Citat:
În prealabil postat de sophia
Nu stiu, dar folositi niste formulari oribile.
"Zdrobire de sine" - suna a autoflagelare! Imi si imaginez cum ne dam cu o bata ca sa ne zdrobim oasele si capul.
Incerc sa inteleg la ce se refera firul si nu inteleg.
Cred ca este vorba de smerenie.
Nu stiu daca Dumnezeu vrea asa ceva de la noi, adica sa ne facem praf si sa nu mai fim noi, sa nu mai avem vointa, sentimente, trairi, sa fim taratoare.
Cam asta inteleg eu ca doriti voi.
Aproape ca-mi vine sa cer adminului sa inchida acest fir. Mi se pare inuman.
Eu cred ca Dumnezeu altceva asteapta de la noi si altceva ne-a invatat: smerenie, moderatie, blandete, iubire, curatie, credinta, pace.
Mai bine ne-am intreba cum sa le realizam pe astea, nu cum sa ne zdrobim sufletul si trupul. Asta nu avem voie sa facem
|
:)) depinde cum intelegi tu.
dar e buna si ideea ta cu bata,sa primim in numele credintei si sa ajungem mai repede la Dumnezeu(e o suferinta usoara,fata de altele).dupa parerea mea ar cam trebui sa luam bata si sa ne zdrobim madularele trupului care ne trag spre pacate "daca unul dintre ele te ispiteste scoate l de la tine".
dar mai bine e sa fim eleganti(in comportament) si sa avem discernamant.mai bine unul care dezarmeaza cu blandetea decat un automutilator.nu e bine sa te revolti pt o neintelegere ca te consumi degeaba.
aici e vorba de zdorobirea pacatelor.era o metafora.nu trebuie sa luam totul la litera.si da!fara pacate putem sa avem control si vointa proprie,chiar mai bune.cu pacatele suntem robi ai oamenilor,fara ele avem mintea mai luminata,neincarcata si libera de a alege si a face diferenta intre bine si rau.