai o parere, faptul ca exista un consens al oamenilor de stiinta cu privire la manz nu face acest lucru un adevar.

Dar sa revin, intrebam cand o sa-si dea unii seama pe cine sustin. Deja se fac studii de cativa ani buni pentru a vedea " ce anume ii face pe oameni sa creada in Dumnezeu " . ( Eu ma intreb de ce nu studiaza de ce-s ateii asa de idioti dar asta e o alta discutie, oricum nu ar descoperi pentru ca-s idioti )
Dar simplul fapt ca se "studiaza" asta ne arata foarte clar ca nu vorbim despre naturalism metodologic ci ca vorbim despre naturalism metafizic in care "nu contestam " existenta lui Dumnezeu dar studiem ce-i face pe oameni sa creada in povesti.
Probabil ca intr-o zi ne vor spune ca astia care cred au buba la cap. Deocamdata sunt prea multi care cred dar se lucreaza intens la asta.
Reply With Quote
Vechi 17.02.2013, 23:31:42
EzioAuditore
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
- Acum, ziua, nu o putem afla. Daca vrei, vino la noapte jos, ...
- Gheronda, voi veni dupa miezul noptii.
[/i]
A răspuns Iisus: Nu sunt oare douăsprezece ceasuri într-o zi? Dacă umblă cineva ziua, nu se împiedică, pentru că el vede lumina acestei lumi;
Iar dacă umblă cineva noaptea se împiedică, pentru că lumina nu este în el.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
evolutionismul compromis padrevicentiu Generalitati 476 23.09.2013 04:54:06
De ce evolutionismul teist este o erezie? nadut Teologie si Stiinta 372 27.11.2012 13:41:07
ROMANI , VI SE PREGATESTE CEVA saccsiv Homosexualitatea 170 06.03.2012 15:51:43
Venirea Antihristului ancah Biserica Romano-Catolica 16 23.04.2008 03:29:50
un vis se pregateste sa moara quasar Generalitati 52 03.02.2008 19:58:43