![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]()
\\\\\\\\\\\\\\\anulat
![]() Last edited by rainrainbow; 01.03.2013 at 19:42:08. Motiv: modificare |
|
|||
|
|||
![]()
Nu voi putea multumi lui Dumnezeu pentru cate minuni a facut cu mine. M-a salvat de atatea ori, desi nu am meritat, din diverse incercari. Uneori mi-a aratat cat de mult ii iubeste pe cei care fac voia Sa.
Am mers cu ani in urma la parintele Gabriel Nicu. Dansul tinea Sfanta Liturghie intr-un fel de cort care crea o atmosfera arhaica. Tinuta parintelui era in armonie perfecta cu decorul: par lung, barba. Credinciosii stateau pe covorase ori pe paturi aduse de acasa ori chiar pe pamantul gol. Uimita, am gandit: ,,Doamne, suntem ca-n cortul lui Moise!" In timpul predicii, parintele a spus: ,,- Nu-i asa ca suntem ca-n cortul lui Moise?'' |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
parintele Nicu Gabriel?oau este un om sfant a facut minuni si este ceva de genu ca pr.arsenie boca.i am citit acatistu.parca stiu c a fost omorat ca predica adevarul pe timpul comunistilor,asa din auzite stiu asta. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
E important ca avem un rugator pentru noi in ceruri la fel de exigent ca atunci cand era in viata si la fel de dornic de a-si ajuta aproapele. Stia ca va muri la 41 de ani, stia si cum va muri, dar niciodata nu l-am auzit rugandu-se sa traiasca mai mult. In timpul vietii, am putut sa-l cunosc atat cat mi-a permis starea mea duhovniceasca de atunci. In schimb, dupa ce a trecut la cele vesnice, am schimbat impresii, au aparut carti in care s-au adunat marturile mai multora si portretul parintelui a prins contur. De exemplu, odata i-am cerut parintelui sa ma miruiasca si pe ochi, caci aveam deja doua dioptrii pentru distanta. Parintele, m-a miruit, iar eu credeam ca in gluma si ma gandeam ca ,,am facut-o si pe asta'', dar nu ma asteptam la nimic spectaculos. Dupa putin timp, nu-mi mai puteam suporta ochelarii si m-am dus la oftalmolog sa intreb care este cauza. Dansul m-a intrebat cine mi-a recomandat astfel de dioptrii, pentru ca eu nu am nevoie de ochelari! Atunci am cautat explicatii stiintifice, dar ulterior, cu ajutorul altor fii duhovnicesti ai parintelui, mi-am dat seama ca aceasta a fost o minune. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu sunt un fel de Toma, o incapatanata notorie, care chiar are nevoie de astfel de minuni pentru a crede. Da, m-am convins ca exista minuni dumnezeiesti. Sfintii ne ajuta, mijlocesc pentru noi. M-au ajutat si alti sfinti. Uite, azi un alt exemplu. Acasa fiind, am pierdut o foarfeca mica. Am cautat-o peste tot si in final am zis: ,,Iarta-ma, Sfinte Mina, ca te deranjez pentru o foarfeca, dar te rog sa ma ajuti tu s-o gasesc!'' Am bagat mana intr-o punga cu materiale si am scos foarfeca. O asezasem , la vedere, pe materialele dintr-o punga, dar, miscand punga, foarfeca alunecase printre materiale inauntru, iar eu n-o mai vedeam. In plus, uitasem unde am pus-o. M-am bucurat, fireste. Sa-i chemam in ajutor pe Mantuitorul, pe Preasfanta Nascatoare, pe Sfintii Arhangheli si pe sfinti. Slava lui Dumnezeu pentru toate! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
si eu am evlavie la diferiti sfinti,dar daca i as fi cunoscut in realitate nu mi s ar fi parut cine stie ce.de exemplu eu am cunoscut un sfant.m am uitat la el si mi am zis "asa arata un sfant?dar e un om simplu,credeam ca au ceva supranatural,ca stralucesc" nici vorba,sunt prea smeriti si noi nici nu ne dam seama de puterea lor. numai cei smeriti si blanzi vor mosteni imparatia cerurilor,ar fi bine sa ti chemi in ajutor si ingerul pazitor,e un dar de la nastere si e cel mai aproape,cred. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dupa ce il rog pe Inger,dupa o vreme oarecare imi vine un gand:"cauta acolo,acolo este!" Tot asa cand am ceva greu de dus la capat,o corvoada,cer ajutor s-o pot termina cu bine si ce bine ma simt la sfarsit ca am fost ajutata s-o termin fara sa fiu in toane proaste sau epuizata.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
|||
|
|||
![]()
\\\\\\\anulat
![]() Last edited by rainrainbow; 01.03.2013 at 19:43:29. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Minuni adevarate si minuni false-pericolul superstitiilor | Lucian008 | Spiritualitatea ortodoxa | 29 | 08.06.2014 01:40:20 |
va rog!!!spuneti-mi ce sa intamplat !!! | Klapeman | Intamplari adevarate | 9 | 28.07.2010 11:47:06 |
Mi s-a intamplat un miracol? | mehiel | Nunta | 12 | 18.10.2008 12:25:24 |
|