Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Despre Forum > Reguli generale de utilizare a forumului

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.02.2012, 15:04:55
guardian knight's Avatar
guardian knight guardian knight is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.02.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Acum mai mult timp un parinte, parintele Iulian Nistea din Paris, mi-a spus ca din experienta lui a constatat ca forumurile nu sunt folositoare unui credincios pentru ca pe forumuri intra diverse persoane, cu diverse conceptii.
In legatura cu acest forum cu cateva saptamani in urma un preot ma sfatuia sa nu mai intru pentru ca e un forum cu o orientare in general ecumenista. Din fericire lucrurile s-au mai schimbat in ultimul timp, nu mai sunt eterodocsi atat de agresivi.
Legat cei ce intra pe forum, foarte rar intra un eterodox ca sa afle despre credinta ortodoxa, majoritatea au deja conceptiile formate si doresc sa isi propovaduiasca invataturile. In multe cazuri nu e vorba doar de invataturile cultului lor, ci de invataturile ecumeniste. Daca nu sunt agresivi e o discutie cat de cat pasnica, problema e ca unii sunt agresivi in a-si impune conceptiile. Din pacate erau incurajati (dupa cum am mentionat situait as-a schimbat in bine in ultimul timp) si de atitudinea unor ortodocsi care aveau si ei conceptii ecumeniste. Desigur ca dupa caz trebuie aplicata blandetea, doar daca nu te ataca el intai.
Cat despre faptul ca ei sunt crestini si isi pierd credinta aici nu prea sunt de acord, sunt de acord doar cu partea cu deznadejdea. Daca un hindus isi pierde credinta in Shiva nu inseamna ca ii folosea la ceva credinta aceea, pentru ca unii impart oamneii in atei si credinciosi in ceva. La fel, credinta eterodoxa oricum e gresita si nemantuitoare daca nu conduce la Biserica lui Hristos. Mai mult, crestinis erau numiti cei ce erau si botezati, iar BO nu recunoaste botezul si Sfintele Taine in afara ei.
Per total problemele aduse de tine in discutie sunt de folos si constructive.
Nu cred ca ecumenismul nu duce la mantuire !

Argumentatia e foarte simpla : Dumnezeu iubeste diversitatea, si nu e fundamentalist, de aceea a lasat el, si a creat Lumea,chiar Universul, cu o asa bogatie de specii de animale, plante, culori, obiecte...pentru ca a vazut ca diversitatea e buna !
La fel si in cazul religiilor, exista diversitate ! Si in functie de cultura si deschiderea noastra,ne putem situa pe diverse paliere de intelegere a manifestarilor sacrului,in diverse ere si spoci cultural-istorice !
Cred ca, o viziune habotnica,fundamentalista, nu este una crestina ,bazata pe iubire intre frati ! Mai degraba este una a urii si a ingustimii de minte !
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Iahovistii-crestini? Hartford Secte si culte 139 13.04.2011 19:10:28
Sfântul Ioan Gură de Aur despre asemănarea și deosebirea dintre rai și Scriptură NECTARIE Despre Sfanta Scriptura 0 26.01.2011 14:05:08
Crestini cu numele bmd Generalitati 9 22.07.2009 13:18:58