![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Cât ești de milostiv, stăpâne!... Nesperat de mult ne-ai dăruit!
Cât de milostiv este stăpânul nostru cu noi, nevrednicii și păcătoșii... |
|
|||
|
|||
![]()
Ursul hoinărește la 200 de leghe depărtare și voi îi negociați pielea...
![]() Patriarhul Iustin Moisescu ar fi spus la o chermeză clericală de dinainte de 90' , își amintește Dan Ciachir, că "în Biserica Ortodoxă se vorbește prea mult...". Fără să precizeze explicit la ce fel de "vorbire" făcea referire, era destul de limpede din context că încerca să mai domolească șuvoaiele de retorică evlavioasă ce se revărsau necontrolat și teatral peste obștea respectivă. Nu degeaba a lăsat Sfântul Isaac Sirul posterității zicerea: "Pentru orice vorbire e o măsură și pentru orice făptuire e un timp. Orice începe înainte de timpul său sau se prelungește mai presus de măsură, vatămă îndoit și n-are niciun folos" (IS 1, cuvântarea 30)
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Frate Cezare, de ce ma faci sa cred ca tu nu te prea grabesti sa ajungi la "dragoste"? E adevarat ca fratele Leonte, e un pic nedumerit si incurcat, dar nici noi nu-l ajutam sa se lumineze... Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Exact aici e substratul si finetea. Dumnezeu nu este un Nero al cerurilor. Nu are pretorieni care asteapta la panda sa ne altoiasca. Cuvantul lui Hristos are caracter de invitatie la nunta. Nu esti constrans sa mergi la nunta. Daca nu mergi catre Hristos ca si cum ai merge la nunta, geaba toata nevointa ta. Last edited by leonte; 21.02.2013 at 18:41:07. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mie îmi pare hotărât, vehement. Vrea să convingă, folosește chiar și proorociri privind viitorul (cam scurtuț, după gustul meu) credinței noastre. Pe de altă parte eu nu mă consider în măsură să îl ajut pe leonte să se lumineze. Vorbesc foarte foarte serios. Eu imi expun convingerile de credință și atât. Și îmi place să scriu pe forum creștin ortodox. Dacă fac și vreo faptă bună, asta numai Dumnezeu știe. (M-aș bucura să fac, cum să nu!) "Despre partea luminării, însă..." - să ne lumineze pe toți Bunul Dumnezeu! Last edited by cezar_ioan; 21.02.2013 at 22:51:08. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
De ce se scrie iisus cu 2 i si nu cu un i | annajanette | Generalitati | 234 | 12.08.2017 16:49:47 |
Iisus si femeile | tara tara vrem ostas | Generalitati | 67 | 12.08.2011 20:31:41 |
Rugaciunea lui Iisus | MadalinS | Rugaciuni | 8 | 10.04.2011 19:11:36 |
Minunile lui Iisus | Florin Liviu | Generalitati | 24 | 21.01.2011 21:47:33 |
Iisus Hristos | ancah | Biserica Ortodoxa Romana | 10 | 09.05.2008 21:30:22 |
|