![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Se arunca des, in lupta pentru apararea credintei sau pentru discreditarea ei, cuvantul: holocaust. Domnule, despre ce milioane vorbiti? A omorat Inchizitia milioane de oameni? Vad ca aveti o obsesie. Am mai citit ceva scris tot de dvs. pe un alt topic. Si parca n-am vazut sa dati si sursa informatiei!? Ar fi bine sa dati sursa informatiei; altfel mesajul este incorect si datator de ura si dezbinare. Si cred ca stiti ca un crestin nu trebuie sa aiba obsesii. Obsesia nu e de la Dumnezeu. Aveti un pic de ragaz sa va intoarceti privirea si catre ortodoxia pe care pretindeti ca o aparati? Puteti sa vedeti cam ce-au facut ortodocsii rusi si greci si români de-a lungul acelorasi 500 de ani la care faceti referire? Sfantul Stefan cel Mare cam cati turci, tatari etc. a omorat? Dar Mircea cel Batran, dar Alexandru cel Bun, dar Mihai Viteazu, dar Alexandru Voda Lapusneanu? Dar Vlad Tepes care, crestin fiind (sau n-a fost??), a tras in oameni in țeapă? Crestinii români n-au facut crime tot in numele Crucii? In numele Crucii s-au facut de-a lungul timpului crime de neimaginat. Dar eu am convingerea ca nu le-au facut crestinii, aceia pentru care „”Sa nu ucizi” si „Sa-ti iubesti aproapele ca pe tine insuti” nu sunt bagatele, sunt PORUNCI. Le-au facut niste oameni care se numeau crestini pentru ca s-au nascut asa si au fost botezati. Dar n-aveau traire crestina. Oare cuvantul Sf. Apostol Pavel (Apostolul Iubirii) sa nu mai aiba nici un rasunet in sufletul oamenilor sau in mintea lor? (Spunea cineva, nu mai stiu cine: „Cat de greu este sa starnesti ecoul intr-un cap gol!”) <<In numele lui Hristos Care S-a predat mortii pentru vrajmasii Sai, oamenii sunt deseori gata sa verse sange, nu insa propriul lor sange, ci pe al „fratilor” lor „vrajmasi”. Asa a fost de cand lumea, dar viata staretului a coincis cu o perioada de istorie, in care aceasta deformare a sensului Evangheliei a atins o aploare exceptionala. „Oare aceasta e calea lui Hristos?”, spunea el cu tristete.>>(Viata si invataturile staretului Siluan Athonitul scrise de ucenicul sau, arhimandritul Sofronie, Editia a II-a, Traducerea de pr.prof.dr.Ioan Ica, Editura DEISIS, Sibiu, pag.214). Nu poti sa ceri nimanui sa fie martir. Sa fii martir trebuie sa ai ceva mai mult in suflet. Si sa te ajute Dumnezeu, sa-ti dea puterea sa fii. Si poate nu trebuie sa ne martirizam cu totii. Dar v-ati gandit vreodata ce poate sa simta un parinte (tata sau mama) cand copiii lui, sunt decapitati unul cate unul, pentru ca n-au vrut sa tradeze credinta crestina? Nu putem sa ne dorim generalizarea ideii de sacrificiu suprem al domnitorului Constantin Brancoveanu, prin voia lui Dumnezeu devenit Sfant impreuna cu fiii sai, dar macar trebuie sa ne gandim cand ne permitem sa anatemizam si sa batem campii. Meritam noi sacrificiul Sfintilor Brancoveni? Meritam noi Jertfa Mantuitorului Iisus Hristos? <<Iata motivul pentru care Dumnezeiescul Gura de Aur spunea:”Daca noi am fi cu adevarat crestini, idolatrii ar fi venit la Hristos”. De aceea, noi zadarnicim lucrarea Bisericii prin aceea ca nu mergem pe calea lui Hristos si ducem razboi impotriva ei. >> (Sfantul Nectarie din Eghina, Despre pocainta si spovedanie, (pag.69), Traducere Francisc Stefan Voronca, Editura Egumenita, Galati 2004, Carte tiparita cu binecuvantarea Prea Sfintitului Parinte Galaction, Episcopul Alexandriei si Teleormanului.) Last edited by Nastya; 20.02.2013 at 10:32:09. |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ereziile yoghiste ale Maicii Siluana | mihailt | Biserica Ortodoxa Romana | 54 | 05.03.2014 21:17:15 |
Francmasoneria CONDAMNATĂ de Biserica Romano-Catolică | Decebal | Biserica Romano-Catolica | 1 | 18.08.2012 14:36:50 |
Casatoria intre o ortodoxa si un romano-catolic | oana_dinisoni | Biserica Romano-Catolica | 34 | 21.04.2011 00:18:17 |
Imperiul Romano-Bulgar | sovidiu | Generalitati | 3 | 13.12.2006 15:14:03 |
|