Citat:
În prealabil postat de Miha-anca
Florin-Ionut, ceea ce descrii aici, lucruri constatate si de mine, nu sunt decat tehnici de manipulare.
|
...Tehnici de manipulare!... Macar daca am constientiza in sens real de unde vine aceasta manipulare, dar nu, din pacate... Fiindca dam vina unii pe ceilalti, refuzand categoric sa intelegem ca noi, implicandu-ne in polemica, suntem in primul rand victime ale aceleiasi manipulari, iar in al doilea rand, din exterior nu avem cum sa parem altfel decat adversarul. Este mult prea ciudat sa spunem: "Inteleptul NU cedeaza!" Dovada intelepciunii este doar atunci cand spui o vorba, iar daca a avut cine te asculta, nu e nevoie sa-l stii. De fapt ce astept eu? Sa mi se dea dreptate? Dar oare am cu adevarat? Eu nu cred ca de dreptate e vorba, fiindca daca pretindem ca detinem Adevarul, nu e bine deloc. Noi ne dam cu parerea. Iar din mai multe pareri la un loc (fie ele si in majoritate proaste), Dumnezeu ne poate intelepti... Si in tacere exista raspunsuri, uneori mai "strigatoare" decat o "descarcare" de moment...
Nimic nu ma intristeaza mai mult decat faptul ca aceste caderi grave in ispita mandriei nu se intampla la incepatori ci la cei de la care de fapt ne asteptam sa ghiceasca instantaneu "provocarea" vrajmasului sau... manipularea cu pricina!...