![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]()
Cătălin, citatele pe care le dați și tu, și dobrin7m, Daniel ortodox, antiecumenism ș.a. sunt adevărate, autoritatea părinților la care faceți de fiecare dată apel nefiind pusă la îndoială de niciunul dintre noi.
Diferențele care apar între noi țin de cum punem accentul. Voi puneți cu putere accentul pe limitarea harului la ortodoxie și, prin urmare, pe nemântuirea celorlalți, adunând citate de la toți părinții cunoscuți în sensul ăsta, prin mulțimea lor încercând într-un mod artificial, după părerea mea, să dați greutate preocupării antiecumeniste, pe care eu o consider obsesivă, și care pentru mulți dintre părinții citați de voi n-a fost așa. Părintele Stăniloae, de pildă, are în imensa lui operă probabil câteva fraze cu privire la ecumenism. Accentul pe care îl pune nu este ăsta, cu siguranță, ci cunoașterea lui Dumnezeu și învierea noastră în Hristos. Căci, așa cum au mai spus și alții pe aici, Ortodoxia este despre Înviere. |
|
|||
|
|||
![]()
Sau invers.
Iubire cu dicernământ Cătăline! Dacă ai iubi adevărul, ți-ai iubi și fratele, chiar și de altă confesiune. Model mai bun ca Iisus Hristos nu avem. El i-a iubit pe toți...dacă L-am avea cu adevărat pe Hristos în noi, noi nu am putea urâ pe nimeni, ci doar păcatul. |
|
|||
|
|||
![]()
Tot mai multe Cai dar intr-o exprimare mai filozofica. Daca nu s-a inteles exact, ecumenismul moderat e tot ecumensim, la fel ca cel radical, doar ca sunt doua Cai, sau cum spui in mesajul acesta: imbraca forme exterioare diferite. Ecumenismul moderat e pentru pegatirea constiintei pentru ce ce nu sunt de acord cu ecumenismul radical, spune de fapt acelasi lucrur ca si ecumesnimul radical dar intr-o alta forma, mai acceptabila in special pentru ortodocsi. Daca cineva spune ca si alte culte sunt cam la fel si nu au importanta ereziile afirma acelasi sincretism si o negare a dreptei credinte. Adevarul nu poate accepta neadevaruri.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by catalin2; 27.02.2013 at 15:31:03. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Dar nu folosind mereu apelativul ereticule, ecumenistule.
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dumnezeu a arătat explicit că un astfel de părinte este, care nu se impune nimănui. |
|
|||
|
|||
![]()
Da, Ioana, pe cei aflati in liniste si pace. Ce bine ca mi-ai reamintit!
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Eu mustru si pedepsesc pe toti aceia pe care-i iubesc." Last edited by Crestin_Simona; 27.02.2013 at 16:00:55. |
|